Thor: Love and Thunder blu-ray anmeldelse

 
Thor: Love and Thunder blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Thor: Love and Thunder blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 59 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 3. oktober 2022
Distributør: SF Studios 
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Sci-fi, Action, komedie
Biografpremiere: 6. juli 2022

Instruktør: Taika Waititi
Manuskript: Taika Waititi, Jennifer Kaytin Robinson
Producer: Victoria Alonso, Louis D'Esposito, Brian Chapek
Fotograf: Barry Baz Idoine
Klip: Peter S. Elliot, Tim Roche
Musik: Michael Giacchino, Nami Melumad
 
Medvirkende
Chris Hemsworth som Thor
Natalie Portman som Jane Foster / The Mighty Thor
Christian Bale som Gorr
Tessa Thompson som Kong Valkyrie
Taika Waititi som Korg
Russell Crowe som Zeus
Jaimie Alexander som Sif
Idris Elba som Heimdall
Chris Pratt som Peter Quill / Star-Lord
Dave Bautista som Drax
 
Beskrivelse:
Thor: Love and Thunder lægger ud med en lille forhistorie om Gorr, hvis folk og nu hans elskede datter er bukket under for sult og tørke på deres planet, hvorimod guderne har væltet sig i mad og andre rigdomme. Han overvældes af hævngerrighed og dræber den skyldige gud og sætter sig derefter for, at dræbe alle guder i universet. Da turen er kommet til de Nordiske guder angribes Asgård af magiske skyggevæsner kontrolleret af Gorr, men da angrebet slås tilbage, kidnapper Gorr i stedet byens børn. Til at hjælpe med at få børnene tilbage dukker Thors gamle kæreste, Jane Foster op, nu som superhelten The Mighty Thor, og med Thors elskede Mjølner som våben. Sammen med Korg og Kong Valkyrie drager de to gange Thor ud for at få børnene hjem igen og overvinde Gorr inden han får slået flere guder ihjel.
 
Thor: Love and Thunder blu-ray anmeldelse
 
Med Thor: Love and Thunder skal vi endnu engang på rumeventyr med Thor og hans venner. Som billedsiden, er historien og karaktererne i den første halvdel af Thor: Love and Thunder en farverig affære. Der er ikke en finger at sætte på hverken spektakulære special effects eller lydsporet, som sidder lige i skabet, men i instruktør Taika Waititi’s ånd, er filmen er fyldt med platte jokes og overspillede karakterer. Det bliver efter min mening temmelig trættende i længden, for jeg synes hverken det der foregår på skærmen er særligt sjovt eller spændende. I den sidste halvdel af filmen skifter stemningen heldigvis karakter, samtidigt med at billedet skifter til primært sort/hvid, og der er pludseligt noget mere på spil for vores hovedpersoner. Det synes jeg løfter niveauet
filmens gevaldigt uden dog helt at redde helhedsindtrykket og dermed nå op vanligt Marvel niveau.
 
Som nævnt synes jeg at Thor: Love and Thunder skæmmes af overspillede karakterer herunder Chris Hemsworth i rollen som Thor og Russell Crowe som Zeus, men den der er dog også nogle ganske overbevisende præstationer i filmen med Christian Bale i skurkerollen som Gorr og Natlie Portman, som den kræftsyge Jane, der vælger at redde universet frem for sig selv. Derudover er der masser af kendte figurer i mindre roller bl.a. holdet fra Guardians of the Galaxy.
 Thor: Love and Thunder blu-ray anmeldelse

Thor: Love and Thunder er på denne 1080p Blu-ray udgave generelt en farveeksplosion med imponerende detaljerede og farvemættede billeder i høj opløsning, der ikke levner noget at ønske i forhold til teksturer på f.eks. ansigter og kostumer. Trods den imponerende farveskala foretrækker jeg faktisk den sidste halvdel af filmen, hvor vi befinder os i Gorr’s verden, som er en verden uden farver og det er meget effektfuldt at filmen nu kun er i sort/ hvid med enkelte glimt af neonfarver i et øje eller fra effekter fra de magiske våben. Sortniveauet er imponerende og giver god dybde i billedet og der var ingen komprimeringsfejl at se.
 
 Thor: Love and Thunder kommer med et 7.1 DTS-HD MA lydspor, som når der først er skruet en tak højere op end normalt, er yderst effektfuldt og præcist i filmens mange actionscener. Der er gode retningspanoreringer i samtlige surroundhøjtalere, blandt andet når Mjølner splittes i stumper og flyver rundt og smadrer fjenderne, mens der gives god gas på subwooferen når der er ting der eksploderer. Soundtracket består af masser af 80’-90’er guitarrock, hvor især Guns’n’Roses’ bruges flittigt og det er jo altid en fornøjelse i fuld surround. Musikken og dialogen fremstår alle steder perfekt integreret, højtopløst og tydeligt.
 
• Hammer-Worthy: Thor and Mighty Thor (1080p, 5:36)
• Shaping a Villain (1080p, 6:11)
• Another Classic Taika Adventure (1080p, 7:53)
• Gag Reel (1080p, 2:45)
• Deleted Scenes (1080p, 7:45)
• Audio Commentary: Instruktør Taika Waititi
 
Anmeldelse skrevet november 2022.

Tak til SF Studios

Tilbage til blu-ray anmeldelser