Life of Pi 2D & 3D blu-ray anmeldelse

 
Life of Pi Blu-ray anmeldelse

Life of Pi 2D & 3D* blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang
 
3D anmeldelse skrevet af Biojensen

Life of Pi Blu-ray anmeldelse
Zone B (DK udgave
Spilletid: 126 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1 : Engelsk
Dolby Digital 5,1 Dansk
Undertekster: Danske & Engelsk.
Aspect Ration: 1.85:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 30. april 2013
Distributør: SF film A/S.
Antal disk: 3 = 3D blu-ray udgaven/2D blu-ray/Special Features

Genre: Drama.
Biograf premiere: 25 december 2012.

Crew:     
Instruktør: Ang Lee
Manuskript: Yann Martel (novel) & David Magee (screenplay)
Producere: Kevin Richard Buxbaum ....  associate producer (as Kevin Buxbaum)
Jean-Christophe Castelli ....  associate producer 
William M. Connor ....  associate producer 
Dean Georgaris ....  executive producer 
Ang Lee ....  producer 
David Lee ....  co-producer 
Michael J. Malone ....  associate producer 
Gil Netter ....  producer 
Tabrez Noorani ....  line producer: India 
Jesse Prupas ....  line producer: Montreal 
Pravesh Sahni ....  associate producer: India 
David Womark ....  producer 
Fotograf:  Claudio Miranda
Klip: Tim Squyres 
Musik: Mychael Danna


Skuespiller:
Suraj Sharma som Pi Patel
Irrfan Khan som Pi Patel "voksen"
Ayush Tandon som Pi Patel "11-12 år"
Gautam Belur som Pi Patel "5 år"
Adil Hussain som Santosh Patel
Tabu som Gita Patel
Vibish Sivakumar som Ravi Patel
Gérard Depardieu som Cook    
 
Beskrivelse: 
(Afslører en del af handlingen i denne anmeldelse)

Den lille dreng Pi Patel der er opkaldt efter en fransk swimmingpool som hans mor var så besat af bliver drillet i skolen med øgenavnet Pissing, og selv hans lærere kalder ham Pissing. Han mener selv han er opkaldt efter formlen Pi (3,14) og underholder de efterfølgende år hele klassen med hans regning. Pi er troende på hele 3 religioner og det passer ikke hans far derhjemme, så han driller ham også sammen med Pi's storebror. Pi opvokser i hans fars Zoologiske have i Indien hvor de bor. De har alle slags dyr i den flotte zoo, men især et dyr er i Pi's interesse. Det er den store Bengalske Tiger med det lidt mystiske navn Richard Parker og en dag kommer Pi lidt for tæt på den farlige tiger og det får konsekvenser for Pi.

Som årerne går bliver der mere og mere oprør i Indien, og Pi's far tager den drastiske beslutning om at de alle, inclusive alle dyrene flytter til Nordamerika. De fylder et kæmpe skib med alle dyrene og begiver dem ud på deres livs længste sejlads. De kommer hurtigt ud i en kæmpe storm som nedlægger hele skibet og det synker kort tid efter. Alt imens kæmper Pi en intens kamp for at finde hans familie, men de går ned med skibet og alle deres dyr. Pi er fortabt og må søge hjælp i nærmeste redningsbåd. I båden er der en zebra, en hyæne, en orangutang og Richard Parker, men Richard parker får hurtigt gjort det klart at det er ham der bestemmer.

Dagene bliver hurtigt til uger hvor Pi Patel og tigeren Richard Parker er de eneste to på det store og brutale hav. Pi tør ikke gå ombord i redningsbåden så han har bygget sin egen lille båd af nogle redningsveste og nogle årer. Men som dagene går indser Pi at enten må han begynde at træne den store tiger og begynde at fodre den eller også bliver han spist af tigeren. Han vælger det første og som ugerne går begynder han at få et tættere og tættere forhold til den store bengalske tiger Richard Parker.
 
