Ghostbusters Afterlife UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Ghostbusters Afterlife UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
Ghostbusters Afterlife UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 4 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 4K - 2.40:1
 
UHD Blu-ray udgivelsesdato: 14. marts 2022
Distributør: SF Studios
Antal disk: 2 = UHD 4K blu-ray + Blu-ray 

Genre: Komedie, Action
Biograf premiere: 18. november 2021
 
Instruktør: Jason Reitman
Manuskript: Gil Kenan, Jason Reitman
Producere: Dan Aykroyd, Michael Beugg, Jason Blumenfeld, Jason Cloth
Fotograf: Eric Steelberg
Klip: Dana E. Glauberman, Nathan Orloff
Musik: Rob Simonsen
 
Skuespiller:
Carrie Coon som Callie
Paul Rudd som Grooberson
Finn Wolfhard som Trevor
Mckenna Grace som Phoebe
Logan Kim som Podcast
Celeste O'Connor som Lucky
Bill Murray som Peter Venkman
Dan Aykroyd som Ray Stantz
Ernie Hudson som Winston Zeddemore
Annie Potts som Janine Melnitz
Sigourney Weaver som Dana Barrett
Bob Gunton som The Ghost Farmer
J.K. Simmons som Ivo Shandor
 
Beskrivelse: 
Grundet økonomiske problemer flytter den enlige mor Callie til en lille by med sine to børn, hvor hun har arvet et faldefærdigt hus af hendes far. Snart får datteren Phoebe fornemmelsen af at der er spøgelser på spil i huset og hun opdager dermed også en forbindelse til de oprindelige spøgelsesbekæmpere, ’Ghostbusters’, som morfaren viser sig, at have været en del af. Alt imens plages byen af mystiske jordskælv og spøgelser begynder at dukke hærgende op i byen. Efter lidt træning og ombygning af morfaren gamle spøgelsesjægerudstyr går Phoebe og hendes nye ven Podcast på spøgelsesjagt, men inden længe er de oppe mod kræfter de ikke kan matche alene og så ved vi jo godt hvem man ringer efter...
 
Ghostbusters Afterlife UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Ghostbusters - Afterlife er både et fantastisk gensyn med Ghostbusters-universet, men i det hele taget med actionfilm, som de blev lavet i ’de gode gamle dage’. Stemningen og atmosfæren fra de to første film er ramt spot on og så krydret med moderne special effekts og rigtig fed humor og sjove replikker, hvilket gør at filmen holder hele vejen hjem. Jeg følte mig hensat til 80'erne-90'ernes blockbusterfilm og det er helt klart positivt ment.

Ghostbusters - Afterlife er det tredje kapitel i serien om Ghostbusters og efterfølger dermed direkte 80’er filmene Ghostbusters og Ghostbusters II og man ser derfor helt bort fra Paul Feigs ’Ghostbusters – Answer the Call’ fra 2016, som heller ikke blev den helt store succes. Trods de mere end 30 års fravær fra filmlærredet hænger historien overraskende godt sammen, og selvom de nye karakterer fungerer glimrende på deres egne præmisser, så er det rendyrket fryd og nostalgi at se skuespillerne fra de gamle film inkl. Ghostbustersbilen samlet på ny.

Rollelisten er helt i top med både det gamle hold fra de oprindelige Ghostbusters film: Bill Murray, Dan Aykroyd og Ernie Hudson kombineret med moderne komedieskuespillere som Paul Rudd og Carrie Coon. Filmens virkelige stjerner er dog børnene, hvor Logan Kim spiller fantastisk som Podcast, Mckenna Grace gør det fremragende som den nørdede Phoebe, mens Finn Wolfhard er perfekt som den stenede teenager Trevor.

Filmen er skrevet og instrueret af Jason Reitman, som også står bag de humoristiske film Juno, Thank You for Smoking og Up in the Air. Mere relevant er måske at han er søn til Ivan Reitman, som instruerede de to første Ghostbusters film. Afterlife skal derfor også ses som en hyldest til faderens livsværk.

Ghostbusters - Afterlife er for engang skyld en glædelig genoplivning af en filmklassiker. Filmens manuskript er velskrevet og humoristisk, fyldt med masser af sort humor og ikke mindst masser af velkoreograferede actionscener og special effects, så det hele fungerer bare. Top anbefaling herfra

NB: Husk at lade rulleteksterne rulle ud for her er der gemt hele to underholdende efterfilm, som helt sikkert også er værd at se
 
Ghostbusters Afterlife UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Ghostbusters - Afterlife udgives på UHD i formatet 2160p/Dolby Vision/HDR og generelt er filmen en fest for øjet. Den højere opløsning på UHD disken af Ghostbusters - Afterlife giver billedsiden et kraftigt løft i forhold til den medfølgende blu-ray udgave, med en højere klarhed og detaljerigdom, som giver en større dybdevirkening i billedet og bevirker at detaljer på ansigter, tekstiler mv. fremstår knivskarpt. Dolby Vision er med at udvide farvespektret betydeligt, så det både føles mere nuanceret og naturligt. Dog synes jeg at der kunne være knald på farveskalaen i nogle scener, f.eks. bilturen i kornmarken, men det er småting. Der er til gengæld masser af scener, hvor man kan nyde hvordan de selvlysende elektriske protonstråler fra spøgelsesjæger-våbnene lyser op både i dagslys og i mørke. Sortniveauet i de mørkere scener f.eks. det afsluttende opgør foran huset eller i den hemmelige kælder, er forbilledligt dybt og uden synlig komprimering.
 
Udover at være en fed actionfilm er begrundelsen for at anskaffe sig Ghostbusters - Afterlife på 4K UHD disk helt sikkert lydsiden, for her er der virkelig knald på. Dolby Atmos soundtracket til denne UHD udgivelse af Ghostbusters - Afterlife fremstår både detaljeret og dynamisk, med fuld gas på lydeffekterne, med masser af fede og præcise panoreringer i alle kanaler samt god brug af subwooferen ved de mange lyde af torden, jordskælv og knitrende spøgelsesjægervåben. Atmos effekterne bidrager til at placere os i centrum for de forrygende actionscener og giver en ekstra rumlig dimension i oplevelsen. Dialogen er velprioriteret og går klart i gennem, også i actionscenerne. Ghostbusters - Afterlife kan derfor helt klart anbefales som demo materiale for en hjemmebiograf, der understøtter Dolby Atmos formatet.
 
• Summoning the Spirit: Making Ghostbusters: Afterlife (1080p, 19:50).
• The Gearhead's Guide to Ghostbusters Gadgets (1080p, 6:12)
• Special Effects: The Ghosts of Afterlife (1080p, 6:29)
• Bringing Ecto-1 Back to Life (1080p, 4:49)
• We Got One! Easter Eggs Revealed (1080p, 7:49)
• Ghostbusters: A Look Back (1080p, 10:37)
• A Look Ahead (1080p, 3:44)
• Deleted Scene (1080p, 1:24)
• Previews (1080p)
 

Tak til SF Studios

Anmeldelse skrevet marts 2022

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser