Askepot blu-ray anmeldelse

 
Askepot blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen
 
 
Askepot blu-ray anmeldelse 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave) 
Spilletid: 112 minutter
Lyd: English: DTS-HD Master Audio 7.1.
Dolby 5,1: Dansk, Norsk, Svensk, Finsk & Tyrkisk.
Undertekster: Dansk, Norsk, Svensk, Finsk & Tyrkisk.
Aspect Ration: 1.33:1 High Definition

Blu-ray udgivelsesdato: 25. september 2012
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Animation

Crew:     
Instruktør: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson & Hamilton Luske
Manuskript: Bill Peet, Erdman Penner, Ted Sears, Winston Hibler, Homer Brightman, Harry Reeves, Ken Anderson & Joe Rinaldi
Producere: Amy J. Bailey line producer
Walt Disney producer
Klip: Donald Halliday
Musik: Paul J. Smith & Oliver Wallace

Beskrivelse: 
Intet efterår uden en genudgivelse af en Disney klassiker og vanen tro er man igen i år klar med endnu et gensyn, der kan varme små og store hjerter i de kolde måneder. Denne gang er det Askepot, som er en fantastisk historie om pigen, der efter sin fars død er efterladt med en ond stedmoder, et par onde stedsøstre og en dum kat. Hendes eneste venner er dyrene i det gamle hus, der engang var hendes varme hjem. Her er det især musene, den tossede hund og en håndfuld fugle, der holder den unge Askepot munter. Hun er travlt beskæftiget med opgaver, pligter og arbejde i huset hvor hun fungere som tjenende ånd for resten af husets beboere. Et andet sted i byen er kongen frustreret over, at hans udfarende søn endnu ikke har slået sig ned med en sød pige, så derfor inviterer han hver eneste giftedygtige kvinde i kongeriget til bal på slottet. Prinsen er langt fra imponeret, men alligevel er der en ung kvinde, der pirrer hans nysgerrighed....
 
 
Askepot blu-ray anmeldelse
 
@Disney 
 
Anmeldelse:
Lad det være sagt med det samme. Askepot er en sød og hjertevarm film. Det er en tidløs historie, som kan redde enhver regnfuld søndag i en lille familie. Det er en intelligent fortælling, der fungerer på flere niveauer, så man kan sagtens lade sig underholde som voksen - men det hjælper selvfølgelig, hvis man tager den nostalgiske hat på. Filmen er fyldt toogtres år, men humoren, dramaet og romantikken er stadig aktuel for børn og voksne i alle aldre, der intet problem har med at indleve sig i den søde historie. Det er så absolut en af Disneys allerbedste film, som vi her bliver forkælet med, så frem med den varme kakao og tæpperne - for denne Bluray/DVD er bare ren forkælelse for familien, så glæ..glæ..glæ glædelig jul.

Karakter: 5 ud af 5
 
Askepot blu-ray anmeldelse
@Disney

Billede:
Filmen er nydeligt restaureret og i 1080p er det ren nydelse for øjet. Man glemmer ofte at vi har med en film at gøre, der havde premiere i 1950, men tidens tand viser sig egentlig kun i animationerne, der naturligvis er tidssvarende. Farverne er flotte, skinnende og sammen med kontrast samt sortniveau er vi ude i den perfekte Disney stemning på billedsiden.
 
Karakter: 5 ud af 5

Lyden:
Lyden er det originale danske lydspor, som er i Dolby 5.1. Det bærer modsat billedet tidens tand og lyden er skærende og hvinende på grænsen til irriterende. Det er dog en lose/lose situation for Disney, der kunne have opdateret lydsporet - og så fået hug for det. Så af to onder har man trods alt valgt det, der er nemmest at tilgive.

Karakter: 3 ud af 5


Ekstra materiale:
- Se filmen med introduktion af Diane Disney Miller
- Bag kulisserne: Diamond Edition
- ”To i medgang og modgang”
- Slettede scener
- Musik med mere
- Bag Disney kulisserne
- Bio-trailers

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Anmeldelse skrevet den 20 september 2012.