Jack Reacher blu-ray anmeldelse

Jack Reacher Blu-ray anmeldelse

Jack Reacher blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup


Jack Reacher Blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 130 minutter
Lyd:
DTS-HD Master Audio 5,1: Engelsk
French: Dolby Digital 5.1, Spanish: Dolby Digital 5.1, Italian: Dolby Digital 5.1. German: Dolby Digital 5.1
Undertekster:
Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk, Spansk, Tysk.
Aspect Ration: 2.35:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 25 april 2013
Distributør: Paramount Home Entertainment.
Antal disk: 1 = Blu-ray.

Genre: Action/Thriller/Spionage.
Biograf premiere: 3 januar 2013.

Crew: 
Instruktør: Christopher McQuarrie
Manuskript: ChrisChristopher McQuarrie & Lee Child
Producere: bla. Tom Cruise, David Ellison & Dana Goldberg
Fotograf: Caleb Deschanel
Klip: Kevin Stitt
Musik: Joe Kraemer

Medvirkende:
Kathryn Newton som Alex
Katie Tom Cruise som Jack Reacher
Rosamund Pike som Helen
Richard Jenkins som Rodin
David Oyelowo som Emerson
Werner Herzog som The Zec
Jai Courtney som Charlie
Robert Duvall som Cash

Beskrivelse:
Tom Cruise er tilbage i bedste stil i filmatiseringen af den britiske forfatter Jim Grants(under navnet Lee Child) klassiske bog, One Shot. Under mystiske omstændigheder bliver 5 forskellige mennesker skud ned på åben gade af en ukendt gerningsmand. Ved nærmere eftersyn på gerningsstedet finder politiet frem til soleklare beviser på, at de har fundet den rigtige. Men er det nu rigtigt? Den tidligere militær-ekspert Jack Reacher, som går rundt omkring i verden som et spøgelse, træder ind i sagen og går til bunds i efterforskningen. Hvad der først virkede til at være et soleklart eksempel på godt politiarbejde, stikker lige pludselig dybere end nogensinde, og en række konspirationer og mystiske organisationer dukker frem i lyset. Nu er det op til ham at finde frem til sandheden og klare sagen på hans egen specielle måde.

Jack Reacher Blu-ray anmeldelse
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anmeldelse:
Jack Reacher er en overraskende positiv actionfilm som virkelig sætter originalitet og underholdning i højsædet fra start til slut. Den går i dybden med små detaljer, som langsomt udvikler sig til en dybdegående fortælling om korruption, konspirationsteorier og nådesløse metoder. Tom Cruise har ikke været så god siden Mission: Impossible-filmene og giver en solid præstation som den benhårde bad-ass. Filmen varer over to timer, men man er underholdt fra start til slut. Der er meget få øjeblikke i filmen, hvor handlingen bliver en smule for teknisk og langtrukkent, men det bliver hurtigt reddet af en masse klassisk action.

Filmen er et klassisk eksempel på, at action/spion-genren langt fra er uddød eller klichépræget, da denne filmatisering af den formidable bogserie løfter niveauet tårnhøjt. Den er alt det, som Dame, Konge, Es, Spion skulle have været, og leverer en værdig kombination af action og stilfuldt spionage. Lige så snart man tror, at man har fundet frem til løsningen på hele efterforskningen, dukker der nye og mere vidtrækkende elementer frem i lyset. På den måde formår filmen hele tiden at holde sig selv frisk og oppe i gearene.

Cruise bliver fornemt bakket op af en aldrende Robert Duvall, som på trods af sin korte spilletid virkelig leverer en pragtpræstation som den gæve skarpskytte. Derudover bør Die Hard 5-stjernen Jai Courtney også lige få credit for sin fornemme præstation som den dygtige skurk. Hele filmen summer af god kemi mellem skuespillerne og hele atmosfæren lyser langt væk af professionelt arbejde med casting, struktur og handlingsmæssige finurligheder. Jack Reacher er uden tvivl en actionfilm, som man ikke må gå glip af og på Blu-ray skiven bliver oplevelsen lige en tand bedre på grund af de formidable detaljeringer i hele opsætningen af billedet.

Tom Cruise beviser, at han stadigvæk har fysikken, attituden og ikke mindst modet til et utal af actionfilm og formår igennem Jack Reacher at bygge mere succes på hans i forvejen fornemme film-cv. Skulle du være så uheldig, at du ikke fik den set i biografen, vil jeg klart anbefale at investere i denne lille action-perle til hjemmebiografen.

Film: 5 af 6

Jack Reacher Blu-ray anmeldelse

Lyd:
Lydsiden er helt igennem formidabel på denne udgivelse. Der er lagt ekstra meget vægt på dialoger og samtaler mellem skuespillerne, hvilket resulterer i glasklare lydredigeringer. Desuden er filmen spækket med eksplosioner, dybe baslyde og en masse bil-ræs, som bliver leveret gennem nogle ufatteligt flot og gennemarbejdede sammensætninger og kombinationer af diskant og bas. Underlægningsmusikken er desuden meget positiv, da den formår at skabe den helt rigtige stemning i filmens forskellige scener. Der er en helt igennem perfekt kombination af lyde i alle afskygninger, og alt fra de hvinende hjul under biljagten til de voldsomme skuddueller giver sammenlagt et perfekt adrenalinskud til filmens i forvejen hektiske handling.  

Lyd: 6 af 6

Billede:
Billedsiden er mindst ligeså positiv som den formidable handling, da de knivskarpe billeder giver en fornem dybde i hele handlingens opbygning. Der er meget fokus på detaljeringen omkring ansigterne, hvilket får skuespillerne til at fremstå langt mere realistiske. Billederne har en flot glidende overgang og der slet ingen spor af forstyrrelser eller interferens i klipningerne. Kameravinklerne er desuden meget velovervejede og giver nogle fede optagelser af hele scenariet. Samlet set er billedsiden helt i top på denne udgivelse og er med til at gøre filmen langt mere intens, underholdende og ikke mindst en fornøjelse at kigge på.

Billede: 6 af 6

Ekstramateriale:
I bonussektionen finder man nogle forskellige kommentarspor med bl.a. Tom Cruise og instruktøren, Christopher McQaurrie, som fortæller om deres arbejde med filmen. Derudover er der nogle spændende dokumentarer, hvor filmholdet fortæller om overgangen fra bog til film samt hvordan koreografien og opsætningen af filmen fandt sted. Som noget af det sidste får en man interessant dokumentar med forfatteren bag bogen, som fortæller om sin kreation, Jack Reacher. Samlet set en ret underholdende og indholdsrig bonussektion, som fornemt afrunder en fantastisk film.

Bonus: 3 af 6

Konklusion:
Jack Reacher er en fantastisk underholdende actionfilm, som giver en herlig cocktail af spænding og spionage. Sammen med fornemme billed- og lydside samt en interessant bonussektion, er denne udgivelse en af de mest positive af slagsen og kan klart anbefales til alle, som er fan er Tom Cruise eller bare elsker klassiske actionfilm.

Samlet set: 5 af 6


Anmeldelse skrevet den 28 april 2013. af Rasmus Krarup

Tak til Paramount Home Entertainment / PR Nordic