Anmeldelse: Prison Break sæson 1

 
Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

Genre:
Action, drama

Writer & Creator:
Paul Scheuring

Skuespiller:
Dominic Purcell som Lincoln Burrows
Wentworth Miller som Michael Scofield
Amaury Nolasco som Fernando Sucre
Robert Knepper som T-Bag
Sarah Wayne Callies som Sara Tancredi
Wade Williams som Brad Bellick
Paul Adelstein som Paul Kellerman
Marshall Allman som LJ Burrows
Rockmond Dunbar som Benjamin Miles
Robin Tonney som Veronica Donovan
Stacy Keach som Henry Pope
 
Beskrivelse: 
Lincoln Burrows sidder fængslet for mordet på vice præsidentens bror. Der er under en måned til at han skal i den elektriske stol og da alle tror han er skyldig er der ingen advokater der vil kæmpe for hans sag. Hans bror Michael og hans eks kæreste Veronica er dog ikke helt enige og er sikker på han er uskyldig. Lincoln sidder i det top sikrede fængsel Fox River. Michael arbejder som ingeniør for det firma der i sin tid lavede tegningerne over Fox River. Michael prøver at huske tegningerne i hovedet men da dette er komplet umuligt får han den perfekte ide. Tegningerne bliver tatoveret på hans krop!

De fleste mennesker ville nok forsvarer Lincoln gemmen en advokat, men Michael begår en forbrydelse der lige er hård nok til at få ham selv bag tremmer i Fox River, og så er planen bare at bryde ud igen sammen med hans bror. Veronica kæmper på den rigtige side af loven for at få Lincoln benådet, men det bringer hendes eget liv i stor fare. Selve flugt ruten er perfekt planlagt af Michael men hvad han ikke har haft i tankerne er at de andre fanger kommer i vejen og nogle af dem opdager hurtigt hans planer og hvis de ikke får lov at komme med så sørger de for at ingen kommer afsted.

Henry Pope bestyrer Fox River og han er egentlig en flink mand og han giver også Michael nogle nogle ting de andre fanger ikke får lov til, men han finder hurtigt ud af at han er alt for flink over for Michael. Fængsels betjent Bellick er derimod en led djævel der styrer Fox River med meget hård hånd. Bellick bruger meget ufine metoder der både kan bestå af vold men også psykisk terror, og Bellick og hans mænd tjener deres ekstra løn ved at presse penge ud af fangerne. Heldigvis er Michael meget klog og med hjælp fra de andre fanger der kommer med i slænget, lykkedes mange af hans planer alligevel trods ihærdige vagter der prøver at få alle fanger ned med nakken.
 
Prison break sæson 1 Netflix anmeldelse
 
Anmeldelse:
Prison Break er en serie med virkelig meget gang i og det er der stort set i hvert et afsnit. I den virkelige verden ville det nok være yderst tvivlsomt at denne plan ville kunne lade sig gøre, men det gør ikke serien mindre spændende. Michael betragtes som et geni og det skal der også til for at udføre så vild en plan har har gang i. At få tatoveret hele fængslets tegninger af kloakker, og tegninger over bygninger og endda helt ned til de mindste bolte og møtrikker der skal bruges i flugten, er tatoveret ind på hans krop.

Det er et meget spændende hold fanger der skal stikke af samtidig, og det er lige fra gangsteren til voldtægts manden over til den totalt psykisk syge og til dem der er helt uskyldige dømt. Denne blanding giver en god portion action med masser af rå vold, drama og en smule kærlighed, så der er lidt for alle her. Det er meget fint i serier hvor der er meget mere tid, så kommer man også meget bedre ind på det enkelte menneske og det viser de også meget fint her. Bid for bid kommer man tættere og tættere på de enkelte. Det gør også at man som seer føler med dem i medgang og modgang.

Ved siden af historien om at bryde ud af Fox River da følger man også en hård kamp udenfor murene da den lede vice præsident hun har sat hele historien op med at beskylde en tilfældig for mordet. Det viser lidt om hvor langt de vil gå for at kunne få magten over landet. Så er man til serier med masser af vold og virkelige hårdkogte amerikanske fængsler så er Prison Break en serie med virkelig knald på og det er ikke på noget tidspunkt kedeligt at være i fængsel i Fox River.



Anmeldelse skrevet 21 marts 2013.

Tilbage til Streaming anmeldelser