Westworld Sæson 4 UHD Blu-ray anmeldelse

 
Westworld Sæson 4 UHD Blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
Westworld Sæson 4 UHD Blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 8 timer og 18 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K - 1.78:1
HDR: HDR10 / Dolby Vision

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 19. december 2022
Distributør: SF Studios / Warner
Antal disk: 3  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: drama, sci-fi, action
 
Skuespiller:
Evan Rachel Wood som Dolores Abernathy / Christina
Aaron Paul som Caleb Nichols
Jeffrey Wright som Bernard Lowe
Thandie Newton som Maeve
Tessa Thompson som Charlotte Hale
Ed Harris som William ‘The Man in Black’
Luke Hemworth som Stubbs
 
Beskrivelse: 
Den fjerde sæson af HBO-serien om robotforlystelsesparken Westworld fortsætter 7 år efter begivenhederne sluttede i 3. sæson: Vi befinder os i år 2057 og robotterne ledet af robotten Charlotte Hale har nu overtaget menneskenes verden, hvor de har inficeret menneskeheden med en virus, der gør at de om nødvendigt kan styres centralt via lavfrekvente lyde. Vi møder gamle kendinge som robotten Dolores, nu Christina, som skriver manuskripter for de ’værter’ som gæsterne i Westworld skal interagere med (NPC’s som i Free Guy). Vi møder også Caleb som er er gået undercover og lever med sin kone og datter skjult for robotterne. Robotten Maeve er også gået under jorden og lever isoleret i en bjerghytte off-grid. En dag fristes hun alligevel til at gå online og straks er hendes fjender på vej for at eliminere hende og Caleb og snart er de begge på flugt. Det viser sig at en mindre gruppe af mennesker har undgået virussen og lever nu skjult i en ørken, hvorfra de vil forsøge at slå tilbage mod robotterne, men det er en ulige kamp, da robotterne er teknologisk overlegne, lever i et fuldt overvåget samfund og desuden er det umuligt for menneskerne at skelne hvem der er robot eller hvem der er ven eller fjende. Endnu et par gamle kendinge dukker op i arenaen, nemlig Bernard og den brutale The Man in Black, og der lægges nu op til det helt store opgør om hvem der skal herske på jorden, mennesker eller robotter.
 
Westworld Sæson 4 UHD Blu-ray anmeldelse
 
Westworld er en serie man skal koncentrere sig om, for der er mange parallelle forløb og tidsforskudte handlinger og da robotterne kan genskabes når de dør og endog eksistere samtidigt i forskellige versioner, gør det ikke historien mindre kompleks. Det kan også være lidt svært at holde styr på hvem der er robot og hvem der er menneske, om historien kun foregår i en simuleret virkelighed eller i realtime, eller i fortiden men det er en del af konceptet i Westworld serien. Det er selvfølgelig også en forudsætning at man har set de forrige sæsoner, ellers er man rimeligt lost. Kan man opfylde disse kriterier får man til gengæld serveret en saga hvor både handlingen, scenarier og persongalleriet udvikler sig, så det er en fest at overvære.

Sæsonens nye Westworld verden 1920’ernes ’Golden Era’ bidrager denne gang ikke med så meget nyt og optræder også kun kortvarigt, men det gør til gengæld nutidsverdenen i storbyen, der ligner New York til forveksling og hvor størstedelen af handlingen foregår, samt i ørkenen, hvor de få frigjorte mennesker skjuler sig. Action sekvenserne er hyppige, ekstremt voldelige og udført til perfektion både med og uden våben og der er masser af lækre fremtidsdetaljer, som flyvende biler, futuristiske byggerier, naturtro VR-briller, droner osv. Det stjernebesatte cast fra de 3 første sæsoner gør det endnu engang fremragende med overbevisende skuespil i alle roller.

Westworld – Season Four: The Choise er et fantastisk godt gensyn med en af de bedste sci-fi serier der efter min mening nogensinde er lavet og efter også at have set en anden ny HBO-serie ’House of Dragons’ (spin-off af Game of Thrones) vil jeg helt klart mene at Westworld er den serie der holder niveauet bedst. Det virker derfor lidt uforståeligt at HBO Max helt har valgt at fjerne alle seriens sæsoner fra tjenesten, men det er selvfølgeligt noget med dalende seertal, dyr produktion og rettigheder. Trods endnu en forrygende sæson er jeg dog delvist enig i at den labyrintiske serie har nået sin slutning og formår at få sluttet af på en værdig måde fremfor at trække det i langdrag. Hvis man, som jeg, er stor fan af dystopisk sci-fi kombineret med hæsblæsende action, kan Westworld – Season Four og de øvrige sæsoner klart anbefales.
 
Westworld Sæson 4 UHD Blu-ray anmeldelse
 
Westworld – Season Four: The Choise bliver på UHD leveret i et solidt 1.78:1 2160p transfer, der indeholder både Dolby Vision og HDR10, så specifikationerne er i orden. Oplevelsen heraf skuffer ikke, for som altid er den visuelle side af Westworld serien helt i top, med et ekstremt højt detaljeniveau og klarhed i billedet, et bredt farvespektrum, som HDR10 bidrager rigtig godt til, og dybe sortniveauer i de imponerende nattescener. Scenografien er imponerende i den helt sikkert dyre produktion, hvor der ikke er sparet på noget, med alt fra den futuristiske udgave af storbyen, herunder de faciliteter, hvorfra robotterne bygges og dataene opbevares, til den historisk korrekt udførte Golden Era. Alt, inklusive kostumer, våben og køretøjer, er gengivet perfekt ned til mindste detalje.
 
Dolby Atmos lydsporet til Westworld – Season Four: The Choise lader heller ikke noget tilbage at ønske, for her er der rigeligt med actionsekvenser med skudsalver, nærkampe, eksplosioner og biljagter at tage af, til at bringe samtlige surroundkanalerne i spil. Atmos-kanalerne udnyttes optimalt ved panorerende aktivitet, f.eks. i forbindelse brug af flyvende transportmidler i fremtidsvisionen, eller i scenerne der f.eks. placerer os direkte i centrum for folkemængdens optøjer i storbyen. Subwooferen får lov til at arbejde igennem både i actionsekvenserne, men også til at sætte stemningen og understøtte spændingsopbygningen med lavfrekvente lyde. Lydsporet domineres ligeledes af Ramin Djawadi's sørgmodigt smukke og fængende soundtrack, mens dialogen i alle scener fremstår velprioriteret og centralt placeret i lydbilledet.
 
• The Auguries (5:45)
• Well Enough Alone (5:27)
• Annees Folles (6:16)
• Generation Loss (4:56)
• Zhuangi (5:11)
• Fidelity (4:44)
• Metanoia (4:22)
• Que Sera, Sera (5:03)
• Westworld On the Road (16:47)
• Westworld: An Exploration of Humanity (14:42)
• Westworld's Temperance: A Set Tour (5:39)
 

Tak til SF Studios / Warner

Anmeldelse skrevet januar 2023

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser