Spider-Man: No Way Home UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Spider-Man: No Way Home UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
Spider-Man: No Way Home UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 28 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 4K - 2.39:1
 
UHD Blu-ray udgivelsesdato: 11. april 2022
Distributør: SF Studios / Sony Pictures
Antal disk: 2 = UHD 4K blu-ray + Blu-ray 

Genre: Sci-fi, action, komedie
Biograf premiere: 16. december 2021
 
Instruktør: Jon Watts
Manuskript: Chris McKenna, Erik Sommers
Producere: Victoria Alonso, Avi Arad, Chris Buongiorno
Fotograf: Mauro Fiore
Klip: Leigh Folsom Boyd, Jeffrey Ford
Musik: Michael Giacchino
 
Skuespiller:
Tom Holland som Peter Parker / Spider-Man
Zendaya som MJ
Marisa Tomei som May Parker
Jon Favreau som Happy Hogan
Jacob Batalon som Ned
Benedict Cumberbatch som Doctor Strange
Jamie Foxx som Max Dillon / Electro
Alfred Molina som Dr. Otto Octavius / Doc Ock
Benedict Wong som Wong
Willem Dafoe som Norman Osborn / Green Goblin
Andrew Garfield som Peter Parker / Spider-Man
Tobey Maguire som Peter Parker / Spider-Man
 
Beskrivelse: 
Spider-Man: No Way Home ligger i umiddelbar forlængelse af den sidste Spider-Man film, som sluttede med en offentlig afsløring i medierne af, at Peter Parker er Spider-Man og med anklager om at Spider-Man dræbte Mysterio, som skulle have været en helt og alligevel ikke en skurk. Med de følger afsløringen får for Peter Parker, hans familie og venner, bliver han til sidst så desperat at han går til en ekspert i manipulation af tid og sted, Dr. Strange, og beder ham gøre noget for at få hans hemmelige identitet tilbage. Dr. Stranges besværgelser slår imidlertid fejl og i stedet får han slået revner i Multiverset og pludselig hjemsøges Spider-Mans verden af superskurke og endda andre ’Spider-Men’ fra parallelle universer. Spider-Man kommer således endnu engang på hårdt arbejde med at redde verden og samtidigt være tro mod hans principper, og finder hurtigt ud af, at det er en opgave han ikke kan løse alene.
 
Spider-Man: No Way Home UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
De to første Spider-Man film med Tom Holland i hovedrollen var til dels mere letbenede teenage actionkomedier. Spider-Man: No Way Home er et mere mørkt kapitel, både handlingsmæssigt, men også visuelt, hvor mange af de centrale actionscener foregår i aftenmørket.

Hvor andre filmfranchises, som f.eks. James Bond, Batman eller Superman ser stort på at der kommer en ny skuespiller i hovedrollen hver 10.-20. år så forsøger denne Spider-Man film at favne problemet med fortællingen om at de andre Spider-Men lever i parallelle universer, som nu bliver forenet i denne film. Plottet minder til dels om plottet i tegnefilmen ’Spiderman – into the Spiderverse’ og der er også grafiske elementer der går igen i begge film, som f.eks. et flyvende togsæt. De forrygende actionsekvenser er lavet med stor opfindsomhed og er generelt meget medrivende. Dog finder jeg scenerne i hvor Dr. Strange jagter Spider-Man gennem Multiverset blæret lavet, men også lidt ligegyldigt special effektlir. På samme måde er jeg også lidt ambivalent i forhold til samlingen af superskurke og Spider-Men i samme film, for selv om det er godt tænkt og godt udført, så bliver filmen også lidt overlæsset og man taber lidt fokus på den centrale historie. Overordnet set er Spider-Man: No Way Home dog endnu engang en herlig blanding af superhelte film og teenagefilm, med masser at god humor og fantastiske actionsekvenser.

Som altid i Marvel filmene er rollebesætningen i top med Tom Holland, Zendaya, Marisa Tomei og Jacob Batalon, som det faste crew og nu med tilføjelsen af superskurke og helte fra de gamle Spider-Man film som Jamie Foxx, Alfred Molina, Willem Dafoe, Andrew Garfield og Tobey Maguire, hvilket virker overraskende naturligt og faktisk giver mig lyst til at gense de gamle Spider-Man film.
 
Spider-Man: No Way Home UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Spider-Man: No Way Home på UHD blu-ray er udstyret med både HDR og Dolby Vision, hvilket er medvirkende til at give os en utrolig flot udgivelse med ekstremt skarpe, detaljerede og farvemættede billeder, især scenerne i dagslys, hvad enten det er ansigterne på skuespillere, detaljer på kostumer, eller omgivelserne. HDR og Dolby Vision giver flotte effekter ved f.eks. Dr. Stranges besværgelser eller Electro’s angreb i nattemørket. Sammensmeltningen af levende billeder og CGI er fuldstændig usynlig og Spider-Mans svingende bevægelser foregår glidende gennem storbyens skyline. Sortniveauet er ligeledes imponerende og giver en god dybde i både indendørs og i de mange udendørs nattescener. Alt på denne udgivelse fra Sony / Marvel sidder således lige i skabet og får hver eneste scene til at virke troværdig og levende, så kort sagt er billedsiden af Spider-Man: No Way Home er en førsteklasses UHD udgivelse og oplagt demomateriale.
 
Spider-Man: No Way Home kommer 4K UHD udgaven med et fremragende Dolby Atmos lydspor, som imponerer allerede fra filmens første minutter med Spider-Man og MJ’s flugt gennem byen. Ligesom resten af filmen er soundtracket yderst effektfuldt i filmens mange action- og kampscener, hvor figurerne smadrer mod og igennem vægge, biler der flyver gennem luften og smadres på broen og der er hele tiden gode retningspanoreringer i samtlige surroundhøjtalere, der er med til at placere os i centrum for de intense kampe mellem Spider-Man og skurkene, og samtidigt er der godt med drøn på subwooferen. Dialogen fremstår i alle scener perfekt integreret, højtopløst og centreret i lydbilledet. Også på lydsiden vil Spider-Man: No Way Home på UHD disk helt klart kunne anbefales som demomateriale, for meget bedre bliver det ikke.
 
Med 80 minutters ekstramateriale kan man dårligt forlange mere, udover måske et kommentatorspor

• Bloopers & Gag Reel
• Alternate Reality Easter Eggs
• 7 Behind the Scenes Featurettes
  o Action Choreography Across the Multiverse
  o A Multiverse of Miscreants
  o A Spectacular Spider-Journey with Tom Holland
  o Enter Strange
  o Graduation Day
  o Realities Collide, Spiders Unite
  o Weaving Jon Watt's Web
• 2 Special Panels:
  o The Sinister Summit - Villains Panel: Willem Dafoe, Alfred Molina, and Jamie Foxx sit down for a roundtable discussion of their sinister characters.
  o A Meeting of the Spiders - Heroes Panel: The Heroic Spider heroes sit down for a roundtable  discussion on Peter, Stunts, and skintight suits.
• 3 Stories From The Daily Bugle
  o Spider-Menace Strikes Again
  o Spider Sycophant
  o Web of Lies
• 2 Stunt Scenes Previsualization
  o Apartment Fight
  o Shield Fight.
 

Tak til SF Studios / Sony Pictures

Anmeldelse skrevet april 2022

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser