Mrs Harris Goes to Paris blu-ray anmeldelse

 
Mrs Harris Goes to Paris blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm

Mrs Harris Goes to Paris blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C = kodefri  (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 46 minutter
Lyd: DTS HD MA 5.1 (Engelsk)
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 6. marts 2023
Distributør: SF Studios / Universal
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Komedie, drama
Biografpremiere: 20. oktober 2022

Instruktør: Anthony Fabian
Manuskript: Carroll Cartwright, Anthony Fabian, Keith Thompson, Olivia Hetreed
Producer: B.la.Daniele Alfano, Guillaume Benski, Philippe Carcassonne, Ilda Diffley
Fotograf: Felix Wiedemann
Klip: Barney Pilling
Musik: Rael Jones
 
Skuespiller:
Lesley Manville som Ada Harris
Isabelle Huppert som Claudine Colbert
Lambert Wilson som Marquis de Chassagne
Alba Baptista som Natasha
Lucas Bravo som André Fauvel
Ellen Thomas som Violet Butterfield
Rose Williams som Pamela Penrose
 
Beskrivelse:
"Askepot møder Forrest Gump." Dette er en charmerende og vellykket filmatisering af halvtredser novellen "Mrs. Harris goes to Paris".
 
Mrs Harris Goes to Paris blu-ray anmeldelse
 
For dem, der tør handle på deres drømme, er der endnu flere, der vil blive inspireret. Dette synes at være det centrale, varme budskab i dette skønne komedie drama, der fortæller historien om rengøringskonen Mrs. Harris. På trods af hendes begrænsede økonomiske formåen drømmer hun om en Christian Dior-kjole i 1950'ernes London.

Mrs. Harris er en sympatisk og kærlig karakter baseret på noveller af forfatteren Paul Gallico. Filmen er instrueret af Anthony Fabian, der også har skrevet manuskriptet. Interessant nok er historien blevet forsøgt filmatiseret før i 1992 med mindre held, hvilket bestemt ikke kan siges om denne anbefalelsesværdige udgave, der bæres hjem af et super manuskript af en herlig præstation af Lesley Manville som den skønne Mrs Ada Harris.

Med en kombination af vilje, held og hjælp fra gode mennesker lykkes det Mrs. Harris at rejse til Paris for at købe sin drømmekjole. Hun får adgang til en præsentation af de seneste Dior-modeller, men har ikke taget højde for, at kjolerne er individuelt tilpassede og kræver tilpasninger, hvilket fører til, at hun må blive i Paris i en periode. Under sit ophold møder hun mange mennesker og gør en forskel i deres liv.

Resultatet er en charmerende og romantisk film, hvor Mrs. Harris følger sin drøm og inspirerer alle omkring sig til at være bedre udgaver af sig selv. Filmen formidler en stemning, hvor man føler, at Askepot lige har mødt Forrest Gump, samtidig med at vi får et realistisk indblik i Christian Diors modehus i 1957, som ikke nødvendigvis var en dans på roser.

Det er en veludført film, der tydeligvis ikke er amerikansk, men som desværre lider under en let fordrejning af det kulturelle tidsbillede, der er sat i 1957. En "feel-good" film, der varmt kan anbefales til alle, der trænger til at træde ud af dagligdagens trummerum og ind i en smuk film, der tror på det bedste i mennesker og er 100% fri for superhelte-lycra, sociale medier og kun har et WOKE indhold på 0.5%.
 Mrs Harris Goes to Paris blu-ray anmeldelse

Der er lidt artefakter at spore på denne ellers udmærkede encode, da der er et pænt indhold af filmkorn som der kæmpes med. Jeg lagde først mærke til det ved andet gennemsyn, hvor det især er tungt i de mørkere scener. Disse burde man have taget sig ekstra godt af. Filmen har en meget "filmisk" atmosfære med en del filmkorn og naturlige farver i en tydelig halvtredser-palette, med lidt grønne hudtoner fra den gang der begyndte at komme lidt mere spræl i farverne. Der benyttes ikke en masse ekstra lys på ansigter og lignende i mange scener, hvilket virker med overlæg.

Det er meget elegant lykkedes at skabe den helt rigtige visuelle stemning & stil i denne film der tydeligvis er i kompetente hænder, men godt kunne have brugt mere kærlighed på denne nordiske encode.
 
Lydoplevelsen er et pragteksempel på et legende let lydmix, der tjener historien fint. Her er der luft, elegance, dynamik og naturligt lydende dialog. Musikken, komponeret af Rael Jones, er en klassisk og elegant filmscore, der får masser af plads til at udfolde sig og bidrager væsentligt til den helt rigtige følelse. Dog er det tydeligt, at stemningen er inspireret af Pixar-filmen UP!, hvilket dog er skarpt observeret af Rael, omend det er en smule pinligt. Lydoplevelsen i denne film smelter perfekt sammen med den visuelle stemning. Det er et MEGET ELEGANT og vellydende arbejde, der fortjener 5 stjerner, på trods af et klassisk 5.1 mix.
 
Desværre beriger filmen os ikke med alt det ekstra materiale, som den fortjener med sin meget interessante historie. Ærgerligt.
 
Set/hørt på:
Billede: JVC N7 Projector
Lyd: M&K S300 serie 7.2.2 system, Lyngdorf MP50 processor, NAD M27 & Lyngdorf SDA-2400 forstærkere.
Afspiller: Oppo UHD 205 Bluray afspiller, lydspor: DTS HD MA 5.1 med Neural:X upmix
 
 
Anmeldelse skrevet maj 2023

Tak til SF Studios / Universal

Tilbage til blu-ray anmeldelser