Violent Night blu-ray anmeldelse

 
Violent Night blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm

Violent Night blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C = kodefri  (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 51 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 17. april 2023
Distributør: SF Studios / Universal
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Action, komedie 
Biografpremiere: 1. december 2022

Instruktør: Tommy Wirkola
Manuskript: Pat Casey,Josh Miller
Producer: B.la.Matt Akey, Paul Barry, Guy Danella
Fotograf: Matthew Weston
Klip: Jim Page
Musik: Dominic Lewis
 
Skuespiller:
David Harbour som Santa
John Leguizamo som Scrooge
Beverly D'Angelo som Gertrude
Alex Hassell som Jason
Alexis Louder som Linda
Edi Patterson som Alva
Cam Gigandet som Morgan Steel
 
Beskrivelse:
Da en familie tages som gidsler, var der en ting forbryderne ikke havde regnet med… En lille pige og den ur-hardcore udgave af en pissed julemand…
 
Violent Night blu-ray anmeldelse
 
Hvis du er til film som f.eks John Wick (også efter to`eren), vil “violent night” kunne være en julefilm lige efter din smag, der ganske rigtigt også er fra producerne bag John Wick.

Man tager et godt scoop “home alone”, tilsætter lidt “Die hard” og en knivspids “Thor”, herefter bages det hele op i en gal gang julemusik og en R-rating, der tillader at blodet kan flyde uhæmmet over lærredet. Det sjoveste er kontrasten i mellem det klassiske julebudskab, som filmen også får klemt ind mellem en deprimeret, fordrukken julemand og en lille pige i en dysfunktionel millionær familie der forsøger at snyde hinanden.

Da den alt andet end juleglade skurk “Scrooge” (John Leguizamo), er kommet indenfor med hans “bad guys” forklædt som catering folk, er det med en mission om at røve patriarkens pengeskab fyldt med “dirty money”. Da udbrændte Santa tilfældigvis indfinder sig i nærheden, bliver han opdaget og skyderi får hans rensdyr til at skride.

Unge Trudy (spillet af talentfulde “næsten-debutant” Leah Brady), datter af patriarkens søn, får kontakt via en walkie talkie til santa, hvilket langsomt men sikkert bringer ham tilbage til håbet om, at nogen trods alt stadig tror på julemanden, hvilket giver ham energien til at rund-smadre hele banden af forbrydere til han selv står på kanten af sit liv og kun kan reddes af tro på julen…

Det er planløs underholdning af den sikre skuffe, der ikke efterlod noget mindeværdigt indtryk på din anmelder. Det er en gang forudsigeligt snask, med enkelte gode grin, men der skal retfærdigvis gives respekt for de mange, ofte originale drabs scener hvor Santa trækker på sine vinkinge kamp-skills med en stor hammer.

Er man til action, er der masser af vilde stunts og mere eller mindre kreative kampscener, men den samlede præstation tager spidsen af begejstringen og virker som en film der er lavet til at du laver noget andet imens.

Skal den stå i filmsamlingen, er udelukkende på grund af juletemaet, hvis man er træt af “home Alone” og “Die hard” i juledagene og gerne vil give dem en finger med noget mere blodigt.
 Violent Night blu-ray anmeldelse

Filmens nordiske encode står teknisk set ude artefakter eller banding problemer, men filmen har et ret fladt, kedeligt "stearinlys look” med en palette holdt meget der og over i det mørke.

Det er selvfølgelig for at understøtte Santas deprimerede stemning, men det fjerner desværre også meget af det “jule-pop” der kunne være til stede. Det havde måske været sjovere, hvis der var gået “all in” på farver og julestemning. Det havde blot givet endnu mere til den absurde del. Der mangler tekstur og dybde til billedet på denne bluray, hvilket nok er helt bevidst, da der er mange halvfesne praktiske effekter der skal “maskeres”.
 
DTS-HD Master Audio 7.1-kanals soundtracket har god surround aktivitet og er veldesignet. Det ødelægges dog af et virkelig livløst mix, der er fladt udramatisk og gabende kedsommeligt. Det fungerer hvis man skal høre det ud af en iPad højttaler, men dælme ikke på et hjemmebiograf setup. Mixet bidrager perfekt til den tekniske B-films stemning, med livløs video og audio. Selv de mest dramatiske scener afdramatiseres på grund af det.
Det er virkelig ærgerligt, for en film som denne, kunne virkelig være løftet med mere engagement i billede og lyd præsentationen.
 
Det er også fladt når det kommer til ekstra materialet på denne udgivelse. Der er nemlig gabende tomt.
 
Set/hørt på:
Billede: JVC N7 projektor
Lyd: M&K S300 serie 7.2.2 system, Lyngdorf MP50 processor, NAD M27 & Lyngdorf SDA-2400 forstærkere.
Afspiller: Oppo UHD 205 Bluray afspiller, lydspor: DTS HD MA 7.1 med Neural:X upmix.
 
 
Anmeldelse skrevet april 2023

Tak til SF Studios / Universal

Tilbage til blu-ray anmeldelser