Uncharted UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Uncharted UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm
Uncharted UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 56 minutter
Lyd: Dolby Atmos(TrueHD) på UHD disk, DTS HD MA 5.1 på Bluray. Flere sprog i Dolby Digital og DTS HDMA formater.
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 4K - 2.39:1
 
UHD Blu-ray udgivelsesdato: 6. juni 2022
Distributør: SF Studios
Antal disk: 2 = UHD 4K blu-ray + Blu-ray 

Genre: Action / Adventure
Biograf premiere: 10. februar 2022
 
Instruktør: Ruben Fleischer
Manuskript: Rafe Judkins,Art Marcum,Matt Hollowayk
Producere: Bl.a. Avi Arad,David Bernad,Fernando Bofill,Elise Callas
Fotograf: Chung-hoon Chung
Klip: Chris Lebenzon,Richard Pearson
Musik: Ramin Djawadi
 
Skuespiller:
Tom Holland som Nathan Drake
Mark Wahlberg som Victor Sullivan
Antonio Banderas som Santiago Moncada
Sophia Ali som Chloe Frazer
Tati Gabrielle som Braddock
Steven Waddington som he Scotsman
 
Beskrivelse: 
Uncharted bygger på historierne fra spillet af samme navn, men er oprindelseshistorien til hovedpersonen Drake.
 
Uncharted UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Uncharted bygger på historierne fra spillet af samme navn, men er oprindelseshistorien til hovedpersonen Drake.

Den skabelon agtige fortælling bevæger sig fra den ene actionscene til den anden, sammenflettet med let buddy-buddy humor. Drake har mistet sin eventyrlystne bror, og kontaktes af Sully Sullivan (Mark Wahlberg) der har ledt efter en skjult skat sammen med hans bror. Drake (fortrinligt spillet af Tom Holland, der viser at han er så meget mere end spiderman!) har det i blodet, og så går den vilde skattejagt, hvor der er mere end en spiller på banen. Hvad der starter som et røveri i et amerikansk auktionshus, af en artefakt der vil låse op for tabte hemmeligheder, udvikler sig til et ræs mod en hensynsløs Santiago Moncado (Antonio Banderas – Pain & Glory, Evita) og dennes sadistiske højre hånd for at finde den forsvundne skat.

Med instruktør Ruben Fleischer (Venom, Gangster Squad, Zombieland) ved roret, får det hele et hult feel, uden rigtige karakterer, og et utilgiveligt forudsigeligt plot, fyldt med klicheer og ligegyldigheder.

Det hele krydres med en Mark Wahlberg der leverer en umådelig flad præsentation, der næsten trækker Tom Holland ned.

Heldigvis er der oplivende øjeblikke i Antonio Banderas der er perfekt castet, og ikke mindst den herlige skotsk talende håndlanger “The Scotsman” spillet af Steven Waddington der giver et par gode grin undervejs.

Er man fan af videospillet, vil man formentlig kunne se igennem fingre med en greenscreen efx movie med et svagt manuskript i denne kaliber, - der ellers nok er noget der hurtigt går i glemmebogen bagerst på filmhylden.
 
Uncharted UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Uncharted fremstår meget blødt og mangler “pop” og nerve i billedet. Dette gælder både for UHD disken og Blu Ray disken, hvor UHD udgavens forsigtige HDR grading giver os noget mere detalje især i de mørkeste scener. Generelt virker det som om, at det er en 2K produktion, uden den store visuelle forbedring i opløsning på UHD disken….. Det er virkelig den jævne vare der her er tale om. Præcis som filmen.
 
…af samme grund har man nok forbeholdt Dolby Atmos lydmixet til UHD disken, hvilket er synd, når filmen kan bruge al den hjælp den kan få uanset format.

Atmos lydmixet gør god brug at atmos kanalerne, men er forfærdeligt fladt i et mix der vist er lavet til en lille soundbar. Det betyder meget lidt og forsigtig brug af LFE kanalen, voldsom høj dialog i center kanalen og generelt lille dynamik. Det fjerner dygtigt den sidste “spunk” der ellers kunne have hjulpet os lidt ud på kanten af sædet. Det er altså et aktivt, men søvndyssende mix, hvor jeg også spottede flere fejl i placeringen af lyden i atmos kanalerne. Det tyder alt sammen på, at de heller ikke kunne holde sig vågne i mix biografen. Jeg lyttede også til DTS Master Audio lydsporet på bluray disken i håbet om en forbedring, men her virkede dialogen nærmest endnu højere.
 
Vi får en fin lille palette af ekstramateriale på bluray disken, der kommer lidt rundt om optagelserne, et par af scenerne, hele buddy konceptet m.m. , mens UHD disken udelukkende har instruktørens kommentarspor, der til gengæld er en remote optagelse lavet nok med et mobiltelefon headset og stærkt komprimeret, hvor han gradvist lyder mere og mere som en drone robot fra en star wars film. (“Roger, roger!.”)
 
Set/hørt på:
Billede: LG CX 77” OLED
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), IW150T (4xHEIGHT). 2x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: Dolby ATMOS (UHD DISKEN) og DTS HD MA 5.1 (Bluray) med Neural:X upmixer slået til.
 

Tak til SF Studios

Anmeldelse skrevet juni 2022

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser