HEAT UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
HEAT UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm
HEAT UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 50 minutter
Lyd: DTS HD MA 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K - 2.40:1
HDR: HDR10

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 3. oktober 2022
Distributør: SF Studios / Warner
Antal disk: 2 = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: Action, Crime, Drama
Biograf premiere: 9. februar 1996
 
Instruktør: Michael Mann
Manuskript: Michael Mann
Producere: B.la. Pieter Jan Brugge,Gusmano Cesaretti, Art Linson, Michael Mann
Fotograf: Dante Spinotti
Klip: Pasquale Buba, William Goldenberg, Dov Hoenig, Tom Rolf
Musik: Elliot Goldenthal
 
Skuespiller:
Al Pacino som Lt. Vincent Hanna
Robert De Niro som Neil McCauley
Val Kilmer som Chris Shiherlis
Jon Voight som Nate
Tom Sizemore som Michael Cheritto
Diane Venora som Justine
Amy Brenneman som Eady
Ashley Judd som Charlene Shiherlis
Natalie Portman som Lauren Gustafson
 
Beskrivelse: 
Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer, Tom Sizemore, Ashley Judd, William Fichtner, Natalie Portman, Hank Azaria i en af Michael Manns bedste
 
HEAT UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Der er noget særligt over Michael Manns “heist-movie” “Heat” fra 1995 ,Startende med et helt fantastisk Cast fra ende til anden. Manuskriptet leverer baggrundshistorierne til hver karakter til perfektion, og dialogen er intens og til tider dybsindig, krydret med intense, veludførte actionscener.

De komplekse karakterer stiller dig i et dilemma på begge sider igennem hele filmen.

Neil og hans professionelle kriminelle bande, lever for jagten på de store penge, der røves fra pengetransporter, banker og sikkerhedsbokse. De jages af kriminalbetjenten Vincent Hanna (Al Pacino) og hans team. Da et job går galt for banden bringes Hanna på sporet, mens de omgrupperer sig og forsøger at sammensætte en sidste stort røveri.

Neil (Robert De Niro) og Vincent ligner hinanden på mange måder, inklusive deres urolige personlige liv, der er roden til til et særegent forhold imellem dem, med semi sympatiske undertoner og gensidig respekt. Men er de alligevel klar til at tage livet af hinanden?

Efter tidens standard er der tale om en ret lang film, der dog klart fortjener et gensyn og en plads i enhver seriøs filmsamling.
 
HEAT UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Heat er skudt på 35mm film i midt halvfemserne og har modtaget sin remastering i 2021 til 4K. Det er generelt en noget mørk film med tendens til at være noget presset i det sorte. Jeg brød mig ikke om HDR filmens look på min kalibrerede JVC N7 projektor, og endte med at se den først i bluray udgaven på projektoren, og derefter i 4K HDR udgaven på et LG CX Serie OLED TV, hvor det sorte virkede mere tilfredsstillende. Film grain er generelt velkontrollerede, mens skarpheden svinger grundet mange scener med upræcis focus. I gode closeups er skarpheden helt forrygende på 4K disken. Bluray disken er identisk med den der udkom i 2016.
 
Lydsiden er det originale og effektive 5.1 mix, uændret fra tidligere blu-ray udgivelser. Dette bærer naturligvis præg af tidens digitale værktøjer, kendetegnet ved en lidt hård lyd. Der er tale om et ganske cinematisk mix med god dynamik, god, klar dialog og god brug af surround kanalerne. Man kunne godt ønske lidt mere brug af LFE kanalen.
 
Der er intet ekstramateriale, andet end et kommentarspor. Udgivelsen fra 2017 var et inkl en bonus disk fyldt med ekstramateriale, men desværre har intet af dette fundet vej til denne re-release. Det havde nok været sjovere for køberne af UHD udgaven at få bonus disken i stedet for en identisk bluray.
 
Set/hørt på:
Billede: JVC NX-7 Projektor & LG CX Serie 77” OLED TV.
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), (nyhed!) IW150T (4xHEIGHT). 2 x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.
Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: DTS HD MA med Auro 3D upmix.
 

Tak til SF Studios / Warner

Anmeldelse skrevet oktober 2022

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser