Avatar blu-ray anmeldelse

Avatar Blu-ray anmeldelse

Avatar (Steelbook udgave) Blu-ray & dvd

Avatar Blu-ray anmeldelse

Zone B
Spilletid: 155 minutter
Lyd:
DTS-HD Master Audio 5,1: Engelsk
Dolby 5,1: Fransk, Spansk, Portugisisk
Dolby 2,0: Engelsk
Undertekster:
Danske, Engelske, Spanske og Portugisik
Aspect Ration: 1.78:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 26. april 2010
Distributør: Fox Home Entertainment (England)
Antal disk: 2

Genre: Action, Adventure, Science Fiction, Thriller
Biograf premiere: 18. december 2009

Crew:
Instruktør: James Cameron
Manuskript: James Cameron
Producere: James Cameron ....  producer
Brooke Breton ....  co-producer   
Laeta Kalogridis ....  executive producer 
Jon Landau ....  producer 
Josh McLaglen ....  co-producer 
Janace Tashjian ....  associate producer 
Peter M. Tobyansen ....  line producer 
Colin Wilson ....  executive producer  
Fotograf: Mauro Fiore 
Klip: James Cameron, John Refoua og Stephen E. Rivkin
Musik: James Horner

Medvirkende:

Sam Worthington som Jake Sully
Zoe Saldana som Neytiri
Sigourney Weaver som Dr. Grace Augustine
Stephen Lang som Colonel Miles Quaritch
Joel Moore som Norm Spellman (as Joel David Moore)
Giovanni Ribisi som Parker Selfridge
Michelle Rodriguez som Trudy Chacon

Beskrivelse:
Forventningerne til Avatar fra James Cameron var enorme da den havde premiere 18 december 2009. I mere end 14 år har Avatar været undervejs, og den længeventede storfilm markerer derfor James Camerons comeback på den store lærred siden Titanic i 1997. Avatar blev optaget med den nyeste 3D teknologien og det har givet nyt liv til biograferne i hele verden hvor filmen har trukket fulde biograf sale og ikke mindst slået Titanic`s gamle rekord som den film der havde indtjent mest noglesinde.

Avatar Historien foregår i den fremmedartede og tryllebindende måne kaldet Pandora. Her lever mere end tre meter høje blå menneskelignende væsner Na’vi. Denne fremmede verden er rig på fantasifulde landskaber, væsener og ukendt beplantning. Mennesker kan ikke indånde den pandoriske luft, så de udvikler genetiske hybrider af mennesker, kaldet avatarer, som kan kontrolleres via en mental forbindelse. Avatar er historien om den tidligere soldat, Jack, der i skikkelse af sin avatar kastes ud på dannelsesrejse gennem Pandoras forunderlige verden.

 

Sam Worthington som Jake Sully


Anmeldelse:
Avatar vandt ikke en oscar for bedste film og det kan man vist ikke sige noget til. Filmen er da rigtig god men efter min mening ikke til en oscar. Mange har været helt forblændet af den nye 3D teknologi og har nok ikke set filmen med de helt rigtige briller :-) , forstå mig ret mange har nok fokuseret lidt for meget på 3D billedet og misset lidt af selve filmen. Til alle som kun har set Avatar i 3D, se den igen i 2D på blu-ray og i vil nok kunne give mig ret i hvad jeg har skrevet i min anmeldelse.
 

Neytiri og Jake Sully

Lyd:
Avatar har et helt usædvanligt detaljeret DTS-HD Master Audio 5,1 lydspor. Surround kanalerne er næsten ustandselige aktive og udfylder den plads omkring dig med retningsbestemte og præcist lydbillede, som man kunne ønske sig på flere film. Prøv bare at lyt til de scener hvor de går igennem junglen hvor man høre fugle kvider og vinden, det føles som man sidder midt i junglen. James Horners musik lyder helt fantatisk og fuldender det perfekt DTS-HD Master Audio 5,1 lydspor.

Husk at se THX traileren efter rulleteksterne. Hvorfor den ikke vises før filmen er mig en gåde? 

Billede:
Avatar er et sikkert hit som demo disc. Avatar er i James Cameron's foretrukne 1.78:1 billed format og filmen fylder næsten hele 50 GB disc`en. Skarpheden er forbløffende og CGI viser en grad af fine detaljer som er uden fortilfælde. Selve Huden på Na'vi er defineret og har en håndgribelig tilstedeværelse, stærkt reflekterende lys og glinsende af sved. Avatar er den nye reference disc til hjemmebiografen.

Features:
Der er ikke noget ekstra på den første udgave af Avatar og det er lidt mærkeligt på sådan en storfilm. Fox lover dog masser af ekstra på den udgave som kommer i november som også skulle indholde en 3D udgave af filmen.

Karakter:
Filmen: 4 ud af 5 stjerner.
Lyd: 5 ud af 5 stjerner.
Billede: 5 ud af 5 stjerner.
Features: 0 ud af 5 stjerner.

Anmeldelse skrevet den 1. maj 2010. Biojensen.