Anmeldelse: Mad Men sæson 1

 
Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

Skuespiller:
Jon Hamm som Don Draper
January Jones som Betty Draper
Elisabeth Moss som Peggy Olson
Vincent Kartheiser som Pete Campbell
Christina Hendricks som Joan Harris
Aron Staton som Ken Cosgrove
Rich Sommer som Harry Crane
John Slattery som Roger Sterling
Robert Morse som Bertram Cooper
 
Beskrivelse: 
Mad Men som foregår i 60'erne handler hovedsageligt om Don Draper der arbejder på reklame bureauet Sterling & Cooper og han er en som stort set alle ser op til da han har det hele og med det mener jeg succes, et stort flot hus, en flot bil, det nyeste nye af de materielle ting der fandtes i dette årti og sidst men ikke mindst så har han en rigtig køn kone.

Under overfladen er tingene ikke så perfekte, for Don har et skrantende ægteskab og det gør det jo heller ikke bedre at han har en affære eller to imens hans kone som også er syg går derhjemme. Udover disse problemer indhenter fortiden ham også og det er Don Draper så absolut ikke interesseret i, så da skal han også tage stilling til hvad der skal gøres ved dette problem.

Under sig har han et team hvor Pete Campbell bla. er iblandt og han er en rigtig slesk fyr der vil gøre stort set alt han kan for at komme op af ranglisten, og han falder for den unge og nye sekræter Peggy Sue som er Donald Drapers sekræter og hun skal lige lære hvordan kontoret kører med sex chikane, utroskab og sladder.
 
 
Mad men sæson 1 anmeldelse
 
Anmeldelse:
Der er røg røg og atter røg i denne serie, stort set alle ryger hele tiden og det er uanset om det er på kontoret, restauranten eller mens de står med deres barn på armen og der er stort set et glas sprut i hånden på dem hele tiden, og der blev heller ikke set skævt på dem hvis de kørte hjem i bil mens de havde drukket, og børn uden sikkerhedsele på det var heller ikke et problem i denne tid. Sex chikane var heller ikke noget man talte om i disse tider og det er der også meget af fra mange af mændende, der lige giver sekræteren et klap bagi når de går forbi.
 
Denne første sæson faldt ikke lige i min smag som den har gjort hos så mange andre anmeldere så jeg går lidt mod strømmen med min anmeldelse, men når det så er sagt så er det en serie der er rigtig godt skruet sammen og med det mener jeg at hele måden den er lavet på. Alt lige fra kontor miljøet hvor der nærmest konstant er en tåge af cigaret røg hele tiden, deres beklædning hvor der altid sad et jakkesæt og slips på mændende og i det hele taget er hele opbygningen af serien der gør at man føler sig i 1960'erne, det er lykkedes ret godt.
 
Som serie synes jeg der er for mange lidt ligegyldige personer med som man så også skal holde styr over og hvor der også er en slags små ekstra historier der skal fortælles ved siden af hoved historien og det gør at det til tider føles lidt underligt. På den anden side så håber jeg man får mere at vide om den enkelte person i de kommende sæsoner så jeg står og vipper lidt hvad denne serie angår.



Anmeldelse skrevet 3 december 2012.

Tilbage til Streaming anmeldelser