Anmeldelse: True blood sæson 4

 
Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

Writer:
Alan Ball

Skuespiller:
Anna Paquin som Sookie Stackhouse
Ryan Kwanten som Jason Stackhouse
Stephen Moyer som Bill Compton
Sam Trammell som Sam Merlotte
Rutina Wesley som Tara Thornton
Crish Bauer som Andy Bellefleur
Nelsan Ellis som Lafayette Reynolds
Carrie Preston som Arlene Fowler
Alexander Skarsgård som Eric Northman
Jim Parrack som Hoyt Fortenberry
Todd Lowe som Terry Bellefleur
William Sanderson som Bud Dearborne
Deborah Ann Woll som Jessica Hamby
Joe Manganiello som Alcide Herveaux
Kevin Alejandro som Jesus Velasquez
 
Beskrivelse: 
Sookie har været væk fra Bon temps og hendes venner, og fjender i over 1 år. Alle i Bon Temps troede hun var blevet dræbt af hendes tidligere vampyr kæreste Bill Compton. Det viste sig at hun var i Feernes verden som på overfladen så ud til at alt var lykkeligt. Sookie møder sin morfar hos feerne og da han ikke var ældet en dag opdager hun at det hele er fup og Feerne forsøger at "kapre" mennesker mod deres vilje ved at fortrylle dem. Det lykkes Sookie at stikke af fra denne løgnagtige verden og komme tilbage til Bon Temps.

Der er som sagt gået over et år siden Sookies venner har set hende og Bon Temps er blevet noget forandret siden hun var der sidst. Sookie tror hun kun har været væk i få dage men det finder hun ud af på den hårde måde at hun ikke har. Hendes hus er solgt, hendes veninde Tara har ikke ladet høre fra sig i mange måneder, Sherif Andy er afhængig af stoffet V. Ja, stort set alle hendes venner har ændret sig og ikke mindst hendes bror Jason er forandret så han ikke er til at kende.

Vampyrerne og menneskene er kommet på kanten af hinanden efter at Vampyren Russel Edginton der på direkte tv erklærede krig mod menneskene. Bill Compton har fået jobbet som Majestæt så nu er han chef for alle vampyrene. Vampyren Erik tilbyder at beskytte Sookie mod andre vampyrer men inden Sookie får sagt ja, så sker der noget som bringer alle vampyrer i fare, og nu bliver det Sookie der pludselig skal være barnepige for en vampyr.
 
True blood sæson 4 HBO anmeldelse
 
Anmeldelse:
Jeg troede egentlig at da sæson 3 sluttede så var der ikke meget mere at brygge på den serie og den kunne da også have sluttet på denne måde, men det viser sig at der er meget mere at komme efter i den lille by Bon Temps og hos dens indbyggere. Der var hekseri i de forrige sæsoner men det fik Sookie og hendes venner bugt med, med fælles hjælp fra venner og vampyrer. Nu er der større kræfter på spil som med de rigtige folk "hekse" kan genoplive døde. Og vampyrer er jo reelt døde!

Inden det går så galt får man Sookies venner at se igen og hvordan de har klaret sig mens hun var borte. Det er ikke alle det er gået lige godt for og det får de vist på en fin måde og man kommer til at føle lidt med dem når de er i modgang. Sookies bror Jason som spiller hans rolle utrolig godt er vokset med rollen og fra at være en ung dum knægt er han pludselig blevet voksen, og forsørger nu en hel flok mennesker der lever livet på en lidt anderledes måde end andre. Men Jason er stadig alt for godtroende og det bringer denne gang hans liv i stor fare.

Vampyrerne som hele serien handler om er lidt mere tilbageholdende med deres brutale metoder at slå ihjel på. Det er synd for serien for det var med til at holde den oppe. De er også blevet lidt for menneskelige efter denne anmelders smag, selvfølgelig bliver der spist af en masse mennesker men der mangler lige den rå vold, action og de vilde sex scener som gør serien så hård som den var i de første sæsoner. Karakteren ligger og vipper på 3 & 4 ud af 5

2 ting som jeg savner utroligt meget efter jeg er begyndt at se sæson 4 på HBO er for det første at HBO ikke understøtter Apple TV (skulle komme fra først i Februar) så der er ikke mulighed for at skyde billedet op på storskærm. Og så er der det med lyden... DTS-HD Master Audio er altså bare at foretrække når man ser film og serier. Men HBO skal have ros for at have så mange gode serier på deres program og da er True Blood en af dem.



Anmeldelse skrevet 26 januar 2013.

Tilbage til Streaming anmeldelser