Memory blu-ray anmeldelse

 
Memory blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm

Memory blu-ray anmeldelse

Zone B (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 54 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 15. august 2022
Distributør: SF Studios
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Thriller, Action
Biografpremiere: 12. maj 2022

Instruktør: Martin Campbell
Manuskript: Dario Scardapane
Producer: B.la. Peter Bouckaert,Paula Crickard,Moshe Diamant,Rudy Durand
Fotograf: David Tattersall
Klip: Jo Francis
Musik: Photek
 
Medvirkende
Liam Neeson som Alex Lewis
Guy Pearce som Vincent Serra
Taj Atwal som Linda Amisted
Harold Torres som Hugo Marquez
Ray Fearon som Gerald Nussbaum
Monica Bellucci som Davana Sealman
 
Beskrivelse:
Lejemorder får en samvittighed mens han mister hukommelsen…
 
Memory blu-ray anmeldelse
 
Memory er et “amerikansk remake” af filmen “The Memory of a killer” fra 2003.

Remaket er af Instruktør Martin Campell (Casino Royale, Goldeneye, The Mask of Zorro, The Green Lantern) der bestemt ikke er ubekendt med action.

Alex Lewis (Liam Neeson) er en dygtig lejemorder med ry for diskret præcision. Da han pludselig står over for at skulle myrde et barn, nægter Alex at udføre jobbet, og så rager han ellers uklar med hans arbejdsgivere. Sideløbende optrævler FBI-agenten Vincent Serra (Guy Pearce) et spind af Sex trafficing hos eliten, der med deres magtfulde forbindelser gør alt hvad de kan for at forhindre efterforskningen og retsforfølgning. Derfor vælger Alex at tage sagen i egen hånd, nakker en masse bad guys, - mens han og FBI befinder sig i en tåget moralsk suppedas, krydret med Alex mere og mere fremskredne Alzheimers. Alex er fint bygget til hævn, men han er nu tvunget til at stille spørgsmålstegn ved enhver handling, hvilket udvisker grænsen mellem rigtigt og forkert endnu mere. Naturligvis sker retfærdigheden fyldest uden for retssystemet inden rulleteksterne kører.

Ja, det er et temmelig slattent manuskript med super overfladiske karakterer, du ikke kommer ikke til at investere noget særligt emotionelt i. Det er ærgerligt, - for der er jo et stort potentiale i alle moralske dilemmaer, - og her tilsættes tilmed Alzheimer, der dog aldrig rigtig får en rolle at spille. Det er mere et lille tvist, lidt krydderi på en ellers forudsigelig historie.

Liam Neeson er rent faktisk bedre end i så mange andre af hans mere “B” agtige film, - og Guy Pearce leverer også en udmærket præstation. MEN, - det hele bærer præg af manglende entusiasme (“its a job!”) på hele holdet, hvilket resulterer i en film der ikke rigtig bringer noget nyt til bordet, og jeg har svært ved at se dens relevans som Bluray udgivelse, med mindre man er en “die Hard” Liam Neeson fan og er ligeglad med de præsentations tekniske aspekter. Så er den originale Belgiske “The Memory of a killer” er en langt mere fornøjelig cocktail.
 Memory blu-ray anmeldelse

Visuelt er der ikke meget at sætte en finger på i memory. Det er en udmærket encode, på trods af man skræmmes fra første sekund af 3 logoer i rap med kraftig banding artefakter fra sjusket encode. Heldigvis sporede jeg ikke noget af dette i selve filmen, der dog skriger på mere “pop” og “pang” i farvepaletten.
 
 Lydsiden flytter ingen bjerge. Forventeligt får vi “stangvaren” med et rimeligt balanceret mix, der allerede er “klar” til den første og bedste streaming tjeneste og en soundbar. Udmærket dialog, fornuftig brug af surround kanalerne, forsigtig brug af LFE, filmen virker ikke alt for presset.
 
Der er intet ekstramateriale på med denne udgivelse.
 
Set/hørt på:
Billede: LG 77” CX OLED TV
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), (nyhed!) IW150T (4xHEIGHT). 2 x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: DTS HD MA 5.1 med Neural:X upmix
 
 
Anmeldelse skrevet august 2022.

Tak til SF Studios

Tilbage til blu-ray anmeldelser