Operation Fortune Ruse de Guerre UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Operation Fortune Ruse de Guerre UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm
Operation Fortune Ruse de Guerre UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 54 minutter
Lyd: Dolby HD Master 5,1 på UHD + blu-ray
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K - 2.39:1
HDR: HDR10

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 3. april 2023
Distributør: SF Studios
Antal disk: 1  = UHD 4K blu-ray 

Genre: Action, Comedy, Thriller
Biograf premiere: 5. januar 2023
 
Instruktør: Guy Ritchie
Manuskript: Guy Ritchie, Ivan Atkinson, Marn Davies
Producere: B.la. Ivan Atkinson, Bill Block, Siobhan Boyes, Samuel J. Brown
Fotograf: Alan Stewart
Klip: James Herbert
Musik: Christopher Benstead
 
Skuespiller:
Jason Statham som Orson
Aubrey Plaza som Sarah
Cary Elwes som Nathan
Hugh Grant som Greg
Josh Hartnett som Danny
Bugzy Malone som JJ
 
Beskrivelse: 
Guy Richie leverer en tør og vittig actionkomedie med et super cast.
 
Operation Fortune Ruse de Guerre UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Fra første beat, forstår man at det ikke er hr. hvem som helst der står bag filmen her.Den stærke visuelle og lydmæssige stil indikerer at her er noget selvsikkerhed til stede.

Instruktør Guy Richie var manden bag film som “Snatch” og “Lock, stock and two smoking barrels” der er gale festfyrværkerier af absurde karakterer og gale handlinger.

Med “Operation fortune” forholder det sig anderledes. Galskaben er der naturligvis, men plottet er mere tilbageholdt, mere forsigtigt, mere race og køns nomeret.

Historien er forholdsvis enkel, men nogle steder fortælles den på en unødvendigt kompliceret måde dog altid med en masse humor, der dog kun affødte primært fnis.

"Operation Fortune" bliver skudt lidt for hurtigt i gang, så man kan nærmest have brug for at gense nogle scener for at have styr på de mange steder og navne der lyn introduceres uden nogen rigtig følelsesmæssig forbindelse. Det virker på mig som om at filmen bare er for hurtigt fortalt og klippet.

I plottet bliver superspionen Orson Fortune (Jason Statham) rekrutteret af Nathan Jasmine (Cary Elwes) under officiel ordre fra en britisk embedsmand (Eddie Marsden) til at hente et stjålet aktiv kendt som "The Handle", før det sælges til højestbydende.

Orsons team omfatter også computer-hajen Sarah Fidel (Aubrey Plaza) og operatør JJ Davies (Bugzy Malone). Holdet mener, at milliardær-våbenhandleren Greg Simmonds (spillet skønt af Hugh Grant) vil være den første person, der får fingrene i aktivet. For at få adgang til Greg Simmonds afpresser holdet Simmonds' favorit filmstjerne “Danny Francesco” (Josh Hartnett) for at udnytte ham til at infiltrere Simmonds' inderkreds til en velgørenheds begivenhed i Cannes. Den stakkels Danny Francesco og Sarah Fidel (der lader som hun er kæreste til Danny) inviteres til Gregs villa i tyrkiet, hvor udvekslingen af “the handle” vil finde sted. I mellemtiden ræser Orson Fortune og JJ Davies mod uret for at få fingre i objektet, men indsatsen hæmmes af et konkurrerende spion team, som ingen rigtig ved hvem har hyret…

Hermed er brikkerne stillet op til gak, gøgl og planløs underholdning.

Guy Ritchie, der er ellers er kendt for mesterlige britiske krimikomedier som Lock, Stock og Two Smoking Barrels (1998) og Snatch (2000), Sherlock Holmes-serien (henholdsvis 2009 og 2011) og Aladdin (2019), leverer her en noget mere “planløs underholdning” der aldrig går dybt nok, eller vanvittigt nok til at rigtig sætte sig i hukommelsen. Jason Statham gør, hvad han er bedst til, når han deler tørre tæsk ud som den samme karakter han har spillet de sidste 25 år. Han virker heller ikke meget ældre energimæssigt og er altid en fed karakter i en fandenivoldsk actionfilm på trods af at han lige har rundet 55 år! Aubrey Plaza som sidste år gjorde en super figur i indie filmen “Emily the criminal” ses her som et godt komisk modspil af en bad-ass computerhaj og "sexybabe" der skal pirre milliardæren Greg.

Sangeren Bugzy Malone kan tilføje endnu en fjer i hatten som en skuespiller, men den altoverskyggende præstation leveres af Hugh Grant der i så mange år blev typecastet i alskens herlige britiske komedier hvor han skinnede i alle hans scener. Han er på sine ældre dage kommet ud af den kasse, og har lavet nogle fede præstationer i skurkeroller og dramaer. Hans karakterer formår at fremstå sympatiske selv når han spiller et gigantisk røvhul, hvilket giver en selv så simpel karakter som Greg Simmonds noget substans. Generelt stjæler han bare showet, når han er i billedet.

Karaktererne forbliver alle ret 2-dimensionelle, og filmen handler i virkeligheden kun om “jobbet” og står med statiske stereotyper.

Overordnet set er "Operation Fortune" en solid, flot action-agent-thriller, der følger i “Mission Impossible`s ” fodspor,som en slags “light-version” af denne type film.

Det er planløs underholdning, men nok ikke en film du kommer til at se mere end 2 gange… højst.
 
Operation Fortune Ruse de Guerre UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Den nordiske udgave af denne UHD udgivelse kommer med både en Bluray og en UHD disk der begge er udmærkede encodes uden synlige artefakter.Der er et cinematisk look der udstråler selvsikkerhed og balance, men vi får ikke et billede i referenceklassen her. Jeg synes faktisk heller ikke at UHD disken er det store uptick fra den ganske udmærkede Bluray
 
Det er et solidt men en kende forsigtigt 5.1 mix (Guy Richies favorit format) vi får serveret på både UHD og Bluray disken. Lydsiden er ret kreativ & detaljeret, og sættes perfekt i gang fra starten af. Dialogen er veldisponeret og alt hænger virkelig fint sammen og leverer en rimelig men ikke imponerende dynamik. Det er en lydside der ligger i den øvre del af skalaen, men uden at være direkte demoværdig. Jeg har hørt meget værre som man ville sige i Jylland.
 
Begge diske er fuldstændig støvsuget for ekstra materiale.
 
Set/hørt på:
Billede: LG CX Serie 77” OLED TV.
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), (nyhed!) IW150T (2xHEIGHT). 2 x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP50 surround processor.
Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: DTS HD MA 5.1 med Neural:X upmix
 

Tak til SF Studios 

Anmeldelse skrevet april 2023

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser