Boardwalk empire sæson 3 blu-ray anmeldelse

 
Boardwalk empire sæson 3 blu-ray anmeldelse

Boardwalk empire sæson 3 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

 
Boardwalk empire sæson 3 blu-ray anmeldelse 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 621 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1 English
Undertekster: Dansk, Finsk, Norsk, Svensk.
Aspect Ration: 1.85:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 6 august 2013
Distributør: Warner


Genre: Drama

Skuespiller:
Steve Buscemi som Enoch Thompson
Kelly Macdonald som Margaret Schroeder
Michael Shannon som Nelson Van Alden/George Mueller
Shea Whigham som Elias Thomson            
Vincent Piazza som Lucky Luciano             
Paz De La Huerta som Lucy Danziger
Michael Stuhlbarg som Arnold Rothstein
Stephen Graham som Al Capone
Charlie Cox som Owen Slater
Anatol Yusef som Meyer Lansky
Kevin O'Rourke som Edward Bader
William Forsythe som Manny Horvits
Bobby Cannavale som Gyp Rosetti
Meg Chambers Steedle som Billie Kent
Stephen Root som Gaston Means           
 
Beskrivelse: 
Enoch Thompson prøver stadig meget ihærdigt at styre alle de illegale spiritus forretninger der foregår i Atlantic City, men nu er han ikke ene på markedet hvad dette angår. Endnu et år er gået og året 1923 er kun lige begyndt og så erklærer Nucky overfor hans såkaldte venner at han kun sælger hans sprut til en person, Arnold Rothstein hvor de andre så må købe af ham, til en meget højere pris. Dette finder Gyp Rosseti sig ikke i og han erklærer krig mod Nucky og stort set alle der går Gyp imod, de bliver stoppet på hans egen hårde og brutale måde, som let kan ende med et mord.
 
Mens forbuddet mod alkohol er på sit højeste er FBI og det lokale politi oppe på mærkerne, men stort set alle betjentene kan bestikkes på den ene eller anden måde, og dem der ikke kan bliver likvideret. Lucky Luciano, Al Capone og Meyer Lanski er vokset med opgaven som gangstere og nu hvor Gyp Rosetti også er kommet til for at få hans andel af al spiritus, så skal man virkelig se sig om for ikke at blive slået ihjel. Slagteren Manny Horvits vil også have en større del af kagen så han tilbyder at hjælpe Nuchy med et lejemorder job, men noget går grueligt galt.
 
På hjemmefronten har Nucky også rigeligt at se til, da Margaret og ham er rygende uvenner. Margaret gav et stort stykke jord væk som Nucky skulle bruge til at smugle spiritus på. Men udadtil virker de som det perfekte ægtepar der har styr på kærligheden og ikke mindst donerer store gaver til byen og dens borgere. Det har Nucky også brug for da han stort set kun har modstandere, men Nucky begynder at danne nye alliancer. Hans bror Eli er lige blevet løsladt, så det er endnu en opgave for Nucky da han ikke ved hvilken side hans bror er på.

 
Boardwalk empire sæson 3 blu-ray anmeldelse
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Hvis man tror at der ikke er mere indhold at hive ud af Atlantic City og dens forbudstider hvor al spiritus var strengt forbudt, ja så kan man godt tro om igen. Vi skal dog halvvejs ind serien inden det går rigtig løs. Nucky er også mere sårbar end han nogensinde har været, da hans før så elskede kone nu også er imod ham. Han søger tilflugt hos skuespillerinden Billie Kent for at få fred i sindet. Udadtil spiller han personen som er imod spiritus og som afholdsmanden der er imod alle ulovlige handlinger, men han kæmper en hård kamp for at blive på tronen som gangsteren over dem alle.
 
Der er en grund til at Steve Buscemi der spiller Enoch Thomson har vundet titlen som bedste skuespiller. Han spiller rollen så utrolig godt at man på samme tid kan både elske og hade ham, og selvom han er bund hamrende korrupt så er det alligevel ham vi alle holder med i sidste ende. Nelson Van Alden som spilles af Michael Shannon spiller igen hans rolle forrygende godt som den tikkende bombe der kan sprænge hvornår det måtte være. Og det gør den også her i 3 sæson og det er en fornøjelse at se når han udfolder sig.
 
Boardwalk Empire er ikke en serie man bare lige springer med på her i sæson 3. Der er virkelig mange personer og ikke mindst biroller man skal holde styr over og mange af dem når man lige at komme til at kende og holde af, og pludselig bliver de brutalt henrettet. Så derfor hvis man ikke har fået startet på serien så kan det kun anbefales at komme igang med serien og starte fra sæson 1. Det er heller ikke en serie der flyver afsted, den kan til tider godt køre i et lidt trægt tempo, men aldrig så meget at den bliver kedelig. Serien bliver kun bedre og bedre som sæsonerne slutter og jeg glæder mig allerede til at få sæson 4 i hænderne.

 
Boardwalk empire sæson 3 blu-ray anmeldelse

Her er der det samme at sige som i de to forrige sæsoner hvor billedet er lige efter bogen og passer perfekt til 1920'ernes film hvor farverne er lidt afdæmpede, og det passer perfekt til serien som gør den endnu mere troværdig at se. Nærbillederne er rigtig skarpe og kontrasterne er lige i øjet men det er fint at det hele ikke står super skarpt og med flotte dybe farver for det ville ikke klæde denne film fra denne årgang. Sort niveauet er ikke den helt dybe kælder sort men den passer som sagt også til filmen.


Dialogerne i serien er knivskarpe over hele linjen, med rigtig mange detaljer i baggrunden. Når der er skud dueller i filmen rammer lyden lige hvor den skal og subwooferen har en god bund uden den bliver for voldsom. Surround kanalerne er der kommet mere gang i end de forrige to sæsoner synes jeg og når action scenerne er i gang lyder det godt og lydene rammer lige så man føler sig i midtpunktet af kampene.


Der er rigtig meget fedt ekstra materiale for dem der elsker at få alt med bagom serien. Der er dokumentar spor med instruktørerne og Scorsese bliver interviewet, plus en masse andre ting til flere timers underholdning.
 
- American Empires
- Boardwalk Chronicle
- Newsreels
- Boardwalk Empire - Directors chair
- Scorsese on season 3
- Distilling season 2
- New characters
- Audio commentaries


Anmeldelse skrevet den 3 oktober  2013.

Tilbage til Blu-ray Serie anmeldelser