Find Nemo blu-ray anmeldelse

 
Find Nemo blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

 
Find Nemo blu-ray anmeldelse 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 96 minutter
Lyd: Dolby True HD 5.1 + 7.1 / Dolby Digital 2.0: Engelsk
Dolby Digital Plus 7.1: Dansk
Dolby Digital EX 5.1: Dansk, norsk, svensk, finsk, engelsk, islandsk
Undertekster: Dansk, norsk, svensk, finsk, engelsk, islandsk
Aspect Ration: 1.78:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 22. marts 2013
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 2 = Blu-ray & dvd

Genre: Tegnefilm

Beskrivelse: 
Find Nemo er historien om klovnefisken Nemo, der efter sin moders død er blevet opdraget af sin faderen Marlin. Marlin er den nervøse og ængstelige type, der er bange for sin egen skygge. Sønnen Nemo står i stærk kontrast til Marlin, da Nemo ikke er bange for nogen eller noget. På sin første skoledag svømmer Nemo væk og bliver fanget af nogle dykkere. Han får plads i et akvarium hos en tandlæge, hvor livet er langt mindre simpelt end livet på det åbne hav. Anderledes ser det ud for Marlin, der beslutter sig for at finde sin søn, hvilket bringer ham på mange spændende og farlige eventyr. 
 
Find Nemo blu-ray anmeldelse
©Disney/Pixar
 
Anmeldelse:
Find Nemo er kun ti år gammel, men er allerede en klassiker, der bør stå på reolen i ethvert børneværelse. Pixar havde to år før Nemo haft succes med Monsters Inc, der var den første Pixar film, der ikke var skrevet af John Lasseter. Det var fagre nye verden for Pixar, der med Toy Story og Monsters Inc ikke længere var et eksperiment i computerens muligheder for at skabe animation. Man vil dog ikke afvige fra standarden om, at tillægge dyr og ting følelser, som bliver afspejlet i moral og belærende toner gennem hovedpersonerne i filmene. Det gør man absolut heller ikke i Find Nemo, der til tider virker mere opdragende end underholdende i en voksen persons perspektiv. Man fornemmer fra første scene, at det nye årtusindes miljøvenlige tilgang til alting skinner voldsomt igennem – og der er lagt i kakkelovnen til den store opsang om, hvordan vi mennesker ikke passer på naturen og på de blå have. Gudskelov glider moralen lidt i baggrunden og den fornøjelige historie får lov at udfolde sig.

Fornøjelig er nok også det bedste ord til at beskrive Find Nemo. Det er nemlig en fornøjelse at følge Marlins redningsaktion af sønnen, der selv slås med dagligdagsproblemerne i et akvarium, som han prøver at undslippe. De forskellige andre fisk i filmen oser af personlighed og man skaber hurtigt et galleri, der både er elskelig og hjertevarm.
Alt i alt er det svært, at ikke anbefale Find Nemo, for filmen er god for børn og voksne i alle aldre – også selv om vi voksne måske må tælle til ti, når Pixar løfter pegefingeren og prøver at opdrage på vor små poder.

Karakter: 5 ud af 5
 
Find Nemo blu-ray anmeldelse
©Disney/Pixar

Lyden:
Hvis man vil se filmen på dansk bliver man i denne udgivelse ”forkælet” med Dolby 5.1 EX og Dolby PLUS 7.1. Igen-igen bliver vi dog snydt for Dolby True HD 5.1 + 7.1, der kun er forbeholdt det engelske lydspor. Lydsporet på dansk er glimrende, men det er ikke svært at høre forskel på det tekniske niveau mellem det danske og engelske lydspor. Kan man leve uden dansk tale, så er oplevelsen ganske enkelt LANGT bedre med det originale lydspor.

Karakter: Dansk lydspor 3 ud af 5 & Engelsk lydspor 5 ud af 5

Billede:
Find Nemo er jo en digital film til at begynde med, så overførslen til Bluray er naturligvis glimrende. Farverne er klare, billedet er skarpt og sortniveauet i de mørke scener er reference. Nyere animerede film er naturligvis af en taknemmelig størrelse på grund af kildematerialet, men her er der intet at klage over.
 
Karakter: 5 ud af 5

Ekstra materiale:
• Kortfilm: Knick Knack
• Filmskaberne om det runde bord
• Bag kulisserne: Disneylands The Submarine Voyage
• Slettede scener
• Akvarium

Karakter: 4 ud af 5
Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Anmeldelse skrevet den 11 marts 2013. 

Tilbage til
Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser