Alt for Norge blu-ray anmeldelse

 
Alt for Norge blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm

Alt for Norge blu-ray anmeldelse

Zone B
Spilletid: 1 time og 54 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 1.85:1 / 4:3

Blu-ray udgivelsesdato: 18. juli 2022
Distributør: SF Studios
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Sport, dokumentar
Biografpremiere: Ikke vist i de Danske biografer

Instruktør: Daniel Høglund, Jo Vemund Svendsen
Manuskript: Daniel Høglund, Jo Vemund Svendsen
Producer: Rannveig Huuse,Tom Marius Kittilsen,Knut Inge Solbu
Klip: Ida Vennerød Kolstø, Svein Olav Sandem, Vetle Strøm
Musik: Johannes Ringen
 
Medvirkende
Rune Bratseth
Jan Åge Fjørtoft
Oyvind Leonhardsen
Egil Olsen
Kjetil Rekdal
Arne Scheie
 
Beskrivelse:
Her er historien om det ananseelige Norske fodboldlandsholds helt utrolige rejse til verdensmesterskaberne i fodbold, strikket sammen på mesterlig vis af nyhedsklip og halvfemser hjemmevideo optagelser.
 
Alt for Norge blu-ray anmeldelse
 
I 1990 var Norge et land med et evigt tabende fodboldhold. Norge havde ikke kvalificeret sig til VM i over 50 år og troen på at det kunne lade sig gøre for fjeldfolket var også væk.

Men tingene vendte i starten af halvfemserne på grund af en akademisk, semi kommunistisk fodboldfanatiker, nemlig Egil “Drillo” Olsen, der blev holdets træner, - og præsterede at føre et hold og en nation på en eventyrlig rejse ved hjælp af en kompromisløs, analytisk strategi.

Historien fortælles ved hjælp af en myriade af nyhedsklip og hjemmevideo optagelser, der bringer os tættere på end nogensinde på de år Norge aldrig glemmer.

Det er noget nær den ultimative “underdog” historie, på trods af at Norge aldrig vandt VM, så var det dælme tæt på.

“Alt for Norge” er godt skruet sammen, og giver et sjovt tilbageblik på de år for over 30 år siden, hvor verden endnu ikke var hærget af internettet.

Der er også noget at lære om holdsport, som “Drillo” så smukt siger det:

"Fodbold er teamwork!
At være god er ikke nok, I skal være gode sammen. Du er ikke alene derude!"

Præcis det, koblet med hans akademiske tilgang med statistikker, computer analyse og den nordiske fællesskabsånd var en cocktail der ikke var set før….og på trods af det lidt “stirile” spil virkede det, lige indtil det ikke virkede mere.
 Alt for Norge blu-ray anmeldelse

Vi føres smukt ind i VHS hjemmevideo kvalitetens verden fra første sekund, og accepterer de i øvrigt fortrinligt behandlede billeder meget hurtigt. Det er et rigtig fint stykke arbejde der er gjort med tv billeder og hjemmevideo materialet anno starten af halvfemserne.
 
 Lydsiden er ligeledes fortrinligt behandlet, og man savner aldrig taleforståelighed. Dramatiseringen er løftet flot ved hjælp af en god lydside. God luft og dynamik, materialet til trods. Dygtigt arbejde, der naturligvis er ret “front orienteret”.
 
Filmselskabet har igen holdt sig tilbage for at levere et kig bag tilblivelsen af denne film. Det ville ellers have været spændende med et par nutids interviews med nogle af de involverede, samt lidt info om tilblivelsen, der må have været et gigantisk arbejde af mere eller mindre uduelige optagelser og et kæmpe detektivarbejde med at finde optagelserne.
 
 
Set på:
Billede: LG 77” CX OLED TV

Lyd: M&K S-300 (LCR) M&K S-300T (LS/RS) M&K MP300 (SBL/SBR), M&K IW150T (4xHEIGHT). 2 x M&K X12 subwoofere (LFE) 2 x Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: DTS HD MA 5.1 med neural:X upmix slået til.  
 
Anmeldelse skrevet juli2022.

Tak til SF Studios

Tilbage til blu-ray anmeldelser