Halo sæson 1 blu-ray anmeldelse

 
Halo sæson 1 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Halo sæson 1 blu-ray anmeldelse

Zone B (Nordisk udgave) 
Spilletid: 7 timer og 35 minutter
Lyd: Dolby True HD 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.00:1

Blu-ray udgivelsesdato: 21. november 2022
Distributør: SF Studios / Paramount
Antal disk: 5 = Blu-ray

Genre: Sci fi, Action
 
Skuespiller:
Pablo Schreiber som Master Chief
Shabana Azmi som Admiral Margaret Parangosky
Natasha Culzac som Riz-028
Olive Graysom Dr. Miranda Keyes
Yerin Ha som Kwan Ha
Bokeem Woodbine som Soren-066
Natascha McElhone som Dr. Catherine Halsey
Bentley Kalu som Vannak-134
Kate Kennedy som Kai-125
Charlie Murphy som Makee
Danny Sapani som Captain Jacob Keyes
Jen Taylor som Cortana
 
Beskrivelse:
Halo sæson 1 indledes på planeten Madrigal i år 2552, hvor en gruppe kolonisterne, der driver minedriften på stedet, gennem årtier har forsøgt at løsrive sig fra koloniherrerne på hjemplaneten ’The Reach’. På en ellers fredelig udflugt angribes en gruppe børn af rumvæsnerne fra ’The Covenant’ og pigen Kwan Ha når som den eneste overlevende frem til beskyttelse bag koloniens mure. Murene viser sig dog ikke at være nogen hindring for rumvæsnerne, som synes usårlige overfor koloniens primitive våben og den invaderes hurtigt af rumvæsnerne. En gruppe supersoldater ’The Spartans’ kommer til undsætning under ledelse af Master Cheif/John, men inden de får bugt med rumvæsnerne står kun Kwan Ha tilbage. John finder et mystisk objekt på planeten, der giver ham syner når han berører det og han beslutter at føre objektet og Kwan Ha tilbage til the Reach. Undervejs får han ordre på at dræbe Kwan Ha, da ledelsen af the Reach ikke ønsker mere opmærksomhed omkring oprørerne. John, der ellers er trænet til at adlyde det mindste vink, får pludselig en samvittighed og vil ikke udføre dette meningsløse drab på en teenagepige. Han flygter til en nærliggende planet, hvor han placerer Kwan i sikkerhed hos hans gamle ven Soren. Tilbage på Reach får John ved berøring af det mystiske objekt minder om en barndom på en anden planet og en mystisk kontakt til The Covenant, men ledelsen af the Reach ønsker ikke at der bliver gravet i fortiden og samtidigt får The Covenant færten af hvor objektet, som de også vil have fat i, befinder sig.
 
Halo sæson 1 blu-ray anmeldelse
 
Microsoft's Halo har været Xbox konsollens vigtigste spilserie siden det første spil blev udgivet i 2001, hvor det var med til at redefinere multiplayer og førsteperson shooter spilgenren. Filmatiseringer af spil falder sjældent heldigt ud og da jeg desuden kun sporadisk havde spillet en demo af Halo var jeg på forhånd lidt skeptisk. Halo sæson 1 er heldigvis en meget positiv overraskelse, faktisk en af de mest spændende og underholdende Sci fi action serier jeg har set i år, her indregnet Disneys Star Wars serier. Man formår at skabe et kompliceret univers, eller universer på de forskellige planeter, og et persongalleri, der virker livagtigt og troværdigt og på nær det sidste afsnit er der stort set ikke nogle scener, der virker som taget ud af et Xbox spil. Omgivelser, våben, dragter, fartøjer alt er udført ned til mindste detalje og det medvirker til at serien virker ægte. Halo minder en del om ’The Expanse’ på Amazon Prime, men hvor Expanse primært foregår indendørs eller i rummet, giver de flotte udendørs scener i Halo billedsiden mere ’luft’ og Halos verden virker på den måde større.

Pablo Schreiber er velvalgt i rollen som Master Chief, med hans robuste, lidt hærgede fremtoning og Natascha McElhone er fremragende i rollen som den glatte Dr. Catherine Halsey. Der er lidt med stemmerne, der bliver lidt robot-agtige når ’The Spartans’ har deres hjelme på og den kunstige intelligens Cortana er også lidt irriterede at høre på, men generelt spiller alle øvrige skuespillere overbevisende.
 
 Halo sæson 1 blu-ray anmeldelse

Billedsiden på denne 1080p Blu-ray udgivelse af Halo er grundlæggende fantastisk flot med et højt detaljeniveau i nærbilleder af ansigter og uniformer eller i de store byer og landskaber. Man har valgt kun at lægge 2 afsnit + ekstramateriale på hver disk og det betyder at komprimeringen ikke er så hård, som hvis der havde været 3-4 afsnit på hver disk og det lønner sig, for detaljer i ansigter eller i Master Chiefs dragt fremstår lige så tydeligt, som hvis det havde været en UHD udgivelse. Farveskalaen er naturlig med god dybde i det knivskarpe og detaljerede billede. Sortniveauet er også yderst tilfredsstillende dybt i de mørkere scener og jeg konstaterede ingen kompressionsfejl.
 
Lydsiden af Halo leveres som et Dolby TrueHD 5.1 Master Audio lossless lydspor, som desværre er lidt ujævnt i kvaliteten trods gode elementer i forbindelse med de mange actionsekvenser med skudsalver fra laservåben, nærkamp og rumskibe, hvor samtlige surroundkanaler kommer i spil. Subwooferen skulle have haft mere spillerum i det dybe LFE-område for at man ville få det fulde udbytte af den aktion der foregår på skærmen, men overordnet set er det godkendt. Den dragende titelsekvens låner lidt fra WestWorld serien, men sætter ellers scenen perfekt, mens den øvrige musik og dialogen i samtlige scener fremstår velprioriteret og centralt placeret i lydbilledet.
 
Blu-ray udgaven af Halo er spækket med ekstramateriale fordelt udover de 5 diske, hvor bl.a. detaljer i de enkelte afsnit gennemgås af en lidt overgearet amerikansk tv-vært i ’Halo The Series: Declassified’. Disse episoder samt øvrigt ekstramateriale er listet op nedenfor:

• Halo The Series: Declassified (1080p): 101 (19:49) and 102 (20:37).
• Halo The Series: Declassified (1080p): 103 (22:36) and 104 (27:01).
• Halo The Series: Declassified (1080p): 105 (27:47) and 106 (24:55).
• Halo The Series: Declassified (1080p): 107 (26:38) and 108 (32:10).
• Halo The Series: Declassified (1080p): 109 (36:36).
• Dissecting the Battle of Madrigal (1080p, 10:01)
• The World of Halo (1080p, 8:49)
• The Culture of the Covenant (1080p, 9:43)
• Adapting Halo (1080p, 13:08)
• Becoming Spartans (1080p, 8:06)
• Creating the Costumes of Halo (1080p, 9:20)
• Weapons and Vehicles of Halo (1080p, 10:20)
• The Making of Cortana (1080p, 4:56)
• The Lake of Eternal Life: A Song from Halo's Score (1080p, 2:44)
 

Anmeldelse skrevet november 2022.

Tak til SF Studios / Paramount

Tilbage til blu-ray serie anmeldelser