Tisdagsklubben blu-ray anmeldelse

 
Tisdagsklubben blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm

Tisdagsklubben blu-ray anmeldelse

Zone B
Spilletid: 1 time og 42 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 1.85:1 (16:9)

Blu-ray udgivelsesdato: 3. juni 2022
Distributør: SF Studios 
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Komedie, Drama, Romantik
Biografpremiere: Ikke vist i de Danske biografer

Instruktør: Annika Appelin
Manuskript: Anna Fredriksson
Producer: B.la. Jessica Ask,Niva Westlin Dahl,Åsa Karlsson
Fotograf: Andreas Wessberg
Klip: Andreas Nilsson
Musik: Lasse Enersen
 
Skuespiller:
Marie Richardson som Karin
Peter Stormare som Henrik
Carina M. Johansson som Monika
Sussie Ericsson som Pia
Björn Kjellman som Sten
Ida Engvoll som Fredrika
 
Beskrivelse:
Da Karin opdager hendes mand gennem 40 år er hende utro, indser hun at det er tid til forandring, og vi lærer at det sagtens kan være en win-win situation.
 
Tisdagsklubben blu-ray anmeldelse
 
Tisdagsklubben er et Skønt svensk romantisk komedie drama, om karin, der opdager hendes mand er utro, hvilket trigger en lyst til at gøre noget andet, på trods af at hun er fanget i omverdenens forventninger om at hun er i det mest perfekte og stabile ægteskab.

Karins (Marie Richardson) passion for mad, og gamle drøm om at lave mad professionelt kommer igen op til overfladen, da hun møder en gammel klassekammarat der er single og lokker hende med på et madlavningskursus med michelin kokken Henrik (Peter Stormare) der er et depressivt sted i sit liv, og faktisk ikke gider en flok lallende amatører.

Da Karin sætter Peter på Plads, tændes en glød der er begyndelsen på et romantisk forhold der vokser et måltid af gangen, mens Karin samtidig starter et helt nyt kapitel i sit liv som selvstændig sammen med hendes to veninder.

For der er jo intet der er så skidt, at det ikke er godt for noget!

Tisdagsklubben er Annika Appelins første spillefilm som instruktør efter en lang karriere som primært manuskript supervisor, og giver den ikoniske Peter Stomare rollen som mesterkokken Henrik. Peter Stormare har en utrolig karriere bag sig med film som Armageddon (den russiske kosmonaut Lev Andropov), Fargo, tv serien “Swedish Dicks” (som han er ophavsmand til) og en perlerække af andre film og serier. Tisdagsklubben er dog ikke det mest brilliante man har set ham.

Tisdagsklubben er en rigtig fin lille film for det grå guld, der vil connecte med historien og de finere ting i livet på alle planer.

Jeg hyggede mig vældig godt og nikkede beliggende det meste af filmen over det gode film håndværk.
 Tisdagsklubben blu-ray anmeldelse

Det er godt og gedigent arbejde på denne nordiske bluray, der leverer et solidt digitalt skudt billede, med en stemningsfyldt, hyggelig grading der aldrig stikker af. Der er ingen artefakter at spore på en solid encode
 
Der er tale om et drama, hvor dialogen er prioriteret. Generelt vellydende, velafbalanceret og relativt luftig, uden den store action i surround kanalerne.
 
Denne udgivelse undgår desværre at levere lidt ekstra materiale om instruktørens første spillefilm, hvilket ellers kunne have været interessant. Det er i den vanlige nordiske budget stil intet ekstra materiale på disken.
 
Set/hørt på:
Billede: LG CX OLED 77”
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), IW150T (4xHEIGHT). 2x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, , Lyngdorf MP60 surround processor.

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: DTS HD MA 5.1 afspillet native uden upmix
 
 
Anmeldelse skrevet maj 2022.

Tak til SF Studios

Tilbage til blu-ray anmeldelser