OZ The Great And Powerful blu-ray anmeldelse

 
OZ The Great And Powerful blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

OZ The Great And Powerful blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 2 timer og 10 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1 : Engelsk
Undertekster: Dansk / norsk / svensk / finsk / engelsk / islandsk
Aspect Ration: 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 16. juli 2013
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Eventyr, Drama
Biograf premiere: 7 marts 2013.

Crew:     
Instruktør: Sam Raimi
Manuskript: Mitchell Kapner & David Lindsay-Abaire
Producere:
Debbi Bossi ....  associate producer 
Grant Curtis ....  executive producer 
Joshua Donen ....  executive producer 
K.C. Hodenfield ....  co-producer 
W. Mark McNair ....  co-producer 
Palak Patel ....  executive producer 
Joe Roth ....  producer 
Philip Steuer ....  executive producer 
Tamara Watts Kent ....  co-producer 
Fotograf: Peter Deming
Klip: Bob Murawski
Musik: Danny Elfman


Skuespiller:
James Franco som Oz
Michelle Williams som Annie/Glinda
Rachel Weisz som Evanora
Mila Kunis som Theodora
Zach Braff som Frank/Finley
Bill Cobbs som Master Tinker
 
Beskrivelse: 
Oz arbejder som tryllekunstner i et omrejsende cirkus, og han tryller og udøver magi på fornemste vis. Ihvertfald ifølge ham selv. Han er en storsvindler og en storcharmør overfor stort set alle kvinder der kommer tæt på ham. Han lever på må og få og en dag kommer hans svindelnumre lidt for tæt på, da han bliver opdaget af publikum. Ikke nok med det så er en af hans kollegaer efter ham da han Oz har lagt an på hans kæreste. Oz når lige i allersidste øjeblik at flygte i hans luftballon og han jubler af lykke. Men lykken er kort da han ryger ind i en tornado og han tror hans sidste time er kommet og at han skal dø som en af de største svindlere der har levet.
 
Oz vågner op i en helt ny og meget anderledes verden der er fyldt med dyr og mennesker han aldrig har set mage til før. Han er kommet til landet Oz og beboerne i dette land er sikker på at han er Troldmanden der er kommet for at redde dem alle fra den onde heks. Oz kommer hurtigt til at møde den gode heks Theodor og hun fortæller ham hvor ond den virkelig onde heks er og for at Oz kan blive konge i landet skal han slå den onde heks ihjel. Inden da bliver han præsenteret for den gode heks søster Evanora og hun viser ham alt det guld og de rigdomme han får hvis han hjælper dem med at slå heksen ihjel.
 
Oz drager afsted mod mørket og undervejs får han trofaste venner som den flyvende abe og den lille søde porcelæns dukke. De tre venner finder hurtigt den onde heks og lige som de skal til at overmande hende finder de ud af at de første hekse har løjet over for Oz. De er de onde hekse og har lokket Oz til at slå den gode heks Glinda ihjel, men heldigvis nåede Oz og vennerne at opdage deres skumle planer inden. Nu skal de planlægge hvordan de får ram på de to rigtige onde hekse og deres farlige og brutale vogtere.
 
 
OZ The Great And Powerful blu-ray anmeldelse@Marvel 
 
 
Denne film har fået utrolig meget kritik af rigtig mange anmeldere, så der var ekstra stor spænding på da denne film skulle ses. Hvis man forventer store frygtindgydende monstre og uhyrer der slår alle andre film der er lavet, ja så skuffer filmen. Men måden denne anmelder oplever den på, da følger den meget godt den gamle originale film. Den kunne måske godt være kortet ned med en halv times tid, men det er ikke noget der irriterer grusomt meget. Kender man derimod intet til Oz the great and the powerful kan den måske godt virke en smule langtrukken og til tider kedelig.
 
Synes Disney er gode til at få lavet film som alle i familien godt kan være med til at se. Så den med mine børn på 5 og 8 år og de synes den var meget morsom men også meget uhyggelig til tider, men aldrig så meget at de ikke kunne se den, og de kunne komme i seng og sove trygt uden mareridt. Aben der er ven med Oz kunne de godt have brugt mere tid på at få lavet, han er ærlig talt ikke godt lavet efter at vi er i år 2013 og da er der set meget bedre figurer i andre film. Oz the great and powerful kunne godt have haft lidt mere kød på eller kortet ned til 90-100 minutter, men alt i alt er filmen godkendt.
 
 
OZ The Great And Powerful blu-ray anmeldelse
@Marvel


Da filmen starter ud i sort og hvid og kører sådan i et kvarters tid vender man sig hurtigt til dette. Men da verdenen i Oz blomstre op med sprudlende farver bliver man væltet bagover af bare begejstring. Blomster, dyr og menneskerne i Oz er så farvestrålende og fantastiske flotte og kontrasterne er perfekte. Når Oz og de andre rigtige mennesker går rundt i denne fantasi verden kan man godt se at det ikke er ægte og det er lavet bedre i andre film. Panoreringerne i de meget hurtige scener har også tendens til at hakke noget i det. Som tidligere nævnt er Aben ikke super godt lavet men det er ikke noget alle lægger mærke til med de nævnte ting. Men man får virkelig at se her i denne film hvad ens tv/projektor kan klare.


Der er så til gengæld helt igennem fantastisk lyd i filmen. 7.1 dts-HD Master Audio og alle kanaler bliver flittigt brugt. Dialogerne er altid knivskarpe og man hører hvert et ord der bliver sagt i filmen. Subben er hård og kontant og især i indlednings scenen hvor Oz er inde i tornadoen og i en af slut scenerne da kommer subben virkelig på sin helt store prøve.

OZ The Great And Powerful blu-ray anmeldelse


- Walt Disney and the road to Oz
- My journey in Oz
- China girl and the suspension of disbelief
- Before your very eyes
- Mila's metamorphosis
- Mr. Elfman's musical concoctions
- Sneak peak på Once upon a time sæson 2

Det er rigtig godt ekstra materiale der viser en historie om Walt der virkelig kæmpede for rettighederne på denne film og om hvordan hans konkurrenter også kæmpede for at få succes. Så er der interviews med de forskellige skuespillere og Director Sam Raimi. Der vises hvordan filmen er lavet og hvor svært det er at spille overfor dukker og "ingenting" på det grønne lærred. Der er til nogle en del timer hvis man ser det hele.


Anmeldelse skrevet den 26 juli 2013.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.