The Scorpion King UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
The Scorpion King UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
The Scorpion King UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 31 minutter
Lyd: DTS :X
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 4K - 2.35:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 6. juni 2022
Distributør: SF Studios / Universal
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: Action, eventyr
Biograf premiere: 25. april 2002
 
Instruktør: Chuck Russell
Manuskript: Stephen Sommers, William Osborne, David Hayter
Producere: bl.a. Vince McMahon, Sean Daniel, James Jacks
Fotograf: John R. Leonetti
Klip: Greg Parsons, Michael Tronick
Musik: John Debney
 
Skuespiller:
Dwayne Johnson som Mathayus
Steven Brand som Memnon
Michael Clarke Duncan som Balthazar
Kelly Hu som The Sorceress
Bernard Hill som Philos
 
Beskrivelse: 
3000 år før vor tidsregning, Gomorrah. En ond hersker vil jage nomadefolkene ud af ørkenen. De tilbageværende stammer slår sig sammen og hyrer en lejemorderen Mathayus til at myrde den troldmand, hvis syner deres fjende forlader sig på. Efter at have sneget sig ind i fjendens lejr opdager Mathayus, at troldmanden er en smuk kvinde. I stedet for at myrde hende tager han hende med langt ud i ørkenen. Her afventer han herskerens soldater og forbereder sig på den endelige konfrontation.
 
The Scorpion King UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Dwayne "The Rock" Johnson fik sin skuespillerdebut i denne halsbrækkende og oven ud åndssvage, men om ikke andet ret underholdende sværd og sandalfilm, der handler om The Scorpion King, som man første gang stiftede bekendskab med i The Mummy filmene. Så hvis man af en eller anden gådefuld årsag kunne tænke sig at vide hvad der gik forud for disse film, er The Scorpion King på et eller andet plan et must-see. For alle os andre, er det bare ren og skær ørken action med en olieret Johnsen som skorpion konge.

Plottet, som hvis ikke engang behøver at blive nævnt, bliver fluks kylet ud af vinduet og i stedet bliver der gjort mere end rigelig plads til The Rock, der hellere end gerne slår et par kolbøtter og vejrmøller, skyder lidt med bue og pil, kaster med knive og svinger lidt med sit enorme sværd! Stedet alt dette for lov til at løbe af stablen er naturligvis ude i ørkenen, tilbage i oldtiden. Bragende og vildt actioneventyr, med tryk på action. Handlingen er tynd, påfundene ikke videre fantasifulde og i de passager hvor der intet sker, virker den en smule kedelig, men heldigvis slås de stort set hele filmen igennem i denne utroværdige, men heftige sag.

Teknisk er det godt lavet og det hænger fint sammen i denne herlige drengerøvsfilm, som jeg morede mig pragtfuldt over. Instruktøren Chuck Russel har før lavet den effektive Eraser og den morsomme The Mask. Filmen har fået endog meget drøje hug af filmkritikerne som værende det værste lort, men måske skulle man blot tage det for hvad det er, det er jo ikke en film man ser for at blive klogere, eller hvor man forventer dybe filosofiske tanker. Den leverer solid underholdning på den store sværdklinge, med alt hvad eventyrgenren kan opbyde af eneøjede krigere, haremspiger, klapperslanger. Her er intet fortænkt eller noget forsøg på at gå nye veje, og hvis man kan acceptere det uden at slå sit kritiske analyseapparat til ja, så er Scorpion King mindst lige så underholdende som de to første The Mummy film.
 
The Scorpion King UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.35:1 4K transfer, som er flot behandlet på denne udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og forstærket i de fleste scener for virkelig at fremhæve alt hvad både The Rock og omgivelserne har at tilbyde. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde. Detajlegraden er også god hvor der tydelig ses både skægstubbe og ar, og de mange små detaljer på robotterne fremstår også klart og tydeligt. I det hele taget en rigtig flot billedside hvor selvfølgelig især UHD formatets HDR bidrager til førnævnte detalje så man virkelig føler man får valuta for pengene og visuelt er klart en forbedring i forhold til de tidligere blu-ray udgivelser.
 
 
The Scorpion King kommer med et lækkert DTS:X lydspor der sætter pris på samtlige højtalere du skulle have sat til dit system. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig. Der er meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden udover den tiltænkte selv ved en høj lydstyrke som jeg bestemt vil anbefale til denne film.
 
 

Tak til SF Studios / Universal

Anmeldelse skrevet juni 2022

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser