Rome sæson 2 blu-ray anmeldelse

 
Rome sæson 2 blu-ray anmeldelse

Rome sæson 2 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang
 
Rome sæson 2 blu-ray anmeldelse 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 572 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio HD 5.1 English
Undertekster: Danske
Aspect Ration: 1.85:1 High Definition 1080/24p

Genre: Action, Drama, History, Romance, War
 
Creators:
Bruno Heller
William J. macDonald
John Milius
Scott Buck
Todd Ellis Kessler
Mere Smith

Skuespiller:
Kevin McKidd som Lucius Vorenus
Indira Varma som Niobe Vorenus
Ray Stevenson som Titus Pullo
Polly Walker som Atia of the Julii
Kerry Condon som Octavia of the Julii
James Purefoy som Mark Antony
Linsay Duncan som Serville of the Junii
Max Pirkis og Simon Woods som Gaius Octavian
Ian McNeice som Newsreader
 
Beskrivelse: 
Cæsar er brutalt blevet myrdet af Servilles mænd selvom det dog var hendes søn Brutus der skulle dræbe den store Cæsar, men han blev bange og stenede fuldstændigt mens de andre stak løs i ham med knive. Han jog dog det sidste stik i maven på ham og fik æren for drabet og republikken var sikret. Det varede så kun et par dage at republikken var sikret da Cæsars nærmeste vagt Mark Antony overtager det hele for næsen af både Brutus og Octavian som skulle arve alt efter Cæsar.
 
Alt imens Cæsar bliver myrdet er Pullo helt uvidende taget på skovtur med med hans tidligere slave som han nu har købt fri, og da han er blevet så forelsket i hende må han bare fri til hende. Da de kommer tilbage til byen og skal ind til Lucius finder de ham midt i et uhyggeligt kaos som får konsekvenser for hans venskab med Lucius.
 
Lucius der lige var blevet forfremmet til dommer af Cæsar får at vide at han ikke er far til den søn de har, men at det er hans elskede kone der har været utro mod ham da han var i krig og hun troede han var død. Ikke nok med at hun var ham utro så var det ovenikøbet med hendes søsters mand og da det i disse tider var helt forkert at være utro mod deres mænd skal han dræbe hende for ikke at miste status, men noget går galt inden han når så langt.

 
Rome sæson 2 blu-ray anmeldelse
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Anmeldelse:

Sæson 2 er meget mere dyster og brutal end første sæson og nogle vil måske synes der er for meget vold, men det er jo for at vise hvor barske tider det var og elsker man film om romere så kan det jo næsten ikke blive barskt nok. Der er også flere intriger at holde styr på men det er meget lettere nu da man kender de forskellige personer. At de fleste så spiller utrolig godt gør jo serien mere troværdig, og en person som nyhedsoplæseren (Ian Mcneice) der står på torvet i byen og læser op for byens fattige gør det super godt og bare at se hans arm bevægelser er det hele værd.
 
Det er utroligt hvad der dengang har kunnet lade sig gøre med trusler og bestikkelser og det har de fået rigtig godt med her. De får også vist hvordan de fattige levede side om side med de rige og alt i alt er det hele skruet godt sammen. Der kunne måske godt være vist mere hvordan de fattige levede men så ville serien nok også trække lidt i langdrag.
 
Da HBO lavede Rome var det den dyreste serie de nogensinde havde lavet og det ses også når man ser serien da det hele er opsat stort og flot. Hvis man er til film om det gamle Rom med druk, hor og blodige magtkampe så er her en fantastisk serie der klart er værd at bruge tid på.

Karakter:
 5 ud af 6

Billede:
Der er ikke så meget at sige om billedet da det hele er nævnt i sæson 1, men billedet er med klare og flotte farver uden at være for prangende for at holde tidens ånd. Nærbillederne står utrolig skarpt hvor man ser hver en detalje. Dog kan de mørke farver til tider godt flyde lidt ind i hinanden.

Karakter: 4 ud af 6

 
Rome sæson 2 blu-ray anmeldelse
Lyd:
Lyden er som i sæson 1 også meget fin og selv de små detaljer som når deres stramme læder veste knirker når de bevæger sig, viser at alt er med i den lyd kvalitet den er optaget i og der er virkelig fine detaljer med i Rome. Mange vil måske nok synes det er lidt nørdet at lægge mærke til de små detaljer i lyden, men på den anden side er der nok også mange herinde på Biojensen der vil give mig ret i at det er de små detaljer der gør en film ekstra værdig at se, og høre.

Karakter:
 5 ud af 6

Ekstramateriale:

-A tales of two Romes
-The Making of Rome
-The rise of Octavian
-Anthony and Cleopatra

Der er rigtig meget ekstra materiale og hvis man vil se det hele er der til rigtig mange timers underholdning.

Karakter:
 5 ud af 6

Anmeldelse skrevet 18 december 2012.

Tilbage til Blu-ray Serie anmeldelser