Vilde Rolf blu-ray anmeldelse

 
Vilde Rolf/Wreck it Ralph blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

Vilde Rolf/Wreck it Ralph blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 1 time og 41 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1 : Engelsk
Dolby Digital 5,1 Dansk / norsk / svensk / finsk / islandsk
Undertekster: Dansk / norsk / svensk / finsk / engelsk / islandsk
Aspect Ration: 2.39:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 20. juni 2013
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Animation, Familiefilm, Komedie
Biograf premiere: 7 februar 2013.

Crew:     
Instruktør: Rich Moroe
Manuskript: bla. Rich Moore, Phil Johnston & Jim Reardon
Producere:
Monica Lago-Kaytis ....  associate producer 
John Lasseter ....  executive producer 
Clark Spencer ....  producer 

Klip: Tim Mertens
Musik: Henry Jackman


Skuespiller som ligger stemmer til den Engelske udgave:
Ralph : John C. Reilly
Felix : Jack McBrayer
Calhoun : Jane Lynch
Sarah Silverman : Vanellope
King Candy : Alan Tudyk
Taffyta Muttunfudge : Mindy Kaling   
 
Beskrivelse: 
Ralph er en rigtig stor mand med meget store hænder og hans arbejde består i at ødelægge et stort højhus. Virkelig smadre det sønder og sammen og alle beboerne bliver så bange hver gang Ralph kommer og ødelægger deres hjem. Heldigvis har de Felix, og han kommer og redder dem alle sammen og fixer deres højhus så det igen bliver fint. Derefter smider de Ralph ud fra taget af højhuset og Ralph må gå hjem på den losseplads hvor han bor og sover om natten. Dag efter dag har Ralph gjort det samme og det er nu 30 år siden det hele startede, så Ralph er ved at være godt og grundigt træt af hans arbejde. Ralph og de andre bor i deres egen spillemaskine i en stor spillehal. Spillehallen har rigtig mange spillemaskiner og det er spil lige fra deres eget Fix it Felix til Sugar Rush og Pac-Man mm. Der kommer dagligt mange børn og spiller spillene, men da de nævnte spil efterhånden er 30 år gamle skal der gøres en stor indsats for at spillene ikke bliver kasseret i forhold til de nye.
 
Ralph går i klubben for anonyme skurke og en dag sidder han og fortæller de andre skurke at han er træt af hans arbejde og vil være en god mand. De andre skurke går amok og han lover at han vil være fortsætte med at være ond. Felix holder et stort 30 års jubilæum for alle beboerne i huset, men Ralph er ikke inviteret og det er han ked af så han opsøger dem til festen og fortæller at han vil være god i fremtiden. For at bevise dette skal Ralph vinde en tapperheds medalje og komme tilbage med den. Felix og beboerne ved at det kan han ikke så de smider Ralph ud og fester videre som intet var hændt. Dagen efter hvor spillet går igang kommer Ralph ikke og spillet bliver sat ud af drift.
 
Ralph er allerede stukket af og har snydt sig ind i Hero's Duty, men ved en fejl kommer han til at smugle et stort monster virus med sig over i Sugar Rush. Derefter møder Ralph den lille og irriterende pixel fejl Vanellope, men stille og roligt bliver de rigtig gode venner og det viser sig at Vanellope og Ralph kan hjælpe hinanden i hver deres verden, for det er ikke kun Ralph der har problemer. Vanellope har en meget ond konge og han vil gøre alt i sin magt for at Vanellope forbliver en pixel fejl, men nu er Ralph kommet til og der er en god grund til at hans hænder er kæmpe store og kan knuse alt han møder.
 
Vilde Rolf/Wreck it Ralph blu-ray anmeldelse @Disney
 
Gensynet med Ralph og Felix har virkelig fået minderne tilbage til de gamle dage. 30 år tilbage da var denne anmelder 7 år gammel og samme år fik den første Commodore 64. Netop spil som Fix it Felix, Pac-Man og Sugar Rush mm var det helt store hit dengang. Man møder også ganske kort Super Mario, sonic the Hedgehog plus mange flere. Så at få lov at se Wreck it Ralph 30 år efter er rigtig sjovt og er meget overrasket over alle de ting de har fået med. Ralph er egentlig bare en fyr der er træt af at have lavet det samme dag efter dag i 30 år, og endda aldrig nogensinde fået et eneste klap på skulderen for hans arbejde.

