Anmeldelse: Terra nova sæson 1

 
Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

Writer & Creator:
Craig Silverstone & Kelly Marcel 

Skuespiller:
Jason O´Mara som Jim Shannon
Shelley Conn som Elisabeth Shannon
Naomi Scott som Maddy Shannon
Landon Liboiron som Josh Shannon
Alana Scott som Maddy Shannon
Christine Adams som Mira
Allison Miller som Skye
Stephen Lang som Commandør Nathaniel Taylor
Rod Hallet som Dr. Malcolm Wallace
 
Beskrivelse: 
2149 år efter kr. Fødsel er jorden ved at brænde op og derfor er der kommet meget strikse regler for hvordan man må begå sig på jorden. En familie må kun bestå af 2 voksne og 2 børn, men familien Shannon har ikke lyttet til denne regel og derfor lever de konstant i fare. Jim der er betjent har sammen med hans kone Elisabeth valgt for nogle år tilbage at få et tredje barn, men da det er ulovligt lever de i skjul i en lille lejlighed.
 
En dag sker det der ikke må ske og familien bliver opdaget, og Jim slår en betjent. Det koster ham resten af livet i det hårde fængsel Nolad. Hans kone får tilbuddet at hende selv og de to ældste børn kan komme til Terra Nova. Terra Nova er et forhistorisk land der ligger 85 millioner år før den tid de lever i nu. Problemet er bare at deres mindste barn ikke må komme med, så derfor bliver Jim nødt til at bryde ud fra fængslet.
 
Terra Nova er et forsøg på at oprette en koloni og starte helt forfra på jorden. Det er kun meget veluddannede forskere og deres familier der var ment skulle dertil. Der er så brodne kar overalt og dem der sørger for at få sendt folk afsted bliver bestukket med penge så det viser sig at der kommer mange slags folk gennem portalen til det nye land.
 
Terra Nova bliver styret og beskyttet med hård hånd af Kommandør Taylor og det er med god grund da der ikke kun er farlige folk blandt gruppen han skal passe på. 85 millioner år tilbage i tiden så rammer man ind i en verden fyldt med forskellige Dinosaurus´er og de er kæmpe store og dødbringende, og de er ikke interesseret i pludselig at blive forstyret af en flok tåbelige mennesker der vil overtage deres domæne.
 
Terra nova sæson 1 Netflix anmeldelse
 
Anmeldelse:
Jurassic park, Lost og Avatar, det er hvad Terra Nova prøver at være en blanding af. Lykkedes det så? NEJ! Jurassic Park siger lidt sig selv med alle de store Dinosaurus´er der er i serien. De der har set serien Lost har mødt "the others" som blev nævnt ret ofte og det har Terra Nova også en snert af. I Avatar da ledte man efter et stof som kunne gøre de rige endnu rigere og det er stort set det samme i Terra Nova. Men det lykkedes ikke helt så fint som i Avatar og mystikken holdt også meget bedre i serien Lost.

Terra Nova kunne være blevet en rigtig god og spændende serie, og da jeg skriver kunne være så menes der at skuespillerne langt fra spiller overbevisende og især når de står overfor de store dyr som jo selvfølgelig ikke er der i virkeligheden, men da kunne mange af dem godt have klaret det meget bedre. Ikke nok med det så sidder kvindernes makeup også altid perfekt selvom de lige er kommet hjem fra en hektisk kamp.

Så er der lige hovedpersonen Jim som stort set kan alt. Han kan bryde ud af et top sikret fængsel med en lille laser og smugle hans datter igennem et top sikret sikkerheds tjek inden de kommer til Terra Nova. Udover ham er der kommandør Taylor (Stephen Lang også med i Avatar) der også klarer alt og de to kæmper om rollen som ledere. Sagt med andre ord... de er rigtige amerikanske helte! Computer grafikken er heller ikke altid i toppen og nogle gange krummer man tæer over de dårlige dino´er der dukker op.

Nu skal det ikke kun være negativt det hele og der er da også gode ting i serien og ideen med Terra Nova er egentlig god nok. Jorden i fremtiden er ved at brænde op da befolkningen ikke har passet godt nok på den og så har nogle forskere fundet en vej tilbage til før istiden, hvor kun forskere og de rige kan komme til. Hvert afsnit har en lille historie som for det meste slutter i samme afsnit og så er der hoved historien som kører hele sæsonen igennem. Der er meget action, drama og intriger i Terra Nova så kan man se bort fra ovennævnte ting har man her en udmærket serie.
 


Anmeldelse skrevet 7 januar 2013.

Tilbage til Streaming anmeldelser