Hot Fuzz UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Hot Fuzz UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
Hot Fuzz UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 1 minut
Lyd: DTS :X
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 4K - 2.35:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 6. juni 2022
Distributør: SF Studios / Universal
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: Action, Komedie
Biograf premiere: 20. juli 2007
 
Instruktør: Edgar Wright
Manuskript: Edgar Wright, Simon Pegg
Producere: bl.a. Natascha Wharton, Eric Fellner, Tim Bevan
Fotograf: Jess Hall
Klip: Chris Dickens
Musik: David Arnold
 
Skuespiller:
Simon Pegg som Nicholas Angel
Nick Frost som PC Danny Butterman
Bill Nighy som Met Chief Inspector
Jim Broadbent som Inspector Frank Butterman
Martin Freeman som Met Sergeant
 
Beskrivelse: 
Den højt dekorerede London politibetjent Nicholas Angel er god til sit arbejde. Lidt for god, synes hans overordnede, så de forflytter ham til en lille soveby. Her sker der ikke noget, altså lige ud over havefester og dyrkelse af naboskab. Men Angel lader sig ikke narre. Bag den pæne provinsoverflade er der noget, som ikke er, som det skal være!
 
Hot Fuzz UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Det britiske trekløver Edgar Wright, Simon Pegg og Nich Frost gav os den hylemorsomme zombiehyldest Shaun of the Dead og med Hot Fuzz får politifilm som Bad Boys og Die Hard samme tur. Resultatet er en hylemorsom action komedie, hvor den meget britiske humor sidder lige i øjet

Vi følger betjenten Nicholas Angel som gør det godt hos politiet i London. Han gør det så godt at han har fået en masse anprisninger og har en anholdelsesprocent på 400 over normal. Heri ligger også hans problem, Nicholas Angel får alle de andre betjente til at stå i et dårligt lys. Dette bevirker at han bliver forfremmet, desværre er der ikke en ledig stilling til hans nye grad så han er så ”heldig” at blive forflyttet til den hyggelige lille by Sandford. Nicholas Angel kommer til Sandford og fortsætter stilen fra London, denne stil virker dog bare ikke i Sandford som er en by hvor der aldrig sker noget og man ikke helt tager lovgivningen så højtidelig som Nicholas Angel gerne vil have det. Sandford er en by som hvert år de seneste år har fået titlen som den mest hyggelige og venlige by i England. Noget ligger dog bag og det hele udvikler sig langsomt og det ender til sidst med et stort opgør i byen selvfølgelig anført af Sandford.

Dette er en action komedie af bedste skuffe. Alle skuespillerne er med til at bære deres vægt og man føler ikke at Simon Pegg stjæler for meget af filmen. At andre herlige skuespillere som medvirker i Hot Fuzz kan nævnes Nick Frost som spiller Simon Peggs makker, Bill Nighy som kort er med, men er fremragende i rollen som Met Chief Inspector. Blandt folkene i byen finder man Stuart Wilson, Nicholas Wilson, Jim Broadbent og mange andre kendte. I det hele er det en drømmebesætning som er samlet til denne film.

Holdet bag Shaun of the Dead har gjort det igen. Hot Fuzz leverer både action og komedie på højt plan, og kan sagtens måle sig med selv de bedste i denne genre. Dette er anden film i den såkaldte Cornetto-trilogi hvoraf den første selvfølgelig er Shaun of the Dead og man bør ikke snyde sig selv for den sidste The World's End selv om det er den svageste film af de tre. Og så kan man jo altid nyde en Cornetto imens.
 
Hot Fuzz UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.35:1 4K transfer, som desværre ikke er en 4K original oplevelse, men klargjort i 2K Digital Intermediate. Når det er sagt er der ikke de store løftede fingre at sætte på den visuelle del. Farverne er naturlige og ikke for markante som man godt kan opleve det i nogle film. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige, hvor den sorte også får lov til at have en god dybde. Detaljegraden er også utrolig god og der kan ses skægstubbe, rynker og tydelige urenheder i folks hud og de computer generede effekter i filmen er også stort set fejlfri. Der er ikke så meget at komme efter på den visuelle del af filmen, men det er klart at da det er et 2K DI transfer er det HDR som giver den et visuelt løft i forhold til blu-ray udgivelsen.
 
 
Hot Fuzz kommer med et fedt DTS:X lydspor det er altså en opgradering i forhold til blu-ray udgivelsens DTS-HD Master Audio lydspor og så sandelig et der sætter pris på samtlige højtalere du skulle have sat til dit system. Der er virkelig kælet for øregangene hvad angår effekter, musik og bandeord. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i de eksplosive kampscener og når Nicholas Angel og Danny Butterman ser film. Det er i det hele taget en rigtig god lydside som er på denne udgivelse. Der er meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke som denne film jo skal høres på, det hele virker yderst kontrolleret og tilpas. Jeg er super godt tilfreds.
 
 

Tak til SF Studios / Universal

Anmeldelse skrevet juni 2022

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser