Training Day UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Training Day UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
Training Day UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 41 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk 
Aspect Ration: 4K - 2.35:1
HDR: HDR10

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 27. februar 2023
Distributør: SF Studios / Warner
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray + blu-ray

Genre: Krimi, Drama
Biograf premiere: 16. november 2001
 
Instruktør: Antoine Fuqua
Manuskript: David Ayer
Producere: Bl.a.Davis Guggenheim, Bruce Berman, David Ayer
Fotograf: Mauro Fiore
Klip: Conrad Buff IV
Musik: Mark Mancina
 
Skuespiller:
Denzel Washington som Alonzo
Ethan Hawke som Jake
Scott Glenn som Roger
Eva Mendes som Sara
Tom Berenger som Stan Gursky
Harris Yulin som Doug Rosselli
Raymond J. Barry som Lou Jacobs
 
Beskrivelse: 
Med denne bemærkelsesværdige afstikker fra sine sædvanlige pæne helteroller vandt Denzel Washington sin anden Oscar i rollen som Alonzo Harris, en karismatisk L.A. undercover narkobetjent som både er tiltrækkende og afskyvækkende når han selv bliver som de forbrydere han burde anholde. Ethan Hawke spiller den nyuddannende politimand Jake Hoyt, Harris’ nye partner. Antoine Fuqua instruerer, og på rollelisten ses musikstjerner som Dr. Dre, Macy Gray og Snoop Dogg.
 
Training Day UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Training Day er en intens og medrivende film, som tager seerne med på en vild og farlig rejse gennem Los Angeles' gader. Filmen er instrueret af den talentfulde Antoine Fuqua og stjerner Denzel Washington og Ethan Hawke i hovedrollerne. Fuqua og Washington har arbejdet sammen på flere film som The Equalizer og The Magnificent Seven, og deres samarbejde i Training Day viser tydeligt, hvor godt de to passer sammen.

Filmen følger en dag i livet af den erfarne LAPD-narkobetjent, Alonzo Harris, der er kendt for at være korrupt og brutalt effektiv i sit arbejde. Han er ansvarlig for at træne og teste den unge og idealistiske politibetjent Jake Hoyt, som ønsker at stige i graderne og blive en del af LAPD's eliteenhed. Alonzo fører Jake igennem Los Angeles' gader, hvor han introducerer ham til hans kontakter i underverdenen, og lærer ham hemmelighederne bag sit succesrige, men kriminelle arbejde. Imidlertid går det hurtigt op for Jake, at Alonzo ikke er den ærlige og respektable politibetjent, som han troede. Alonzo manipulerer og udnytter Jake til at udføre ulovlige handlinger, og det bliver snart klart for Jake, at han er i alvorlig fare.

Filmen udforsker temaer som korruption, magtmisbrug, og etik i politiarbejdet. Denzel Washingtons præstation som den manipulerende og karismatiske Alonzo Harris er bemærkelsesværdig, og filmen vandt en Oscar for hans hovedrolle. Ethan Hawke er også imponerende i sin portrættering af Jake Hoyt, der står over for et moralsk dilemma om, hvorvidt han skal følge Alonzos anvisninger eller stå fast ved sine egne idealer. Sammen skaber de to skuespillere en spændende og konfliktfyldt dynamik, der holder seerne fanget i historien fra start til slut.

Training Day er en intens og medrivende film, der viser de mørke og farlige sider af politiarbejde. Det er en film, der vil få dig til at tænke over, hvad der sker, når linjerne mellem ret og uret bliver sløret, og hvor korruption og magtmisbrug kan føre hen. Filmen har modtaget anerkendelse for sin autentiske og realistiske skildring af politiarbejde og gangsterkriminalitet i Los Angeles.

Training Day er også en visuelt imponerende film, med smukt kameraarbejde og en soundtrack, der virkelig hjælper med at skabe filmens intense stemning. Sammen med det stærke skuespil og den spændende historie, gør disse elementer Training Day til en uforglemmelig filmoplevelse. Alt i alt er Training Day en fantastisk film, der viser, hvor godt et samarbejde mellem en talentfuld instruktør og to dygtige skuespillere kan være. Det er en film, der vil holde dig fanget fra start til slut, og som vil efterlade dig med en følelse af spænding og tilfredsstillelse.
 
Training Day UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Training Day bliver leveret i et 2.35:1 2160p/H.265 HEVC transfer, som virkelig en opgradering filmen havde brug for. Filmen var en af de første der både fik en Blu-ray og HD-DVD udgivelse og det kunne godt ses på udseende det var den tidligere teknologi der blev brug på disse transfers. Nu får vi som sagt det transfer som filmen fortjener med en god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er utrolig god og der kan både anes uren hud, skrammer, sår og skudhuller når action sekvenserne ruller over skærmen. I det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet hvor farvepaletten er holdt i en lidt overdimensionering grønlig tone men en god sort dybde hvor selvfølgelig også HDR-elementet bidrager til en fantastisk visuel oplevelse. Opsummeret en rigtig fornem visuel fremstilling som bestemt har været tiltrængt for denne udgivelse.
 
Filmen kommer med et nyt Dolby Atmos lydspor som igen får tidligere Blu-ray/HD-DVD udgivelsers Dolby Digital 5.1 lydspor til at blegne. Der bestemt ikke nogen fingre at sætte på filmens lydspor som gør brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system. Det er selvsagt en krimi og lydsiden formår fornemt at gøre plads til både tale og action sekvenser uden det ene overgår det andet. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke og når Alonzo træder på pedalen i sin potente bil kan det godt mærkes i sædet. Musikken er også et kapitel for sig og bidrager blot til at det hele virker yderst gennemtænkt og kalkuleret. En rigtig fornem lydside der supplerer den nye visuelle præsentation godt.
 
 

Tak til SF Studios / Warner

Anmeldelse skrevet april 2023

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser