Boardwalk empire sæson 1 blu-ray anmeldelse

 
Boardwalk empire sæson 1 blu-ray anmeldelse

Boardwalk empire sæson 1 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

 
Boardwalk empire sæson 1 blu-ray anmeldelse 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 672 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1 English
Undertekster: Danske, norske, svenske, finske.
Aspect Ration: 1.85:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 17 januar 2012
Distributør: Warner


Genre: Drama

Skuespiller:
Steve Buscemi som Michael Kennets Williams
Michael Pitt som Anthony Laciura
kelly Macdonald som Paul Sparks
Michael Shannon som Dabney coleman
Shea Whigham som Stephen Graham
Vincent Piazza som Aleksa Palladino
Paz De La Huerta som Michael Stuhlberg
 
Beskrivelse: 
Boardwalk Empire foregår i 1920′ernes Atlantic City hvor alt spiritus var forbudt, men det var der selvfølgelig en del der ikke rettede sig efter og i spidsen af de folk er Enoch ‘Nucky’ Thompson som er byens højtstående politiker som alle ser op til da han gør det rigtige ved udadtil at støtte spiritus forbudet, og især kvinderne er med ham da han kæmper for at kvinder får stemme rettigheder. Hans cv er dog ret langt, han er vokset op i byen og som voksen startede han med at være Sherif i byen og har arbejdet sig op af ranglisten for nu at være en højtstående politiker, hotelejer, kasinoejer og ikke mindst så er han smugler og sagt med andre ord så er han gangster som sørger for at importere og sælge illegalt spiritus videre til andre, så han er lige modsat det kvinderne tror om ham.
 
FBI ånder Nuchy (Steve Buscemi) i nakken og de er meget opsat på at få alle smuglere bag lås og slå og dermed også Al Capone og Lucky Lociano som Nuchy også samarbejder lidt med, så de har nok at se til hos FBI med agent Nelson (Michael Shannon) i spidsen for hundredevis af ny uddannede politi folk.

 
Boardwalk empire sæson 1 blu-ray anmeldelse
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anmeldelse:
Det er en virkelig god serie og der er fuld knald på sæson 1 og synes ikke jeg på noget tidspunkt keder mig, men der er mange hoved personer som man skal holde styr på hvis de da ikke når at blive skudt inden.

Serien er baseret på den virkelige historie om Amerikas stortid hvor alkohol var strengt forbudt, men der er kommet ekstra venner og fjender til for at gøre det mere interessant og spændende at se på.

Steve Buscemi (Enoch Thomson) der har hovedrollen er fantastisk i denne rolle og ligeså rar og god han er overfor hans venner og dem der betaler ham penge under bordet for at have egen virksomhed, ligeså led og ond er han overfor alle der er imod ham, og denne rolle spiller han så utrolig godt at man ikke kan andet end at holde med ham, også selvom han lige får slået et par ihjel undervejs.Han har næsten en finger med i spillet på alt hvad der foregår omkring ham så han er en travl mand der ved siden af det hele kæmper mod hans egne dæmoner.
 
Man skal ikke glemme Michael Shannon (Agent Nelson) som også spiller forrygende som FBI agenten der står i spidsen for at få alle spiritus smuglerne fængslet, men det er ikke ligeså let da der er korruption og ufine metoder over det hele, og havde det foregået i vores tid var de fleste FBI folk nok også blevet fængslet.
 
Jeg tror de fleste vil synes det er en rigtig god serie også fordi den er baseret på virkelige hændelser og det er med et hav af gode skuespillere som gør at det hele stort set er lykkedes i denne serie.

Karakter: 4+ ud af 5

Billede:
Billedet er lige efter bogen og passer perfekt til 1920'ernes film hvor farverne er lidt afdæmpede, og det passer perfekt til serien som gør den endnu mere troværdig at se.

Nærbillederne er rigtig skarpe og kontrasterne er lige i øjet men det er fint at det hele ikke står super skarpt og med flotte dybe farver for det ville ikke klæde denne film fra denne årgang. Sort niveauet er ikke den helt dybe kælder sort men den passer som sagt også til filmen.

Karakter: 4+ ud af 5

 
Boardwalk empire sæson 1 blu-ray anmeldelse
Lyd:
Lyden er knivskarp over stort set hele linjen, dialogen er klar og tydelig med rigtig mange detaljer i baggrunden.
Når der er skud dueller i filmen rammer lyden lige hvor den skal og subwooferen har en god bund uden den bliver for voldsom. Side/bag kanalerne er der ikke så meget gang i men når action scenerne er i gang lyder det godt og lydene rammer lige så man føler sig inde i skud duellerne, men ellers sker der ikke meget mere end når der er gang i pistolerne.

Karakter: 4+ ud af 5

Ekstramateriale:
Jeg har set en del af ekstra features og der er rigtig meget godt at se og synes det er spændende at se de originale billeder af byen og så se hvordan de får det til at se så ægte ud. Det er helt vildt så meget de er gået op i de små detaljer og de har brugt rigtig mange penge på denne serie, og det gør da også at man virkelig lever sig ind i den.

-Enhanced viewing modes
-Audio comments
-Character dossier
-Atlanta city
-Speakesy tour
-Making Boardwalk Empire
-Creating the Boardwalk
 
Karakter: 4 ud af 5

Anmeldelse skrevet den 24 oktober 2012.

Tilbage til Blu-ray Serie anmeldelser