Game of thrones sæson 1 blu-ray anmeldelse

 
Game of thrones sæson 1 blu-ray anmeldelse

Game of thrones sæson 1 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

 
Game of thrones sæson 1 blu-ray anmeldelse 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 560 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio HD 5.1 English
Undertekster: Danske, norske, svenske, finske. engelsk.
Aspect Ration: 1.85:1 High Definition 1080/24p

Genre: Eventyr, action
 
Producer: Mark Hoffman & Frank Doelger

Executive producer & created by: David Benioff & D.B Weiss

Skuespiller:
Sean Bean som Eddard "Ned" Stark
Peter Dinklage som Tyrion Lannister
Mark Addy som King Robert Baratheon
Nikolaj Coster-Waldau som Jaime Lannister
Michelle Fairley som Catelyn Stark
Lena Headey som Cersei Lannister
Emilia Clarke som Daenerys Targaryen                 
Iain Glen som Ser Jorah Mormont
Aidan Gillen som Petyr "Littlefinger" Baelish
Harry Lloyd som Viserys Targaryen
Kit Harington som Jon Snow
Sophie Turner som Sansa Stark
Maisie Williams som Arya Stark
Richard Madden som Robb Stark
Alfie Allen som Theon Greyjoy
Isaac Hempstead Wright som Bran Stark
Jack Gleeson som Joffrey Baratheon
Rory McCann som Sandor "the Hound" Clegane
 
Beskrivelse: 
Games of Thrones er den perfekte titel til denne fantastiske serie, for der er om jerntronen
om jerntronen i de 7 kongedømmer og der er intet mindre end 8 slægts familier at holde styr på og det er stort set alle familie medlemmer man møder og faktisk er der over 50 personer som har en vigtig betydning i serien.

Vi starter ud med at møde familien Stark, familien Lannister og Targayen-dynastiet hvor sidst nævnte er en form for vilde barbarer hvor deres leder skal finde en kvinde så hans slægt kan føres videre.

Side løbende følger vi familien Stark hvor Sean Bean spiller en eminent god rolle som Eddark Stark, kongens rigtig gode ven, og han vil allerhelst leve et fredeligt liv med hans familie, men kongen vil have han skal tage over og lede landet efter kongens død indtil kongens søn er gammel nok til selv at styre det hele.
 
Det kommer dog ikke til at gå så nemt for sig da familien Lannister, hvor Nikolai Coster-Waldau som Jaime Lannister vil gøre alt for at hans nevø kan komme til tronen og Jaime er hårdt styret af hans søster som han er forelsket i.

Det vil dog tage alt alt for meget plads at begynde at skrive om hele handlingen af denne serie da der er så mange familier der vises hele tiden og med alle de intriger og slagsmål der kommer gang på gang vil det forvirre mere end det gavner.

 
Game of thrones sæson 1 blu-ray anmeldelse
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Anmeldelse:

Denne her serie har jeg glædet mig til at se i lang tid da der har været meget omtale om den længe inden sidste afsnit var lavet og jeg kan kun give folk ret i at den er rigtig spændende, men man skal virkelig have øjnene rettet mod skærmen hele tiden og lægge telefonen langt væk for der er så mange mennesker med som har en vigtig rolle i serien og der er virkelig kamp om tronen med alle de familier der spiller med.
 
Danske Nikolaj Coster Waldau spiller en af hans bedste roller som en rigtig led mand der har et ret skummelt forhold til hans søster og gør alt for hende.
Men der kan også nævnes Sean Bean som spiller super godt i rollen som vennen til kongen og er en af de gode i serien, selvfølgelig alt efter hvem den enkelte holder med.
 
Over hele linjen er der en høj skuespiller præstation og man kan stort set ikke opdele hvem der har hovedrollen for det har de alle på hver deres måde og HBO er virkelig kommet ind i kampen om storslåede serier.
Selv børnene i denne serie spiller helt fantastisk og der er ikke på noget tidspunkt hvor man ser dårligt skuespil og det er ikke hver dag man ser dette.
 
Som jeg skrev tidligere skal man virkelig følge godt med her i første sæson og virkelig holde tungen lige i munden for at finde ud hvem der er hvem, men der er ingen tvivl om at hvis man er til denne slags eventyrlige og til tider overnaturlige serier er den bare rigtig god og man bliver mere og mere bidt af den jo længere man kommer ind i serien.
 
Et lille råd er at hvis man bliver forvirret over hvem alle de skuespillere er i serien kan man på Blu-Ray bruge det stamtræ der er inde i coveret og derpå står alle familierne opdelt, den brugte jeg et par gange i starten.

Karakter:
 4 ud af 5

Billede:
Billedet er fantastisk godt og noget af det bedste jeg har set i lang tid, hvor farverne passer til tiden uden de er for prangende og der er en god kontrast hvor det bare er helt perfekt skruet sammen, og i denne serie oplever man virkelig det helt dybe sorteste sort uden nogen slinger i valsen og når der er nat i serien, ja så er der absolut INTET at se, og det er  virkelig uhyggeligt!

Karakter: 5 ud af 5

 
Game of thrones sæson 1 blu-ray anmeldelse
Lyd:
Lyden er også virkelig god og til tider når der er gang i alle kanaler føler jeg mig som midtpunktet af filmen og har virkelig ikke lyst til at skulle stå midt i en kamp, men sådan føles det virkeligt.
 
Når det er sagt så er dialogen, når den er helt tæt på lidt mudret i lyden og det er ikke noget jeg kan ændre på i forstærkerens andre indstillinger, men det burde heller ikke være nødvendig når den afspilles i DTS-HD.
 
Subben er til gengæld rigtig god og dyb og der er ikke nogen art af "bulderbas" selvom der til tider godt kan være voldsomme scener hvor der virkelig er gang i kanalen, men den kører bare løs helt som den skal uden at overdrive.

Karakter:
 4 ud af 5

Ekstramateriale:

-Blu-Ray complete guide to Westeros
-Anatomi of an episode
-In episode guide
-Hidden dragon eggs
-Making games of Thrones
-From the book to the screen
-The night's watch
-Creating the show open
-Audio commentaries
-Creating the Dothraki language
-Character profiles

Der er rigtig meget ekstra features til denne sæson og der er til mange timer hvis man har lyst til at se det hele. Der er oversigter over alle familierne i de syv kongeriger, og man kan læse og høre baggrunds historierne til det hele.
 
Har man ikke læst bøgerne kan det måske endda være praktisk at se noget af ekstra materialet inden man starter på serien, for så at lære familierne at kende.
Men det er noget af det bedste materiale jeg har set længe, virkelig god udnyttelse af Blu-Ray materialet.

Karakter:
 5 ud af 5

Anmeldelse skrevet november 2012.

Tilbage til Blu-ray Serie anmeldelser