True blood sæson 1 blu-ray anmeldelse

 
True blood sæson 1 blu-ray anmeldelse

True blood sæson 1 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

 
True blood sæson 1 blu-ray anmeldelse 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 640 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio HD 5.1 English
Undertekster: Danske + 5 andre sprog
Aspect Ration: 1.85:1 High Definition 1080/24p
 
Writer:
Alan Ball


Skuespiller:
Anna Paquin som Sookie Stackhouse
Ryan Kwanten som Jason Stackhouse
Stephen Moyer som Bill Compton
Sam Trammell som Sam Merlotte
Rutina Wesley som Tara Thornton
Crish Bauer som Andy Bellefleur
Nelsan Ellis som Lafayette Reynolds
Carrie Preston som Arlene Fowler
Michael Raymond-James som Rene Lenier
Alexander Skarsgård som Eric Northman
Jim Parrack som Hoyt Fortenberry
Todd Lowe som Terry Bellefleur
William Sanderson som Bud Dearborne
Deborah Ann Woll som Jessica Hamby
 
Beskrivelse: 
Sookie Stackhouse bor sammen med hendes bedste Adele i et lille hyggeligt hus på landet i den lille sydstats by Bon Temps. Hun arbejder på den lille kro Merlotte's, som ejes af hendes chef Sam Merlotte. Sookie kan høre hvad alle mennesker rundt om hende tænker på og det forpester hendes hverdag så meget at hun aldrig har turde lade sig forelske i nogen.

Sookie's forældre er døde så hendes eneste familie hun ser er hendes bedste og hendes lidt halv skøre og naive bror Jason der har et kæmpe stort ego og dater den ene pige efter den anden. En dag Jason har været på besøg hos en af hans elskerinder Maudette findes hun død dagen efter og det ser meget sort ud for ham da han er den sidste der har været hos hende.

Tara er hendes bedste veninde som hun er vokset op sammen med og Tara har brugt meget af tiden hos Sookie da hendes mor er dranker, og Tara må ikke blot kæmpe mod hendes mor men også mod hendes eget hidsige temperament som meget ofte får hende i store problemer.

Der sker ikke så meget i byen Bon Temp men det er kun lige indtil den dag hvor Bill Compton træder ind af døren. Bill er en 173 år gammel vampyr, men den blide type der har lært at styre hans trang til menneske blod og drikker derfor syntetisk blod på flaske som sælges under navnet True Blood. Bill er stort set den eneste der kan og vil styre sin trang og kun drikke True Blood, men alle de mange andre vampyrer kommer tættere og tættere på folkene i Bon Temp og de vil ikke nøjes med syntetisk blod.

En nat kommer Bill i klørene på to vampyr jægere der sælger vampyr blod under navnet V. V er som narko og er ulovligt. De to overmander ham med sølvkæder og tapper ham for hans blod som er mange penge værd, da det på mennesker virker bedre end narko gør. Sookie opdager det og hjælper Bill, og derefter falder de for hinanden, og Sookie kommer tættere og tættere ind på livet af vampyrerne men det er ikke alle i flokken der er lige venlige, og som om det ikke er nok så er der andre ting der også truer det lille samfund i Bon Temps.
 
True blood sæson 1 blu-ray anmeldelse
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anmeldelse:
Først vil jeg starte med at sige at jeg normalt ikke er så meget til vampyr film, men True Blood er lavet på en måde så jeg blev suget ind i det lille univers der på samme tid både er hyggeligt men så sandeligt også uhyggeligt når vampyrerne kommer lidt for tæt på.

Der er både action, drama, humor og gys i den lille by Bon Temps der ligger i sydstaterne  og det er skruet så fint sammen at det er noget man kan holde ud at se på.

Serien er bygget op som enhver anden serie om vampyrer, men man kan til tider godt tro at der er taget lidt handling fra serien Buffy, men som hovedreglen er så kan de ikke tåle sølv, dagslys og skal inviteres indenfor før de må gå ind hos folk. De er stærke, de er hurtige og de kan manipulere med folk så de får deres vilje, og sidst men ikke mindst så elsker de menneske blod.

HBO har tænkt lidt anderledes da de har filmatiseret denne her serie om vampyrer. Der findes selvfølgelig serier som Vampires Diaries, Angel og førnævnte Buffy, men HBO har puttet så mange penge i True Blood at det bare gør den til en kvalitets serie man har lyst til at se afsnit efter afsnit. Ved siden af hoved historien om Sookie og Bill da ser man også de andre personers hverdag og problemer og de bliver ligeså stille viklet ind i Sookie og Bills vampyr verden.
Der skal lige nævnes at sang, musik og billeder i indledningen til hvert afsnit lige giver den sidste uhygge til serien og det giver indblik i hvad man har i vente i resten af serien.

Karakter:
 4 ud af 6

Billede:
Billedet står flot og klart med fine farver. Nærbillederne er noget nær perfekt, det står skarpt og klart og alt lige fra dybe rynker til de mindste skægstubbe er tydelige at se. Noget der trækker ned på karakteren er de hurtige panoreringer, de er mildest talt elendige. Der er rigtig meget efterslæb så det hele bliver meget sløret.
De mørke scener har også tendens til at blive lidt mudrede.

Karakter: 3 ud af 6

 
True blood sæson 1 blu-ray anmeldelse
Lyd:
Dialogen er klar og tydelig hele vejen igennem afsnittene og der er utrolig meget gang i surround kanalerne. Stort set hele tiden hører man lyde rundt om sig og det gør altså bare at man lever sig mere ind i serien. Især når man høre hvad Sookie "tænker" da kører lydende frem og tilbage mellem højre og venstre side og det lyder utrolig godt. Subwooferen er der også en god bund i når der er brug for den.

Karakter:
 5 ud af 6

Ekstramateriale:

-Get the dirt on everyone....
-Take a bit out of True Blood....
-Read helpful hints....
-Explore the colorful locations....
-Watch a vampire....
-Audio commentaries....

Der er rigtig meget godt ekstra materiale og til mange timers underholdning.
Har kun set en lille del af de mest interessante ting.

Karakter: 4 ud af 6

Anmeldelse skrevet 18 januar 2013.

Tilbage til Blu-ray Serie anmeldelser