Another 48 Hrs UHD Blu-ray anmeldelse

 
Another 48 Hrs UHD Blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
Another 48 Hrs UHD Blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 35 minutter
Lyd: Dolby TrueHD 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: 4K - 1.85:1
HDR: HDR10 / Dolby Vision

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 5. december 2022
Distributør: SF Studios / Paramount
Antal disk: 1  = UHD 4K blu-ray 

Genre: Action, komedie
Biograf premiere: 10. august 1990
 
Instruktør: Walter Hill
Manuskript: John Fasano, Jeb Stuart, Larry Gross
Producere: bl.a. Ralph S. Singleton, Mark Lipsky, Lawrence Gordon
Fotograf: Matthew F. Leonetti
Klip: Donn Aron, Carmel Davies, Freeman A. Davies
Musik: James Horner
 
Skuespiller:
Eddie Murphy som Reggie Hammond
Nick Nolte som Jack Cates
Brion James som Ben Kehoe
Kevin Tighe som Blake Wilson
Ed O'Ross som Frank Cruise
David Anthony Marshall som Willie Hickok
Andrew Divoff som Cherry Ganz
 
Beskrivelse: 
Den benhårde betjent Jack Cates får endnu en gang hjælp fra Reggie Hammond – og nu er de ude efter den skånselsløse narkobagmand The Iceman, som opererer i San Francisco-området. Denne eksplosive opfølger til 48 Hrs. i 4K med HDR-10 og Dolby Vision er godkendt af instruktøren Walter Hill. Et par ting som er værd at nævne omkring udgivelsen er blandet andet, at den kun indeholder 4K versionen af filmen og ikke en blu-ray udgave som det typisk er tilfældet når det kommer til 4K udgivelser. Ydermere serveres vi med den grimmeste filmmenu længe. Det er desværre blevet standard med det meget kedelige stillbillede, men ikke nok med det, for med denne film får vi et ekstremt uskarpt og helt igennem grynet billede hvor man kun ved hvad man kigger på fordi det er filmens cover billede som er brugt, det er absolut IKKE godt nok det der!
 
Another 48 Hrs UHD Blu-ray anmeldelse
 
Med en succesfuld film som 48 Hours var det nærmest uundgåeligt at den fik en efterfølger. Fortsættelsen til 80’er-succesen ”48 Hours” kører i nogenlunde samme rille. Vi kastes igen ind i et væld af skuddueller, når vores umage makkerpar igen er ude for at sende nogle hårdhudede skurke i brædderne. Alligevel adskiller filmen sig dog en smule fra sin forgænger, i og med plottet denne gang er lidt fyldigere men desværre også mere ufokuseret end sidst. Særligt mod slutningen bliver det en tand for snørklet, men filmen holder sig dog alligevel oppe på den udmærkede spænding, som nok engang understøttes fornemt af James Horners musik.

Politimanden Jack Gates har gennem de seneste fire år indædt jagtet en skruppelløs narkobaron kaldet Iceman. Samme Iceman har udlovet en dusør til enhver, der kan gøre det af med hustleren Reggie Hammond. Jack og Reggie kender hinanden fra tidligere, og det er nu op til det umage par endnu en gang at finde skurken og klare ærterne inden for ganske kort tid.

Nolte og Murphy er også denne gang veloplagte i hovedrollerne, og de har formået at finde det gode samspil frem igen. Lidt værre ser det ud hos skurkene, som ærlig talt er en smule kedelige, når man sammenligner med James Remars karismatiske præstation i den første film. Volden er også mere udtalt i denne film, og der er fastsat en aldersgrænse på 18 år. Dette er en rigtig drengefilm af et gammelt mærke. Trods manglerne er det dog en solid opfølger langt hen ad vejen, og der er bestemt set ringere 2’ere i denne genre, end det er tilfældet her.
 
Another 48 Hrs UHD Blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et nyrestaureret 1.85:1 2160p/H.265 HEVC transfer som stammer fra et 35mm negativ tilsat HDR-10 og Dolby Vision. Som med flere af de ældre film, giver et 35mm negativ et stort potentiale for et godt 4K transfer som vi til dels får på denne udgivelse. Det er ikke alle sekvenser som har været nemme at opgradere, især introsekvensen i sandørkenen står ikke særlig godt og det er tydeligt at der er gået noget i vejen med efterbehandlingen derfra bliver det dog langt bedre. Det betyder at der er enkelte scener som bestemt ikke er særligt flotte og som man ikke har kunnet gøre så meget ved, men ellers er det absolut en opgradering hvor især niveauet af grain er fint justeret. Alle farverne meget klare og tydelige hvor især den sorte også får lov til at have en god dybde og kraft i de mange mørke scener. Detaljegraden er også god og man får lov til at se alt lige fra pigmenterne i huden til skægstubbe, blod og skudsår. En visuel præstation der kun reelt skæmmes af den elendige start, men holder sig på et hæderligt niveau resten af filmen.
 
Det medfølgende Dolby TrueHD 5.1 lydspor er det samme som vi har fået på tidligere blu-ray udgivelser og det er bestemt et effektivt et af slagsen. Det formår at skildre de forskellige stemninger og tempoer til fulde tildelt Horners musik i tilpas højde. Som det er med disse ældre action baskere leveres ethvert skud med et øredøvende brag som man forventer det. Talen (komikken) som er den vigtig lydkilde i denne film går for det meste klart igennem og baggrundsmusik er tilfreds indstillet så den på intet tidspunkt overdøver de andre lydkilder. Modsat den visuelle præstation som er noget svingende, holdes lydsiden stilsikkert på et anstændigt højt niveau.
 
 

Tak til SF Studios / Paramount

Anmeldelse skrevet december 2022

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser