Anmeldelse: Banshee sæson 1

 

Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

Producer:
Bill Hill
Alan Ball
Greg Yaitanes
Stephanie Laing
Christina Jokanovich
Peter Macdissi
Allan Palmer
David Schickler
Jonathan Tropper


Skuespiller:
Antony Starr som Sheriff Lukas Hood
Ivana Milicevic som Anastasia/Carie Hopewell
Matt Servitto som Brock Lotus
Demitrius Grosse som Emmett Yawners
Trieste Kelly Dunn som Siobhan Kelly
Frankie Faison som Sugar Bates
Hoon Lee som Job
Rus Blackwell som Gordon Hopewell
Ryann Shane som Deva Hopewell
Ulrich Thomsen som Kai Proctor
Daniel Owens som Dan Kendall
Lili Simmons som Rebecca Bowman
Ben Cross som Mr. Rabbit
 
Beskrivelse: 
Efter 15 år i fængsel som en af landets mest berygtede forbrydere bliver "Lucas" løsladt og der går ikke mere end et par timer efter løsladelsen inden han kommer i uføre igen. Han stjæler en bil, der bliver skudt efter ham, han bliver jagtet gennem byens gader, men når lige i sidste øjeblik at smide en mand af hans Harley og stjæle den, inden han slipper væk. Han er målsat efter at komme til den lille by Banshee i Pennsylvania. Efter 15 år i helvede er han nu endelig tilbage i byen hvor hans eks kæreste Ana bor. Han opdager at hun nu bor sammen med hendes mand og deres søn og teenager datter.

Efter at have sundet sig lidt, efter at have fundet ud af at hans eks kæreste har fået et nyt liv, kører han ind på en lille bar i udkanten af byen for at drikke hans sorger væk. Her kommer han i klammeri med to røvere og byens nye Sherif som også lige er kommet til byen. Han får de to røvere slået ihjel og ved et uheld dør sheriffen. Enten skal han overgive sig til politiet, eller skal han overtage sheriffens identitet. Han vælger det sidste og stjæler Sheriffens identitet. Han er nu blevet til Sherif Lucas Hood. Ved at blive den nye sherif i byen kan han holde sig tæt på hans eks kæreste, for hun har noget der tilhører ham. Og deres fælles fortid skal vise sig at være en hel del anderledes end normalt.

Kai Proctor der er opvokset i Banshee er en meget hård forretnings mand der styrer byen med hård hånd. Han ejer et slagteri i byen, men det er mere end kvæg han Slagter. Kai Proctor er ondskaben selv og sammen med hans assistent nedlægger de alle der går dem imod. Alle byens borgere har respekt for Kai Proctor, men med den nye Sherif der er kommet til byen, ændrer alt sig. Der går dog ikke længe før den nye Sherif's fortid indhenter ham. Og med al den opmærksomhed han tiltrækker med måden at håndtere loven på, får han mere end nok at se til efter han har fået ny identitet.
 
Banshee sæson 1 HBO anmeldelse
 
Anmeldelse:
Banshee er en ny serie der virkelig er for de action hungrende seere. Der er så meget vold, sex og mord i serien at der hele tiden er et højt adrenalin kick. Ideen med at stjæle en Sherif's identitet er rigtig god og det giver nogle nervepirrende scener i serien. sherif Hood (Antony Starr) spiller rollen som både forbryder og skurken på samme tid rigtig godt. Og i bund og grund er han jo bare en forbryder der burde sidde bag lås og slå resten af hans liv. Men da han også har en god side kommer man ret hurtigt til at holde med ham.

Danske Ulrich Thomsen er helt igennem fantastisk i rollen som den psykopatiske og utilregnelige Kai Proctor. Han er byens mafiaboss der styrer alt hvad der foregår i byen, og trods det at politikere og advokater vil have ham bag lås og slå formår han at holde sig ude af fængslet. Den nye Sherif redder Proctors liv i første afsnit og det er nok den eneste grund til at han ikke får ham slået ihjel. Det giver en masser god action når de både samarbejder, men på samme tid prøver at komme af med hinanden.

Man ser små klip tilbage i tiden til da Sheriffen var sammen med hans eks kæreste og på denne måde får man historien at vide om hvorfor de ikke er sammen mere. Hvert et afsnit har en afsluttende historie som er sprængfyldt med action og man keder sig ikke på noget tidspunkt. Ved siden af de afsluttende historier, kører hoved historien hele serien igennem. Der er god skuespiller præstation over hele linjen og det kan også ses at der er satset meget fra HBO's side med skabelsen af Banshee. Er man til serier med masser af action, vold og sex så er det Banshee man skal bruge sin tid på.


Anmeldelse skrevet 7 maj 2013.

Tilbage til Streaming anmeldelser