Coming 2 america blu-ray anmeldelse

 
Coming 2 america blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm

Coming 2 america blu-ray anmeldelse

Zone B
Spilletid: 1 time og 49 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: 2.00:1

Blu-ray udgivelsesdato: 7. marts 2022
Distributør: SF Studios / Paramount
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Komedie
Biografpremiere: Ikke vist i de Danske biografer

Instruktør: Craig Brewer
Manuskript: Kenya Barris,Barry W. Blaustein,David Sheffield
Producer: B.la.Valerii An,Kenya Barris,Andy Berman
Fotograf: Joe 'Jody' Williams
Klip: David S. Clark, Billy Fox, Debra Neil-Fisher
Musik: Jermaine Stegall
 
Skuespiller:
Eddie Murphy som Prince Akeem / Clarence / Saul / Randy Watson
Arsenio Hall som Semmi / Morris / Reverend Brown / Baba
Jermaine Fowler som Lavelle Junson
Leslie Jones som Mary Junson
Tracy Morgan som Uncle Reem
KiKi Layne som Meeka
Shari Headley som Lisa
Wesley Snipes som General Izzi
James Earl Jones som King Jaffe Joffer
 
Beskrivelse:
Coming 2 America er en farverig rejse, og et sjovt gensyn med alle Coming to America karaktererne 30 år senere. Missionen lykkedes desværre kun delvist.
 
Coming 2 america blu-ray anmeldelse
 
Den oprindelige komedie “Coming to America” instrueret af John Landis i firserne er nærmest folke arv. Det var en film der virkelig satte Eddie Murphy på landkortet og gjorde ham til en megastjerne. Nu, 30 år senere kunne Eddie Murphy ikke dy sig for at lave en “revisit”, en “to`er” der har fået titlen “Coming 2 America”.

I instruktørstolen med det urimeligt store ansvar, har man sat Graig Brewer, der ikke ligefrem er kendt for sine komedier, - og kun har ganske få film på sin creditliste, b.la “Dolemite is my name” der også er en Eddie Murphy produktion.

Coming 2 America fik en stormomsust premiere, hvor filmen på grund af covid ikke fik biograf premiere, men endte hos Amazon prime, der købte rettighederne af Paramount. Nu er den ENDELIG at få på Bluray disk der er endt i din anmelders bluray afspiller.

I filmen vender vi tilbage tre lange og velstående årtier efter prins Akeem og Lisa McDowells overdådige bryllup i Coming to America, hvor Akeems døende far Kong Jaffe Joffer og Semmi kaster den bombe at Akeem, der kun har fået tre dejlige døtre ikke har en lovmæssig arving. Da general Izzi, fra nabolandet “Nexdoria”,(der spilles fantastisk af Wesley Snipes) truer med krig hvis familierne ikke indgår et politisk fornuftsægteskab, viser det sig at Akeem har en uægte søn i Queens, New York. Semmi og Akeem tager tilbage for at hente den uægte søn Lavelle, og herfra kan historien gentage sig.

Familien fra Queens er alt andet end kongelig, og fylder og larmer “unødvendigt” meget i filmen, hvor vi genser alle karaktererne med de oprindelige skuespillere, dog undtaget Akeems mor, dronningen, der var spillet af Madge Sinclair som døde i 1995.

Hele setuppet er en utrolig sjov ide, men på et tidspunkt i manuskript fasen sendte man det oprindelige manus udviklet af coming to america forfatterne Berry W. Blaustein og David Sheffield og givet det til Kenya Barris, der har tilsat så meget “wokeness”og kønsnormativ politik korrekthed at filmen føles kastreret og holdt inde på et smalt spor. Et virkelig patetisk eksempel hvor det går for vidt, er at se Reverend Brown blive kaldt en “sexistisk skørtejæger-officiant” af den kommende brud, som en henvisning til filmen fra 1988. Dette sker på trods af at karakteren hverken kender reverend brown, ikke var født på det tidspunkt, og heller ikke selv i scenen er blevet udsat for nogen form for sexsistisk tale. Side bemærkningen virker klemt ind, udelukkende for at tage afstand til den herligt selvironiske indsamlings scene i den første film, hvor Reverend Brown priser kvindekroppen under en skønhedskonkurrence som kun noget gud kan skabe og sender pigerne af scenen med et veltilfreds smasken..

Her er i virkeligheden Coming 2 Americas største problem: I sin iver efter at fortælle den samme historie igen inklusiv at genbesøge alle de oprindelige karakterer, glemmer den hvad det var der fik det hele til at hænge sammen i den første film…. - nemlig dens selvironiske syn på tidsånden i firserne. Hvis Coming 2 America havde turde at gøre det samme med tidsånden anno 2020, havde vi fået en helt anden, vedkommende og hylende morsom film, der måske ville kunne opnå den samme ikoniske status som den gamle film hos en ny generation.

Coming 2 America er en farverig rejse og et sjovt gensyn med Coming to America universet. Missionen lykkedes desværre kun delvist, grundet den alt for fremherskende politiske korrekthed. Den er stadig værd at se, ikke mindst for nogle fremragende skuespiller præstationer og gensyn med stort set ALLE de ikoniske karakterer. Der introduceres også en ny karakter, nemlig den forrygende, ekstremt klamme heksedoktor “baba” der spilles af Arsenio Hall i den mest sindsyge makeup. .

Selvfølgelig skal Coming 2 America have en plads i samlingen, hvor den kan stå og skamme sig lidt, ved siden af den mere frit slupne “Coming to America” fra 1988.
 Coming 2 america blu-ray anmeldelse

Ja tak! Coming 2 America er farvemættet, skarp og vibrant i sit look på bluray, uden nogen form for kompressions artefakter. Premieren på Amazon i 2021 står i stærk kontrast til denne præsentation, der endelig giver filmen det den fortjener og viser hvad bluray mediet i HD opløsning stadig kan. Her er mere dybde og liv end det vi kan se på streaming tjenesten. Det eneste man kan klage over, er at enkelte scener kan virke lidt u-konsistente i gradingen samt lidt fokus problemer i nogle scener.
 
Sjovt nok, er Coming 2 Amerika ikke mixet i Dolby Atmos, men derimod i traditionel 5.1. Det gør absolut intet, for lydsporet er et pragteksemplar af stram velafbalanceret dialog, levende dynamik og en god omsluttende ambience. Lydsporet har fået et helt nyt “pang” på bluray udgivelsen, der opleves klasser over den lunkne encode på amazon via apple tv på mit reference system. Score og den afrikansk inspirerede musikken i filmen har bid, men jeg vil undlade at gå ind på hvor nederen en del af den øvrige musik er i filmens kontekst..
 
Disken indeholder en seværdig lang og fin “bag kameraet” feature der primært handler om hvor glade alle er for at være med i denne “revisit” af en af de mest ikoniske sorte film i vor tid, det grandiose opsæt, makeup m.m.
 
Set/hørt på:
Billede: LG CX OLED 77”
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), IW150T (4xHEIGHT). 2x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, , Lyngdorf MP60 surround processor..
Afspiller: Oppo UHD 205, DTS HD MA 5.1 lydspor hørt med DTS Neural:X upmix

Anmeldelse skrevet marts 2022.

Tak til SF Studios / Paramount

Tilbage til blu-ray anmeldelser