The Dictator blu-ray anmeldelse

 
The Dictator blu-ray anmeldelse

The Dictator blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

 
The Dictator blu-ray anmeldelse 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 1 time og 23 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1 English
Dolby Digital: French, Spanish, Portuguese.
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk, Spansk, Tysk, Hollandsk, Italiensk.
Aspect Ration: 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 19. september 2012
Distributør: Paramount home entertainment
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Komedie
Biograf premiere: 16 maj 2012.

Crew:     
Instruktør: Larry Charles
Manuskript: Sacha Baron Cohen, Alec Berg, David Mandel og Jeff Schaffer.
Producere: Dan Maze, Adam McKay, Sacha Baron Cohen og Peter Baynham
Fotograf: Lawrence Sher
Klip: Greg Hayden & Eric Kissack
Musik: Erran Baron Cohen

Skuespiller:
Sacha Baron Cohen som Admiral General Aladeen
Ben Kingsley som Tamir
Anna Faris som Zoey
Aasif Mandvi som The Doctor

Beskrivelse: 
Humorkongen, Sacha Baron Cohen, er igen på banen med en hylende morsom komedie, som formår at sprede latter i stuen ved at pille ved nogen af nutidens tabu-emner. Man kender ham bedre som Borat, Ali G eller Bruno og nu er han tilbage i en splinterny rolle – Diktatoren Aladeen, som under en rejse til USA bliver frataget magten. Han forsøger at få den tilbage som immigrant i Amerika, og filmen byder på nogle fantastisk morsomme øjeblikke for alle, som elskede hans tidligere film.

 
The Dictator blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse:
Selve handlingen bygger op omkring diktatoren, som efter en rejse til USA bliver bortført og frataget sin magt. En dobbeltgænger har taget hans plads i forsøget på at skabe demokrati i hans hjemland, og den nu magtesløse Aladeen må gøre alt, hvad han kan, for at det ikke sker. Det sjove ved filmen er, at man i og for sig holder med ’den onde’. Den ironiske distance til udlændingepolitikken, tabu-emner og forholdet mellem terror og mennesker giver en fantastisk skarp humor, som rammer, støder og underholder seeren gang på gang.

Sacha Baron Cohen gør det eminent i rollen som diktatoren, og hans opførsel og udseende minder meget om hans tidligere præstationer. Dog skiller den sig en del fra hans kæmpesucces, Borat, som var langt mere sjov, provokerende og mindeværdig. Denne film er lidt mere nede på jorden og beskæftiger sig ikke nær så meget med de realistiske emner som forgængeren. Humor er der en masse af, men alligevel kan den ikke nå samme højde som Borat.

Filmen er en god omgang satirisk tabu-provokation, som byder på gennemtænkt underholdning blandet med hjernedødt tidsfordriv. Sacha Baron Cohen har skabt endnu en succes, som fortsætter hans image i Hollywood. Filmen når som sagt ikke på højde med tidligere udgivelser fra hans side, men giver alligevel en ret god filmoplevelse.

Se den hvis du elskede hans tidligere film gennem tiden – selvom den ikke når samme højder som Borat, er den alligevel sjovere end f.eks. Bruno. Fans af Sacha Baron Cohens fantastiske komik skal i hvert fald ikke gå udenom dette morsomme nye skud på stammen.

Karakter: 5 ud af 6
 
The Dictator blu-ray anmeldelse

Billede:
Blu-ray udgaven giver et fantastisk flot billedside, hvor detaljeringen er i højeste fokus. Skarpheden på billedredigeringen er yderst professionel og hele filmen fremstår meget realistisk. Knivskarpe detaljer omkring personernes udseende og en dybdegående billede af omgivelserne er med til at gøre filmoplevelsen en tak sjovere. Der er ikke sparet på kamerakvalitet og klipningen er desuden også helt formidabel. Man skulle tro at med sådan en komedie som denne, ville fokusset ikke ligge på billedkvaliteten, men udgivelsen overrasker seeren meget positivt.  Samlet set er billedsiden en formidabel oplevelse af visuelt overlegne filmkvaliteter.
 
Karakter: 6 ud af 6

Lyd:
Lyden ligger sideliggende med billedsiden og giver en fantastisk god dybde i højttalerne. Stemmerne og samtalerne er glasklare, og underlægningsmusikken er fejlfrit med til at skabe den rette stemningen til scenerne. Der er ingen former for interferens eller støj på lydredigeringen og kombinationen af billed- og lydside supplerer fornemt den sjove handling. Da komikken er i højsædet er der ikke ret mange lydeffekter indblandet i filmen, men de få der opstår, bliver til gengæld udført med yderste ekspertise. Udgivelsen har hverken sparet på lyd eller billede, og giver derfor en aldeles fornem eksemplar af blu-ray, når det er allerbedst. 

Karakter: 5 ud af 6

Ekstramateriale:
Der er ikke særlig meget at finde i bonussektionen, andet end et par fraklippede og forlængede scener, som giver et indblik i, hvordan filmen ellers kunne have set ud. Derudover er der nogle musikvideoer med musikken fra filmen. Man mangler lidt mere morskab på denne front, så udgivelsen kunne afrundes lidt bedre end bare et par klips.

Karakter: 3 ud af 6


Samlet konklusion:
Diktatoren er en fantastisk morsom film, som både formår at brillere på billedsiden, men også på lydsiden. Humoren er skarp, gennemtænkt og provokerende, men giver også en god omgang hjernedøde grin igennem filmens forløb. Den kan ikke måle sig med Sachas tidligere film, men giver alligevel et herligt gensyn med hans alsidige og evigt morsomme roller.
Samlet karakter: 5 ud af 6

Tak til Paramount Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet den 2 oktober 2012.

Tilbage til
Blu-ray anmeldelser