Resident Evil Welcome to Raccoon City UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Resident Evil Welcome to Raccoon City UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
Resident Evil Welcome to Raccoon City UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 47minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 4K - 2.40:1
 
UHD Blu-ray udgivelsesdato: 16. maj 2022
Distributør: SF Studios
Antal disk: 2 = UHD 4K blu-ray + Blu-ray 

Genre: Gyser, Action
Biograf premiere: Ikke vist i de Danske biografer
 
Instruktør: Johannes Roberts
Manuskript: Johannes Roberts
Producere: Bl.a. Paul W.S. Anderson, Jeremy Bolt, Victor Hadida
Fotograf: Maxime Alexandre
Klip: Dev Singh
Musik: Mark Korven
 
Skuespiller:
Kaya Scodelario som Claire Redfield
Robbie Amell som Chris Redfield
Tom Hopper som Albert Wesker
Hannah John-Kamen som Jill Valentine
Avan Jogia som Leon Kennedy
Donal Logue som Chief Irons
Neal McDonough som William Birkin
 
Beskrivelse: 
I filmen ankommer man til Raccoon City, hvor en lille gruppe overlevende forsøger at klare sig levende fra de frådende zombier og samtidig finde frem til sandheden bag den lyssky Umbrella Corporation. Blandt de medvirkende karakterer finder man populære navne som Claire Redfield, Chris Redfield, Jill Valentine og Leon S. Kennedy, man bl.a. vil kende fra computerspillene. Resident Evil: Welcome to Raccoon City er nemlig som bekendt baseret på spillene, der tog sin begyndelse med Residen Evil i 1996
 
Resident Evil Welcome to Raccoon City UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Efter adskillige film med Milla Jovovich som Alice og med Paul W.S. Anderson i instruktørstolen er det blevet tid til at gentænke Resident Evil som filmserie. Paul W.S. Andersons tilgang til serien var en masse action og lidt genkendelighed her og der, det ønsker Johannes Roberts at lave om på. Resident Evil: Welcome to Raccoon City forsøger at ramme det såkaldte sweetspot for en bestemt slags biografgænger. Seere, der spillede Capcoms to første Resident Evil spil i midten af 1990'erne, eller deres nyligt remastered udgaver, vil sætte pris på de detaljer, som forfatter og instruktør Johannes Roberts konstant tilbyder sit publikum. Roberts er tydelig fan af spillene og hylder deres intense øjeblikke med såvel begrænset ammunition og knusende mørke, ofte oplyst med kun en smal lommelygtestråle. Han kopierer hele scener og steder fra spillene, især Resident Evil 2, for at skabe en overbevisende survival horror atmosfære. Samtidig formår Roberts at holde materialet frisk nok til at undgå at det bliver en filmisk gengivelse af videospiloplevelsen. Han formår langsomt at eskalere rædslen i filmen, hvilket resulterer i, at det på fornem vis minder forbandet meget om en gameplay-oplevelse på skærmen.

Historien starter på et Raccoon City børnehjem for mange år siden, hvor den lyssky læge William Birkin foretager eksperimenter på børnene, herunder en vansiret pige ved navn Lisa Trevor. Claire og Chris Redfield blev opdraget under Birkins varetægt, men kun Clarie mistænkte, at han havde bagtanker. Historien springer derefter frem til 1998, Chris er blevet medlem af S.T.A.R.S. Alpha Team, der er elitepolitistyrken i Raccoon City, en døende by, der drives af Umbrella Corporation. Clarie stak af for fem år siden, men hun vender tilbage, overbevist af en whistleblower om, at Umbrella har forgiftet hele byen. Claire finder hurtigt ud af, at Umbrella er begyndt at lukke ned og inddæmme Raccoon City, hvilket efterlader alle indeni dømte til at blive zombier.

Hvordan det hele slutter skal jeg ikke afsløre her, men der ligges bestemt op til den fortsættelse og den vil jeg gerne se. Det er tydeligt at Roberts har haft et noget lavere budget at arbejde med end Anderson havde på sine film, men det gør ikke Roberts dårligere tværtimod. Bevares nogle af CGI-effekterne kunne sagtens være bedre, men i helhed synes jeg at han har skabt en oplevelse der ligger sig tæt op af spillene, dog med sin egen tilgang og det er jeg som stor fan af spillene glad for. Det kammer ikke over, tempo og gys kommer langsomt trillende. Det er dog ikke al sammen lutter lagkage. Med en længde på lidt under to timer burde filmen have været en anelse skarpere eller også længere så der kunne have været mere fortællertid. Derudover er karakteren Leon Kennedy MEGET anderledes i forhold til spillet og det begriber jeg ikke helt hvorfor. Når alt det er sagt var jeg dog underholdt og håber på en fortsættelse.
 
Resident Evil Welcome to Raccoon City UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.40:1 2160p/H.265 HEVC transfer, med en god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud, skrammer, sår og masser af blod når folk myrdes på forskellig vis. Der er naturligvis de mere makabre scener, hvor man i close-up billeder får lov til at se alle de grufulde detaljer, hvor der ikke bliver lagt fingre imellem. I det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet hvor farvepaletten er holdt med en overdimensionering som man er forvent med horrorfilm og med en meget mørk farvepallette. UHD udgivelsen står markant skarpere end blu-ray udgivelsen og HDR bidrager til en rigtig god mængde detaljer især i de mere mørke scener.
 
Resident Evil: Welcome to Raccoon City kommer med et rigtig godt Dolby Atmos. På denne udgivelse bliver der gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system, også uden at det kommer til at fremstå ensformigt som det ellers tit kan i gyserfilm. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen brummer fra sit skjul. Der er selvsagt en del gyser elementer i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke som gyser/actionfilm jo skal høres på. Det er en flot lydside som fint supplerer det pæne billede præcis som forventet.
 
 

Tak til SF Studios / Paramount

Anmeldelse skrevet maj 2022

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser