Stowaway blu-ray anmeldelse

 
Stowaway blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Stowaway blu-ray anmeldelse

Zone B (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 34 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 3. oktober 2022
Distributør: SF Studios
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Action
Biografpremiere: Ikke vist i danske biografer

Instruktør: Declan Whitebloom
Manuskript: Ian Hayden
Producer: Laighlah Alzerma, Cary Anderson, Adam Beasley
Fotograf: Giles Dunning
Klip: Antonio James
Musik: BC Smith
 
Medvirkende
Ruby Rose som Bella Denton
Frank Grillo som Meeser
Patrick Schwarzenegger som Michael
Luis Da Silva Jr. Som Captain Lawson
Major Dodge som Arthur Denton
 
Beskrivelse:
I Stowaway møder vi Bella, en ung utilpasset kvinde, der har tilbragt en del år i ungdomsfængsel pga. mindre forseelser. Hun er flad, så da hun ud af det blå ringes op af en mand der fortæller, at hendes far er død, men at han har efterladt hende et skib, øjner hun muligheden for at få lidt penge på lommen ved at sælge båden. Hun rejser derfor til Mississippi for at mødes med Meeser, som var ven og forretningspartner med faderen. Båden hun har arvet viser sig at være en kæmpestor lystyacht, som Bella ikke kan vente med at få solgt, da hun er bange for havet. Hun må dog vente til dagen efter, da papirarbejdet lige skal være på plads inden hun kan få nøglerne. Bella tager på bar for at fejre hendes held og her møder hun Michael, som hun inviterer til en drink på båden. De ender i seng sammen og de vågner på ved at båden bevæger sig. Et par skumle typer er gået ombord for at få fat i indholdet af et pengeskab, der findes ombord og de aner ikke at der er andre ombord. Nu begynder Bellas kamp for at overleve, for de to indbrudstyve virker ikke til at ville efterlade nogen vidner.
 
Stowaway blu-ray anmeldelse
 
I foromtalen af Stowaway beskrives den som Panic Room til søs, men det er den langt fra, for den klaustrofobiske spænding i Panic Room udebliver totalt her. Karakteropbygningen er overfladisk og kommer for sent i filmen; Bellas fortid løses fra starten ved et par flashbacks og det er i min optik ikke nok til at fatte sympati for hovedpersonen. Historien er desuden fuld af plothuller og usandsynligheder, og skuespillet er på ingen måde overbevisende, så det bedste man kan sige er desværre næsten, at Stowaway kun varer ca. 1½ time og det er således ikke en film man husker længe efter rulleteksterne er løbet over skærmen.

Hovedrollen i Stowaway varetages af Ruby Rose, som gør det udmærket med de muligheder rollen og filmen giver hende, selv det ikke virker overbevisende, når hun f.eks. går i nærkamp med en af de hærdebrede skurke. Den ellers normalt glimrende Frank Grillo får desværre ikke megen spilletid i skurkerollen mens der ikke er noget positivt at sige om de øvrigt medvirkende skuespillere.
 Stowaway blu-ray anmeldelse

Billedsiden på denne Blu-ray udgave af Stowaway er egentligt ganske udmærket. Udendørsbillederne i fuldt sollys er i forhold til blu-ray formatet skarpe og detaljerede, mens indendørsscenerne på båden virker enten unaturligt overbelyste eller lidt for mørke til at man kan orientere sig. Lidt CGI må man forvente der er brugt i en af de afsluttende scener, men det virker rimeligt overbevisende og godt integreret i filmen, ligesom jeg ikke observerede nogen komprimeringsfejl på denne udgivelse.
 
 Stowaway's DTS-HD MA 5.1 soundtrack er muligvis Blu-ray udgavens største trækplaster, for det sparsomme antal kanaler udnyttes til fulde især med det medrivende soundtrack, som trods alt medvirker til at give filmen atmosfære nok til, at man har lyst til at se den færdig. Der er desuden masser af lavfrekvente lyde i form af buldrende bådmotorer og bølgeskvulp, samt gode og præcise retningspanoreringer under scener med nærkamp eller skudvekslinger, som drager seeren ind i handlingen. Dialogen fremstår alle steder perfekt integreret, højtopløst og centreret i lydbilledet.
 
 
 
Anmeldelse skrevet oktober 2022.

Tak til SF Studios

Tilbage til blu-ray anmeldelser