Dexter: New Blood blu-ray anmeldelse

 
Dexter: New Blood blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

Dexter: New Blood blu-ray anmeldelse

Zone B (Nordisk udgave) 
Spilletid: 8 timer og 44 minutter
Lyd: Dolby True HD 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 18. april 2022
Distributør: SF Studios
Antal disk: 4 = Blu-ray

Genre: Drama, krimi
 
Skuespiller:
Michael C. Hall som Dexter Morgan
Jack Alcott som Harrison Morgan
Jennifer Carpenter som Debra Morgan
Julia Jones som Angela Bishop
Clancy Brown som Kurt Caldwell
Fredric Lehne som Edward Olsen
David Zayas som Capt. Angel Batista
 
Beskrivelse:
Michael C. Hall vender tilbage til sin Golden Globe vindende rolle som Dexter Morgan. Omverdenen tror, at Dexter døde i en tragisk bådulykke, og på en måde tager omverdenen ikke fejl. Han lever under falskt navn i den lille by Iron Lake, NY, og har med succes formået at holde sin mørke side nede i næsten 10 år. Med et normalt job og en kæreste, der er politichef, lader det til, at han har kontrol over sit liv indtil hans søn dukker op og vender hans verden på hovedet.
 
Dexter: New Blood blu-ray anmeldelse
 
Der hersker vist ikke den store tvivl om hvilken rolle folk vil huske Michael C. Hall for, han er nærmest blevet synonym med Dexter Morgan. Selv om han har spillet adskillige andre roller vil denne være definerende for ham fremover ligesom Roger Moore kun er kendt som 007. Dexter seriens handling om en kriminaltekniker med speciale i blodpletter, og en hemmelig sidegesjæft som seriemorder, byder på konstante plot, overraskelser og ekstremt konstruerede spændingsmomenter. Dexter var en serie jeg åd råt, jeg blev simpelthen nødt til at vide hvordan Dexter Morgan fik forklaret sig ud af diverse situationer og skaffet sine parterede lig af vejen.

I den oprindelige serie afsluttes ottende sæson med at Dexter lader Debras lig forsvinde i havet ud for Miami, mens han selv sejler ind i en optrækkende tropisk storm. I seriens afsluttende billede blev der dog åbnet op for en ny begyndelse. Man ser nemlig Dexter sidder alene i en bjælkehytte i ødemarken. Er knivene lagt på hylden? Denne nye historie som udspiller sig i Dexter: New Blood foregår 10 år efter den oprindelige series afslutning. Dexter bor nu i det iskolde nordlige USA, som står i skærende kontrast til det solrige Miami. Når man skal gemme sig fra sine tidligere blodige gerninger, så er det om at komme så langt væk som muligt.

Dexter, er en kende mere vejrbidt og bor nu i den lille by Iron Lake i staten New York. Alle kender alle, men ingen kender Dexters sande natur, ej heller hans underskønne nye kæreste, der er politikvinde og medlem af den lokale indianerstamme. Hvad nu med hans mani med at hjælpe samfundet af med sine seriemordere for vi må huske på, at Dexter er en ”god” seriemorder, der holder sig fra uskyldige? Man tvivler på, at den lille landsby kan indeholde så mange seriemordere som Miami, og i første omgang virker det også, som om Dexter har lagt stilen om.

Debra Morgan har overtaget rollen som Dexters mørke passager. Hun er dog nærmere en form for samvittighed, der sikrer, at han ikke gør mere skade. Jennifer Carpenter er fantastisk som denne Debra Morgan, der stadig bander og svovler, mens hun gerne sviner Dexter til, når han får nogle lidt for gode idéer.

Dexter Morgan har ikke slået nogen ihjel i hele ti år. Men det kribler i ham, og han kører sig selv hårdt med rutiner og faste mønstre, der skal styre hans lyster. Selvfølgelig viser det sig at der også er en i denne lille by, der fortjener Dexters specielle opmærksomhed. Interessant er det dog, at offeret tilsyneladende ikke i samme grad som morderne i de tidligere sæsoner af serien har gjort sig fortjent til at dø. Men at han er lidt af en røv, er hævet over enhver tvivl.

I den nye sæson dukker vor helts fortabte, nu voksne, søn op, medbringende egne hemmeligheder. En interessant nyskabelse, der italesætter seriens fortløbende diskussion om arv og miljø. Spørgsmålet i denne nye sæson eller serie om man vil, er selvfølgelig om Dexter har overført den mørke passager til sin søn eller om drengen er blevet forskånet for denne ”forbandelse”.

Jeg blev fanget af Dexter: New Blood med det samme ligesom med den gamle serie da den fortsætter i samme stil og fodtrin. Jeg har det dog lidt ambivalent med slutningen som jeg synes bliver en anelse for nem selv om jeg godt forstå den. Dog er det afsløret at vi højest sandsynlig får en sæson to og jeg må indrømme at jeg er spændt på hvordan handlingen føres videre.
 
 Dexter: New Blood blu-ray anmeldelse

Serien bliver leveret i et 2.39:1 1080p/MPEG-4 AVC transfer som er rigtig fornuftigt behandlet på denne blu-ray udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og nærmest forstærket i flere scener, især når det bliver makabert. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde. Detajlegraden er også god hvor der tydeligt ses både skægstubbe, ar og især sår samt mange af de gamles ar og tatoveringer på folk fremstår utrolig godt.
 
Lydsiden bliver leveret af et fornuftigt Dolby TrueHD 5.1 lydspor. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde som selvfølgelig bliver skuet op til at passe til de overraskende momenter. Dialogen som er vigtig i en film som denne går rent igennem. En hæderlig lydside hvor alle kanaler på anlægget for lov at lege med uden at blive forvrænget hvis der bliver skruet godt op.
 
 

Anmeldelse skrevet april 2022.

Tak til SF Studios / CBS

Tilbage til blu-ray serie anmeldelser