Don't worry darling UHD Blu-ray anmeldelse

 
Don't worry darling UHD Blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
Don't worry darling UHD Blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 3 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K - 2.39:1
HDR: HDR10

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 14. december 2022
Distributør: SF Studios / Warner
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: Gys, Mysterie, Thriller
Biograf premiere: 22. september 2004
 
Instruktør: Olivia Wilde
Manuskript: Katie Silberman, Carey Van Dyke, Shane Van Dyke
Producere: Richard Brener, Catherine Hardwicke, Celia Khong
Fotograf: Matthew Libatique
Klip: Affonso Gonçalve
Musik: John Powell
 
Skuespiller:
Florence Pugh som Alice
Harry Styles som Jack
Chris Pine som Frank
Olivia Wilde som Bunny
KiKi Layne som Margaret
Gemma Chan som Shelley
Nick Kroll som Dean
Sydney Chandler som Violet
Kate Berlant som Peg
Asif Ali som Peter
 
Beskrivelse: 
I filmen Don’t Worry Darling møder vi det unge ægtepar Alice og Jack, der lever som Barbie og Ken i et velfriseret, men isoleret velhaverkvarter a la Palm Springs, midt i den californiske ørken sammen med andre familier, hvor alle mændene arbejder i samme virksomhed. Det er den amerikanske 50’er drøm, hvor manden tager på job mens hustruen bliver hjemme og passer huset og står klar med en drink i hånden, når han kommer hjem. Kvinderne må ikke nærme sig virksomheden, hvor mændene arbejder eller stille spørgsmål til hvad de egentligt laver der. Den model passer egentligt Alice fint indtil en dag, hvor nabokonen Margaret pludselig kommer med nogle mærkelige udbrud om at de ikke hører til her. Samtidigt får Alice nogle mærkelige syner og drømme og hun fornemmer selv at der er noget galt. Det kulminerer en dag, hvor Alice ser et fly styrte ned og hun trodser forbuddet og krydser ørkenen på vej mod mændenes arbejdsplads for at finde flyet, men i stedet finder hun en mystisk bygning, hvorefter hun besvimer. Hun vågner op hjemme, hvor Jack virker som om intet er hændt og mens Jack bliver mere og mere involveret i virksomheden, føler Alice at de må væk inden det er for sent, men er det hende selv der ved at blive vanvittig eller?
 
Don't worry darling UHD Blu-ray anmeldelse
 
Don’t Worry Darling var en positiv overraskelse for undertegnede for bag den polerede overflade med reklame smukke billeder og en popstjerne i en af hovedrollerne, gemmer der sig faktisk en glimrende psykologisk thriller. Trods man aldrig er tvivl om at der er noget rivende galt, formår filmen at gemme plottvistet så godt, at man længe er i tvivl om det er hovedpersonen Alice, der ved at blive vanvittig eller om hun alligevel har fat i noget. Filmen låner lidt fra andre film f.eks., The Stepford Wives eller The Truman Show, men formår alligevel at være sin egen og med en stilsikker visuel stil der er en fornøjelse for øjet.

Florence Pugh og Harry Styles spiller glimrende i de centrale roller, som det unge forelskede ægtepar, mens Chris Pine også gør det godt, som den sleske virksomhedsleder Frank. Instruktøren Olivia Wilde har også selv en rimelig central rolle, som Alices bedste veninde Bunny. De øvrige roller er besat med mere ukendte kræfter, som dog alle udfylder rollerne overbevisende.

Min anbefaling er helt klart at se Don’t Worry Darling uden at vide noget som helst om handlingen på forhånd og så lade dig overraske undervejs, for ellers kan de mere end 2 timer være lidt i overkanten, men gør man det, er jeg sikker på at man vil være godt underholdt hele vejen.
 
Don't worry darling UHD Blu-ray anmeldelse
 
Billedet på denne 4K UHD 2160p HDR10 udgave af Don’t Worry Darling fremstår skarpt, detaljeret og kontrastfyldt med tydelige hud- og tekstilteksturer, især i nærbillederne. Farverne er behagelige og indbydende, dog med en lidt mørkere toning end jeg finder naturlig, mens scenerne fra det solbeskinnede velhaverkvarter sprudler med primær farver på biler, tøj og græsplæner, så det er en fryd for øjet. Små sort/hvide symmetriske scener med dans er elegant klippet ind, som en del af Alices drømme, hvilket bidrager til mystikken. Den højere opløsning på UHD disken giver billedsiden et kraftigt løft med en højere klarhed og detaljerigdom, mens HDR10 bidrager med at udvide farvespektret betydeligt, og bringer varme og dybde til billedsiden. Sortniveauet i de mørkere scener er forbilledligt dybt og uden synlige komprimeringsfejl.
 
Don’t Worry Darling både leveres på UHD og på den tilhørende blu-ray med et Dolby Atmos soundtrack, som udnytter formatet på ypperste vis. Dolby Atmos lydsporet fungerer glimrende både med overbevisende baggrundslyde fra for eksempel en af de mange firmafester, der afholdes for medarbejderne, musik der blender naturligt ind eller de små messende korlyde, der bidrager til fornemmelsen af Alice’s vanvid. Undervejs giver filmens få, men effektive actionscener også mulighed for at både Atmoskanaler, LFE og surroundkanalerne i det hele taget kommer til anvendelse. Dialogen, som er det bærende element i lydsporet, fremstår overalt klart, tydeligt og centreret i lydbilledet.
 
• The Making of Don't Worry, Darling (17:54)
• Alice's Nightmare (0:54)
 

Tak til SF Studios / Warner

Anmeldelse skrevet december 2022

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser