Kapringen blu-ray anmeldelse

 
Kapringen blu-ray anmeldelse

Kapringen blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

 
Kapringen blu-ray anmeldelse 
Zone B (DK udgave
Spilletid: 103 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio HD 5.1
Undertekster: Dansk, svensk, norsk, finsk.
Aspect Ration: 1.85:1 High Definition 1080/24p
 
Director & Writer: Tobias Lindholm

Skuespiller:
Pilou Asbæk som Mikkel Hartmann
Søren Malling som Peter Ludvigsen
Dar Salim som Lars Vestergaard
Roland Møller som Jan Sørensen
Gary Skjoldmose Porter som Connor Julian
Abdihakin Asgar som Omar
Amalie Ihle Alstrup som Maria Hartmann
Amalie Vulff Andersen som Kamilla Hartmann
Keith Pearson som Kaptajn
 
Beskrivelse: 
Peter Ludvigsen er direktør for et skibsrederi og han forhandler kæmpe store handler hjem for firmaet med hans hårde og kontante forhandlinger. Han har lige forhandlet en stor aftale i land med Japanere så alle på kontoret er glade. Det er lige indtil de høre at deres skib MV Rozen er blevet kapret tæt på Afrikas Horn. Peter får hurtigt samlet et mandskab og får fat i en hård forhandler der kan hjælpe ham. Men Peter står fast besluttet på at det er ham selv der forhandler med piraterne, trods stor modstand fra den professionelle forhandler.

Langt derfra på skibet MV Rozen sidder kaptajnen og hans besætning på 6 mand med store maskingeværer rettet mod deres ansigter. Kaptajnen er syg, så det bliver kokken Mikkel der tager over. Han får hurtigt kontakt med chefen hjemme i Danmark. Skal skibet og besætningen befries skal der ligge 15 millioner Dollars i kontanter. Nu starter de hårde forhandlinger mellem Peter i Danmark og Omar der er forhandler for piraterne. Da de er meget langt fra hinanden bliver dage hurtigt til uger.

Mikkel og hans kollegaer bliver tvunget til at sove sammen, spise sammen og gå på toilettet sammen. Toilettet består af at lave småt og stort i en spand i deres lille rum hvor de stort set bor i alle dagene. Piraterne får besætningen længere og længere ud hvor de ikke kan bunde, og de bliver psykisk nedbrudte da de konstant har et maskingevær rettet mod dem. Især Mikkel bliver truet hele tiden da han også er deres kok. Alt imens ugerne går, følger man også Mikkels kone og datter hjemme i Danmark hvor hun grædende tigger og beder skibsrederen om at betale de 15 Millioner Dollars for at hendes mand kan komme hjem.
 
Kapringen blu-ray anmeldelse
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anmeldelse:
Tobias Linholms film Kapringen, får filmens seere helt ud på kanten af stolen mens minutterne går. De meget hårde og brutale kapringer der foregår ude i den virkelige verden kommer helt tæt på med denne film. Man følger Mikkel meget tæt på, og fra at være en meget selvsikker stor mand skrumper han ind til at være en lille psykisk ustabil mand der næppe kommer sig over denne forfærdelige kapring. De prøver at blive "venner" med piraterne for at komme igennem det med skindet på næsen, men piraterne får hurtigt taget kontrollen og kører dem stille og roligt både fysisk og psykisk ned.

Skuespiller præstationerne hos især Mikkel (Pilou Asbæk) og Peter (Søren Malling) er helt i top. Søren Malling styrer forhandlingerne med hård hånd hjemme i Danmark, og uden at vise hans følelser til familierne kan man se at inde under det hårde ydre er en mand der kan bryde sammen når som helst. Allerhelst vil han bare betale hvad de forlanger så han kan få hans folk hjem i sikkerhed. Mikkels kone Maria har en birolle i filmen, men hun spiller også rollen som tiggende og grædende kone så godt at man skal holde sig i ikke at lade en tåre falde.

Disse præstationer er jo helt klart med til at gøre filmen det mere virkelig, og man tænker da også på at det er sådan det er når der kapres skibe i den virkelige verden. Tobias Linholm har lavet en virkelig god film, trods det at filmen faktisk kun foregår i et kontor og i et to små rum på et skib. 3 hovedpersoner i form af Mikkel der er taget til fange, Forhandleren Peter i Danmark og Omar der er forhandleren for piraterne. Men trods det så er det perfekt udført af Tobias Linholm og han formår at holde os seere fastspændt til stolen i alle filmens 99 minutter.

Karakter:
 4+ ud af 5

Billede:
Billedet er noget grynet og den dyb sorte er nærmest ikke tilstede. Nærbillederne af personerne er klare og skarpe. Men ellers er der ikke noget der er værd at nævne da billede siden er under middel.

Karakter: 2 ud af 5

 
Kapringen blu-ray anmeldelse
Lyd:
Ca. 90% af Kapringen foregår i center højttaleren. Dialogen er for det meste klar og tydelig, men der er nogle steder hvor det bare bliver til en mumlen og man ikke hører hvad der siges. De få gange der bliver skudt og råbt da sker der lidt i surround kanalerne. Dette er ikke en dårlig ting da filmen jo stort set kun er dialog mellem parterne.

Karakter:
 3 ud af 5

Anmeldelse skrevet 9 marts 2013.

Tilbage til
Blu-ray anmeldelser