Da Ralph tager på jagt gennem de andre spillemaskiner efter hans medalje kommer vi bla. gennem spillene Hero's Duty som er et nyt spil med masser af gang i den med vildt musik og kugler og bomber der flyver om ørene på ham. Han skal bare væk hurtigst muligt fra denne nye fagre verden han er kommet til. Desværre kommer han til at tage en "virus" med sig i form af en stor og farlig slags bille der formere sig med lynnets hast og truer alle spillene. Fix it Felix må og skal finde ham og drager derfor afsted sammen med den barske Sergent Calhoun for Hero's Duty, men selvom hun er hård og barsk så er der kærlighed i luften.

Det er sjovt at se og især i spillet Sugar Rush hvor det meste af filmen foregår da genkender man mange ting som f.eks alt det slik de kommer forbi. De er ved at drukne i Nesquik-sandet, de møder Donuts politi betjente, da politiet i USA altid spiser disse. Der er små hentydninger hele tiden, men det bliver aldrig for meget eller for plat at se på. Hele spillets eksistens bliver reddet af Mentos og Coca-Cola light, og prøver man denne blanding i virkeligheden ved man også at dette er en god og realistisk afslutning på filmen. Det hele har bare én stor sammenhæng og man bliver revet med rundt i filmen, og det hele er bare så smukt og sjovt at se på.

Jeg sad og så filmen med min kone på samme alder som mig og hun husker også tilbage til de gamle dage med de små arkade spil. Vores børn på 5 og 8 år sad helt forstenede og i de sjove scener skreg de af grin, til så igen at sidde nærmest i trance. Da filmen var slut råbte de i munden på hinanden. VI VIL SE DEN IGEN! Så den er helt klart godkendt fra børnenes side. Folk i min aldersgruppe der har haft bare lidt interesse for arkade spil som disse, vil helt sikker også synes om filmen og jeg tror faktisk det er første gang der ikke er noget negativt at komme med i en film. Derfor højeste karakter der kan gives og en film der bare skal ses.
 
Vilde Rolf/Wreck it Ralph blu-ray anmeldelse
@Disney


I menuen på filmen hvor man kan vælge lyd, undertekster mm da er spillet også vist og det er vist som i gamle dage hvor det stort set er firkantede klodser det hele. Disney er god til at få os seere helt tilbage i tiden. Når det så er filmen det handler om så er det hele knivskarpt og flotte panoreringer over hele linjen. Når Ralph og vennerne kommer over i Sugar Rush spillet bliver man bombarderet med flotte og prangende farver. Der er intet at sætte en finger på da det hele er rigtig flot lavet.


Dansk tale
Først blev filmen hørt i Dolby Digital 5,1 da det var den danske version pga der var børn med også. Det er jo begrænset hvad man kan hive ud af Dolby Digital udgaven, men den klarede det rigtig fint. Der var nogle steder hvor det gik vildt for sig med eksplosioner hvor det ikke lød så godt. De danske stemmer der er lagt på virkede overraskende godt. Ofte på film da passer de danske stemmer ikke til figurerne, men her passede de perfekt til.


Engelsk tale
Hvad der mangler i Dolby Digital er der så rigeligt af i DTS-HD 5,1 lydsporet. Dialogen er knivskarp, surround kanalerne er der rigtig meget gang i og i action scenerne hvor bomber og kuglerne flyver om ørene på os seere, er det hele så perfekt afstemt. dts-HD Master Audio er guld værd for en god hjemmebiograf og det løfter filmen endnu højere op. De originaler stemmer er også godt tilpasset, men det er lige før at det danske stemmevalg er bedre, men det må være op til den enkelte at vurdere dette.  


- Kortfilm: Papirflyveren
- Bit for bit: Sådan blev verdnerne i vilde Rolf til
- Alternative og slettede scener
 
Der er en lille kortfilm på som man kan se og er man interesseret i at se hvordan de forskellige verdener er skabt er der også mulighed for dette.

Anmeldelse skrevet den 9 juni 2013.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.