Smokin Aces UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Smokin Aces UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
Smokin Aces UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 48 minutter
Lyd: DTS :X
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 4K - 2.35:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 6. juni 2022
Distributør: SF Studios / Universal
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: Action, Komedie
Biograf premiere: 23. februar 2007
 
Instruktør: Joe Carnahan
Manuskript: Joe Carnahan
Producere: bl.a. Robert Graf, Liza Chasin, Eric Fellner
Fotograf: Mauro Fiore
Klip: Robert Frazen
Musik: Clint Mansell
 
Skuespiller:
Ryan Reynolds som Richard Messner
Ray Liotta som Donald Carruthers
Jeremy Piven som Buddy Israel
Common som Sir Ivy
Andy Garcia som Stanley Locke
 
Beskrivelse: 
FBI agtenterne Carruthers og Messner arbejder døgnet rundt for at finde Las Vegas sangeren Israel. Israel har nemlig beslutter sig for vidne mod sine mafiaforbindelser og det vil mafiaoverhovedet Primo Sparazza naturligvis gerne sætte en stopper for. Han udlover derfor en dusør på 1.000.000 dollars til den eller dem, der kan forkorte Israels liv. Det bliver til syv lejemorders kamp om at vinde jagttrofæet, hvilket gør Smokin' Aces til en forrygende og voldsom action-komedie.
 
Smokin Aces UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Med Smokin’ Aces har Joe Carnahan formået at lave en let fordøjelig film der dog på ingen måder er dårlig eller ligegyldig. Den lidt over halvanden time lange film er fra start til slut fyldt med action suppleret af en historie som er genkendelig, uden der dog bliver lagt skjul på dette. Historien er på ingen måde revolutionerende, men passende til filmens længde og mening.

Det er den klassiske fortælling om en gangster, som er kommet for langt ud i tovene og for at slippe på den lette måde ønsker at vidne for FBI. Dette skal selvfølgelig ikke gå ustraffet hen og han får hurtigt en dusør på en million dollar på sit hoved. Alverdens lejemordere er nu efter ham og dette er en bred og noget broget skare af folk, som FBI agenterne som står for at beskytte vidnet, nu bliver konfronteret med. Lejemorderne har hver deres forskellige måde at komme tæt på vidnet og det går ikke stille af sig. Som sagt er dette en action film og der er konstant gang i den. Eksplosioner og høj kaliber kugler flyver om ørene på FBI folkene som i det hele taget ikke rigtig virker som om de magter sagen. I hvert fald er det et kapløb som til at starte med virker tabt på forhånd, men selvfølgelig skal historien have et tvist som jeg dog mener man sagtens kan regne ud hvis man bare tænker sig lidt om.

Det gør dog ikke noget at man kan regne disse tvists i plottet ud for det er filmens tempo der holder det gående. Joe Carnahan har som sagt valgt at caste flere forskellige stjerner til diverse roller og jeg synes det er fedt at en person som Ben Affleck som man først tror har en ret markant rolle hurtigt bliver skudt. Også en fyr som Ray Liotta som vi typisk ser i en rolle som ”bad guy” er her blevet castet som FBI agent. I det hele taget er man utrolig underholdt når man tænker på hvor simpel denne film i bund og grund er. Det er helt klart en film enhver action fan ikke bør snyde sig selv for.
 
Smokin Aces UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.35:1 4K transfer, som er ok behandlet på denne udgivelse, men det ændrer dog ikke på at filmen er klargjort i 2K DI (Digital Intermediate) opløsning og opskaleret i studiet til 4K før udgivelse. Når det er sagt er der ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og fremstår levende og naturlige. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde og kraft. Detalje graden er også god og man får lov til at se alt lige fra pigmenterne i huden til skægstubbe samt selvfølgelig en masse blodigheder i sidste halvdel af filmen. Den nye HDR-farveklassificering er nok den mere umiddelbart indlysende og imponerende forbedring på denne disk. Præsentationen er pålideligt dristig og strålende, idet den tager den allerede varme palet og fremhæver de dristige farvestænk.
 
 
Smokin' Aces kommer med et udmærket DTS:X lydspor der sætter pris på samtlige højtalere du skulle have sat til dit system. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig, dit anlæg skal nok levere rabalder for alle pengene. Der er meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden udover den tiltænkte selv ved en høj lydstyrke som jeg bestemt vil anbefale til denne film.
 
 

Tak til SF Studios / Universal

Anmeldelse skrevet juni 2022

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser