Footloose blu-ray anmeldelse

Footloose Blu-ray anmeldelse

Footloose blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup



Footloose Blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 1 Time og 53 minutter
Lyd:
DTS-HD Master Audio 5,1: Engelsk
French: Dolby Digital 5.1, Spanish: Dolby Digital 5.1, Portuguese: Dolby Digital 5.1.
Undertekster:
Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 13 marts 2012
Distributør: Paramount Home Entertainment.
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: kærlighed, komedie, Chick Flick.
Biograf premiere: 13 oktober 2011.

Crew:
Instruktør: Craig Brewer
Manuskript: Dean Pitchford & Craig Brewer

Producere: Gary Barber producer
Roger Birnbaum producer
Timothy M. Bourne executive producer
Eben Davidson development executive
Neil Meron producer
Dean Pitchford executive producer
Patrick Rofoli assistant producer
Dylan Sellers producer
Brad Weston producer
Craig Zadan producer
Fotograf: Amy Vincent
Klip: Billy Fox

Musik: Deborah Lurie

Medvirkende:
Kenny Wormald som Ren MacCormack
Julianne Hough som Ariel Moore
Dennis Quaid som Rev. Shaw Moore
Andie MacDowell som Vi Moore
Miles Teller som Willard

Beskrivelse:
Kevin Bacon viste for første gang verden, hvordan man rystede gang i en snerpet og streng kirkeby med forbudte dansetrin og rockmusik i 1984, og det gjorde han nu meget godt. Nu er filmen blev geninspillet med nye personer, nye omgivelser men heldigvis stadig den velkendte titelmelodi.

Footloose Blu-ray anmeldelse
 

Anmeldelse:
Har man set originalen har denne film nogle svære sko at udfylde. Kevin Bacon gjorde det helt fantastisk godt i rollen som den unge rod med store danseevner, som forsøgte at skabe en smule liv i den kedelige by, som for år tilbage forbød rockmusik og dans. 

Dog gør de nye skuespillere det faktisk også ret godt, og bringer filmens handling ind i nutidens generation med slang, deres opførsel og nutidige udseendemæssige elementer. Bortset fra titelmelodien er alt dansemusikken nymodens elektronisk musik, og dagligdagen samt omgivelserne passer meget bedre ind ungdommen nu. Det gør, at man som ung nu kan relatere bedre til filmen, men alligevel er originalen stadigvæk det største hit efter min mening.

Originalen er nok en film, man bør se for at kunne værdsætte de gode elementer i denne film. Ellers ville den bare være en hurtig fremvisning i biografen, som hurtigt bliver glemt igen. Samlet set er Footloose en meget hyggelig film med flotte dansefremvisninger, ungdommelig livsånd og nogle charmerende personligheder.

Bonusinfo: det er tøsefilm, som helt sikkert sidder lige i skabet hos fnisende teenagepiger, men man kan godt tillade sig at se den, hvis nu kæresten smider den på skærmen en stille torsdag aften.

Karakter: 3 ud af 6

Footloose Blu-ray anmeldelse

Lyd: 
Filmen byder ikke på de vildeste lydeffekter eller baslyde, andet end nogle få bilræs-scener, som så også byder på formidabel lydkvalitet.  Filmen er spækket med gode sange, nutidige såvel som golden oldies, og her brillerer lydkvaliteten allermest. Sangene kommer krystalklart ud gennem højttalerne, og man rives med i den stemning, som musikken spreder. Hovedpersonen sætter på et tidspunkt en gammel støvet højttalerenhed til sin nedslidte bil, og pludselig kommer der den vildeste diskoteklyd ud. Det virker lidt kikset og urealistisk, men alligevel skal filmen have størst ros for den flotte lydredigering.

Karakter: 5 af 6    


Billede:
Billedkvaliteten er helt i top på denne film, da omgivelserne og festernes lyskastere samt det farverige dansegulv står knivskarpt på skærmen. Meget af filmen foregår på landet, hvor man for alvor har mulighed for at nyde Blu-ray kvaliteten, når kameraet føres udover det flotte landskab samt den lille, charmerende flække. Desuden er personerne og deres træk meget gennemført, og detaljerigdommen er stor på denne film. Det trækker en del op i den endelige vurdering, da billedet spiller yderst godt sammen med lyd-sekvenserne.

Karakter: 5 af 6  

Ekstramateriale: Ikke anmeldt

-Music Videoer (1080p):
Footloose med Blake Shelton (4:24)
Fake ID med Big & Rich (3:32)
Holding Out for a Hero med Ella Mae Brown (4:22)
-Deleted Scenes (1080p, 6:54)
-Kommentarspor.


Samlet Vurdering: 4 ud af 6

Anmeldelsen skrevet den 15 marts 2012. af Rasmus Krarup