Life of Pi Blu-ray anmeldelse 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 
 
 
 
 
 
 
 

Filmen starter ud hvor den er en smule langtrukken, men det glemmer man hurtigt når den først er kommet igang. Man følger Pi som voksen hvor han så sidder og fortæller en journalist hans utrolige historie helt fra hans barndom og frem til tiden efter han blev reddet. Historien er både rørende og utrolig spændende på samme tid og da der er gået en halv times tid så er der gang i den hele tiden.

Suraj Sharma spiller hans rolle som Pi Patel utrolig godt. Filmen handler om overlevelse og hvilken kamp han kæmper alle de uger han er ude på det store hav. Han kæmper jo ikke kun imod hajer, store voldsomme bølger, lyn og torden og hvad der ellers måtte være derude. Men med sig som passager har han den store, vilde og agresive bengalske tiger Richard Parker. Tigeren er absolut ikke den bedste rejse kammerat man kan ønske sig og det er også nogle voldsomme ture Pi har med tigeren.

Hvis man vælger at se hvordan filmen er lavet så ser man også at tigeren jo selvfølgelig ikke er ægte når Pi er i båden sammen med den. Men det er så godt og flot lavet at man ikke opdager at den slet ikke er der. Faktisk er hele filmen optaget i en kæmpestor indendørs vandtank. Der er brugt enormt meget tid på at optage scenen hvor skibet synker, og at det hele så skulle filmes så det er 3D klar har ikke gjort det lettere for holdet. Alt i alt er Life of Pi en enestående og helt igennem fantastisk film om en ung drengs overlevelse trods det at hele hans familie døde for øjnene af ham. Det er en film der bare skal ses!
 
 
Life of Pi Blu-ray anmeldelse


Lyden i filmen er helt på højde med billedet. Filmen er i DTS-HD Master Audio 7.1 og det er dejligt at den er i 7.1 da det kommer helt til sin ret, især i de voldsomme scener ude på havet. Det føles som at være lige i midtpunktet omringet af vind, lyn og torden. Dialogen er altid krystal klar og tydelig og når tigeren brøler og knurrer efter Pi bliver man ofte meget forskrækket. Der er rigtig meget gang i surround kanalerne og subben er klar og kontant hele tiden og det gør bare filmen mere intens at se.


Li of Pi er en af de flotteste film denne anmelder har set. Billederne er utrolig flotte og knivskarpe og især ude på vandet er det så flot så flot. Det er fuld udnyttelse af Blu-Ray materialet. Trods det at kameraet til tider kører hurtigt rundt fordi det hele er så hektisk så er panoreringerne helt rolige. Nærbillederne af tigeren og når der er nat hvor man ser månen og havet er i en klasse for sig. Det er intet mindre end fantastisk.


3D udgaven af Life of Pi viser 3D fra sin bedste side og er helt klart en af de bedste titler som er kommet på 3D blu-ray i 2013. Billedet har en flot dybde og er super skarpt. Farverne er sjældent set flottere, der er dog nogle scener hvor der er lidt støj i billedet men ikke noget som ødelægger filmoplevelsen. Rart at se en instruktør som forstår at bruge 3D rigtigt og ikke bare skal imponere med effekter som hele tiden kommer helt ud i hovedet på en.
 
Life of Pi Blu-ray anmeldelse
 
 

-A filmmaker's epic journey part 1-4
-A remarkable vision
-Tiger, Tiger burning bright
-Gallery
-Storyboards
 
Der er meget ekstra materiale der er spændende at se og især Tiger, Tiger burning bright er værd at se. Bare det at Suraj Sharma faktisk kæmper mod "ingenting" da de fleste scener er computer animerede, det er i sig selv ret godt gået. Men der er også andre ting som er spændende at se og så får man også en føling af hvor lang tid filmen har været undervejs.

Anmeldelse skrevet den 12 maj 2013.

Karakterscalaen går fra en ½ blu-ray disc til 5 blu-ray disc

Tilbage til
Blu-ray anmeldelser eller 3D Blu-ray anmeldelser