Whitney Houston I Wanna Dance with Somebody blu-ray anmeldelse

 
Whitney Houston I Wanna Dance with Somebody blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Whitney Houston I Wanna Dance with Somebody blu-ray anmeldelse

Zone B (Nordisk udgave)
Spilletid: 2 timer og 24 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 20. marts 2023
Distributør: SF Studios / Sony pictures
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Biografi, Drama, musik
Biografpremiere: 22. december 2022

Instruktør: Kasi Lemmons
Manuskript: Anthony McCarten
Producer: B.la. Naomi Ackie, Janice Beard, Lexie Beard
Fotograf: Barry Ackroyd
Klip: Daysha Broadway
Musik: Chanda Dancy
 
Skuespiller:
Naomi Ackie som Whitney Houston
Stanley Tucci som Clive Davis
Ashton Sanders som Bobby Brown
Tamara Tunie som Cissy Houston
Nafessa Williams som Robyn Crawford
Clarke Peters som John Houston
Daniel Washington som Gary Houston
 
Beskrivelse:
Filmen ’I Wanna Dance with Somebody’ er en hyldest til en af 90’ernes største stemmer indenfor popgenren, Whitney Houston og en fortælling om hendes karrieres spæde start i gospelkoret, over karrierens storhed og fald, og frem til hendes alt for tidlige død som 48-årig.

Vi møder den naive, men talentfulde 18 årige Whitney, der som teenager synger i det lokale gospelkor ledet af hendes mor Cissy, som også har haft en drøm om en stor sangkarriere, men aldrig har drevet det videre end optrædener, som natklubsangerinde med Whitney på kor. Ved en af hendes optrædener får Cissy med et fingeret hansonde lokket Whitney i front og talentspejderen og manageren Clive Davis spotter med det samme hendes gudsbenådede talent og inden længe ruller hitmaskinen og Whitney opnår som den eneste kunstner overhovedet at have syv nummer 1 singler i træk på den amerikanske Billboard hitliste og at sælge 200 millioner plader på verdensplan. Skeletterne begynder dog at rasle i skabet med et stigende stofmisbrug grundet de opslidende turneer, en utro ægtemand og en presse, der trods hendes uomtvistelige talent ikke synes hun sort nok, eller en far der trods han har travlt med at bruge Whitneys millioner, samtidigt vil kontrollere hvem hun omgås. Det ender selvfølgeligt galt og nedturen er uundgåelig.
 
Whitney Houston I Wanna Dance with Somebody blu-ray anmeldelse
 
Manuskriptet til ’I Wanna Dance with Somebody’ er skrevet af Anthony McCarten, der også skrev manuskriptet til filmen Bohemian Rapsody om supergruppen Queen’s karriere, og begge film er lidt skåret over samme skabelon. Hvor filmen om Queen var et festligt gensyn med det ikoniske rockband, er filmen om Whitney Houston mere en ’paint by numbers’ sejtrækker. Filmen formår at få alle væsentlige begivenheder i hendes liv med uden egentlige overraskelser eller sjove eller nye vinkler på historien. Det kombineret med at mange sange nærmest får fuld spilletid, gør at I Wanna Dance with Somebody med sine næsten 2½ times spilletid bliver lidt tung at komme igennem.

Alligevel får man som musikelsker, og endnu bedre hvis man er fan af Whitney, fuld valuta for pengene for Naomi Ackie er fantastisk i rollen som Whitney. Hendes fremtoning og ageren på scenen og udenfor er spot on. Fremhæves skal dog også Stanley Tucci i rollen som Whitneys sympatiske manager og Nafessa Williams som Robyn Crawford, Whitney lesbiske veninde. Filmens øvrige roller er castet med mindre kendte skuespillere, som dog alle gør det fremragende.
 Whitney Houston I Wanna Dance with Somebody blu-ray anmeldelse

Billedsiden af I Wanna Dance with Somebody fremstår på denne 1080p blu-ray udgivelse i formatet 2.39:1 utroligt flot, detaljeret og med en dybde og variation i farveskalaen, som efter min mening er på niveau med nogle af de bedre 4K udgivelser. Detaljeringsniveauet i billederne er højt, hvilket især ses i close-ups af ansigter, frisurer og de tidstypiske kostumer, og de mørkere scener er kontrastfulde med dybe sortniveauer. På billedsiden er I Wanna Dance with Somebody en virkelig lækker udgivelse fra Sony Pictures.
 
I Wanna Dance with Somebody udkommer på blu-ray i norden desværre kun med et DTS-HD Master Audio 5.1 soundtrack, som gengæld er udmærket og med god bund i lyden. Det er heldigvis Whitney Houstons egen stemme man hører i sangene, der indgår i filmen og som Ackie mimer og agerer til, for Whitney Houstons fantastiske vokal ville også være svær at efterligne. Lydbilledet føles generelt en anelse frontorienteret og der er naturligt nok heller ikke mange surroundeffekter at komme efter, højst lidt atmosfæreskabende baggrundslyde fra f.eks. koncertpublikum. Dialogen fremstår i alle scener højtopløst og velplaceret i lydbilledet.
 
• Whitney’s Jukebox: Sangene fra filmen
• Becoming Whitney (1080p; 7:37)
• Moments of an Icon (1080p; 7:37).
• The Personal Touch (1080p; 5:30)
• Deleted Scenes (1080p; 7:44)
 
 
Anmeldelse skrevet maj 2023

Tak til SF Studios / Sony pictures

Tilbage til blu-ray anmeldelser