Anmeldelse: True blood sæson 5

 
Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

Writer:
Alan Ball

Skuespiller:
Anna Paquin som Sookie Stackhouse
Ryan Kwanten som Jason Stackhouse
Stephen Moyer som Bill Compton
Sam Trammell som Sam Merlotte
Rutina Wesley som Tara Thornton
Crish Bauer som Andy Bellefleur
Nelsan Ellis som Lafayette Reynolds
Carrie Preston som Arlene Fowler
Alexander Skarsgård som Eric Northman
Jim Parrack som Hoyt Fortenberry
Todd Lowe som Terry Bellefleur
William Sanderson som Bud Dearborne
Deborah Ann Woll som Jessica Hamby
Joe Manganiello som Alcide Herveaux
Michael McMillian som Steve Newlin
 
Beskrivelse: 
Sam Merlotte smider hans bror ud efter at han har været sammen med hans nye kæreste. Og ved en fejl bliver Sams bror slået ihjel, og så går Sam amok og sammen med Han ulven Alcide går de efter morderen på Sams bror. Det bringer både Sams eget liv i fare men også hans kære, da der er andre ulve der vil ham til livs, og ulve i flok er meget farlige.

Jason opsøges af den tidligere vampyr hader Steve Newlin, men han er blevet forandret noget så kraftigt. Han er blevet forvandlet til en vampyr, og ikke nok med det så er han forelsket i Jason. Jason synes slet ikke om Steve men da vampyrer kan narre mennesker ved at se dem dybt ind i øjnene og sige det de ønsker har Jason svært ved at stoppe ham.

Sookie står med et stort problem da både Bill og Erik har erklæret den helt store kærlighed til hende, men da hun ikke kan vælge imellem dem kan hun enten vælge at have dem begge to som kærester eller slå op med dem begge. Bill og Erik bliver taget til fange af Vampyrenes Myndigheder efter at de har slået vampyren Nan Flaningan ihjel. Sookie kommer i fare da Alcides kæreste er efter hende og ved et uheld skyder hun Tara i stedet for Sookie. Tara bliver skudt i hovedet og er slem tilredt og hvis hun ikke skal dø i armene på Sookie bliver de nødt til at tage en drastisk beslutning. Skal Tara dø eller omvendes til en vampyr!
 
True blood sæson 5 HBO anmeldelse
 
Anmeldelse:
Hvad sæson 4 manglede af hård vold, voldsomme overfald på mennesker af vilde vampyrer og vilde sex scener det har sæson 5 så sandelig fået nu. Efter denne anmelders smag er vampyrerne stadig blevet for menneskelige og deres vampyr gener er gemt for langt væk. I forhold til de første 3 sæsoner, da var det meget utrygt at være i Bon Temps når der kom en vampyr på besøg. Nu er det bare som de møder et almindeligt menneske.

Efter at en af hovedpersonerne er blevet forvandlet til en vampyr, da giver det serien det friske pust den har manglet et stykke tid. Vampyren er vild og utilregnelig og det er godt for serien. Man får igen den total syge vampyr Russell Edginton at se i denne sæson og det er rigtig godt da han er med til at sætte skub i serien, med alle de mennesker han får dræbt. Der er også kommet en del nye og utilregnelige vampyrer med og de kan da heldigvis finde ud af at tilføje noget vold nu da vampyrene Bill og Erik halter lidt på det område.
 
Endelig viser nogle af menneskene sig også fra den lidt mere brutale side. De prøver at slå så mange vampyrer ihjel som overhovedet muligt, og det giver også en god portion action. Men det er de menneskelige hovedpersoner fra de første sæsoner der holder denne serie kørende endnu. Jeg er spændt på om de kan brygge endnu en sæson ud af True Blood, men synes tiden er inde til at stoppe, og sæson 5 halter sig lige ind over målstregen.

 

Anmeldelse skrevet 30 januar 2013.

Tilbage til Streaming anmeldelser