Fantastic Beasts The Secrets of Dumbledore UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Fantastic Beasts The Secrets of Dumbledore UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
Fantastic Beasts The Secrets of Dumbledore UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 23 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1
HDR: HDR10, Dolby Vision

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 14. juli 2022
Distributør: SF Studios / Warner
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: Action, eventyr
Biograf premiere: 7. april 2022
 
Instruktør: David Yates
Manuskript: J.K. Rowling, Steve Kloves
Producere: Josh Berger, Neil Blair, Danny Cohen
Fotograf: George Richmond
Klip: Mark Day
Musik: James Newton Howard
 
Skuespiller:
Jude Law som Albus Dumbledore
Mads Mikkelsen som Gellert Grindelwald
Eddie Redmayne som Newt Scamander
Ezra Miller som Credence Barebone
Alison Sudol som Queenie Goldstein
Callum Turner som Theseus Scamander
Richard Coyle som Aberforth
Dan Fogler som Jacob Kowalski
 
Beskrivelse: 
I eventyrfilmen Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore følger vi endnu engang den nørdede Maxizoologist Newt Scamander på sin rejse rundt for at redde fantastiske væsner. Denne gang afbrydes hans forsøg på at redde en nyfødt og sjælden Qilin af ukendte troldmænd, der bortfører den. Det særlige ved en Qilin er, at den kan udpege den sande leder af troldmændene og da der et troldmandsvalg under opsejling, er det vigtigt at den ikke falder i de forkerte hænder. Den bortførte Qilin ender hos den onde troldmand Gellert Grindelwald, der gerne vil til magten, men det viser sig heldigvis at den bortførte Qilin har en tvilling og nu må Newt og hans venner sørge for at holde den skjult indtil den skal udføre sin opgave.
 
Fantastic Beasts The Secrets of Dumbledore UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore er 3. del af forhistorien til Harry Potter eller foregår i hvert fald til samme univers. For selvom J. K. Rowling har skrevet manuskriptet og troldmandskolen Hogwarts, Dumbledore og en række andre personer går igen, så er serien ikke en direkte prequel til Harry Potter, men fungerer på sine egne præmisser på godt og skidt. Handlingen er på vanlig vis i J. K. Rowlings univers en kamp mellem de den mørke og den lyse side af troldmændenes verden, samt her en form for fascisme, der er på hastig fremmarch. Man bør have set de to foregående film i serien, ellers er man temmelig lost, og selvom handlingen hænger fint sammen, er filmserien ikke på højde med Harry Potter filmene. Der er denne gang mindre vægt på de fantastiske væsner og mere vægt på politiske intriger og magtkampe. Jeg synes det er lidt problematisk at man med denne filmserie sætter sig mellem to stole med et eventyrunivers, der henvender sig til børn og unge, men med en film med kun voksne skuespillere og mange voksne temaer, og uden det bliver rigtigt spændende eller uhyggeligt.

Eddie Redmayne er glimrende, som den nørdede Newt, mens Mads Mikkelsen på fantastisk vis har overtaget rollen som Gellert Grindelwald efter Johnny Depp. Af de andre skuespillere må Jude Law’s Albus Dumbledore og Dan Fogler som Jacob Kowalski selvfølgeligt fremhæves, men generelt er skuespillet i top.
 
Fantastic Beasts The Secrets of Dumbledore UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore set på UHD, er på billedsiden en meget mørk film i de første 2/3 dele af filmen, mens slutningen der foregår på Bhutans bjergtinder, er meget mere lys. Og selvom det er et bevidst valg, der fremmaner den ønskede dystre stemning og desuden trofast gengivet fra biografudgaven, så skal man ikke glemme at det er en eventyrfilm for børn og barnlige sjæle, så der måtte have været lidt blus på farverne efter min mening. Selvom Dolby Vision eller HDR bidrager med at udvide farvespektret, så hjælper det ikke meget med en film der er så afdæmpet i farvevalget, men alligevel står billedet selvfølgelig skarpt, der er en god dybde i sortniveauet og udgivelsen var uden synlige komprimeringsfejl.
 
 
Dolby Atmos soundtracket til denne UHD udgivelse af Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore fremstår både detaljeret og dynamisk, med fuld gas på lydeffekterne, med masser af panoreringer i alle kanaler samt god brug af subwooferen. Atmos effekterne bidrager til at placere os i centrum for de forrygende actionscener eller giver en naturtro rungende effekt f.eks. når vi befinder os i fangehulen eller når troldmændene skyder lyn mod hinanden. Dialogen er velprioriteret og går klart i gennem, også i actionscenerne. Der er således ikke noget at udsætte på lydsiden af Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, som klart overstråler den mere afdæmpede billedside.
 
• The Dumbledore Family Tree (8:38)
• Dumbledore Through the Ages (7:23)
• Magical or Muggle (4:32)
• The Magic of Hogwarts (5:47)
• Even More Fantastic Beasts (6:24)
• Newt in the Wild (4:48)
• The German Ministry of Magic (4:57)
• A Dumbledore Duel (4:00)
• The Candidates' Dinner (4:46)
• Erkstag Jailbreak (4:51)
• Battle in Bhutan (5:42)
• Deleted Scenes (5 clips, 7:15 total)
• Hogwarts Owlery (1:08)
• Newt's House (3:50)
• Credence Kills Auror (0:57)
• Wands Checked (0:41)
• Vogel at Nurmengard (0:54)
• The Secrets of Cursed Child (4:51)
 

Tak til SF Studios / Warner

Anmeldelse skrevet juli 2022

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser