King Richard blu-ray anmeldelse

 
King Richard blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

King Richard blu-ray anmeldelse

Zone B
Spilletid: 2 timer og 24 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 28. februar 2022
Distributør: SF Studios / Warner
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Drama, biografi, sport
Biografpremiere: 18. november 2021

Instruktør: Reinaldo Marcus Green
Manuskript: Nick Schenk,N. Richard Nash
Producer: Peter Dodd, Lynn Harris, James Lassiter
Fotograf: Robert Elswit
Klip: Pamela Martin
Musik: Kris Bowers
 
Skuespiller:
Will Smith som Richard Williams
Aunjanue Ellis som Oracene 'Brandy' Williams
Jon Bernthal som Rick Macci
Saniyya Sidney som Venus Williams
Demi Singleton som Serena Williams
Tony Goldwyn som Paul Cohen
Mikayla Lashae Bartholomew som Tunde Price
Daniele Lawson som Isha Price
Layla Crawford som Lyndrea Price
 
Beskrivelse:
King Richard fortæller den utrolige, men sande historie om tenniskometerne Venus og Serena Williams og deres far, Richard, og hans utrættelige kamp for at træne og guide pigerne på den rigtige måde i starten af deres karriere, samt holde dem væk fra gadekriminalitet i LA-bydelen Compton. Drevet af sin vision om at gøre pigerne til verdenskendte tennisstjerner allerede inden de bliver født lykkedes det Richard at sparke døren ind hos de bedste tennistrænere, der ellers kun er forbeholdt de rigeste. Richard har sin egen ide om hvordan tingene skal foregå og lader på intet tidspunkt trænerne overtage kontrollen over pigernes karriere, for han ved at man skal passe de ikke brænder for tidligt ud. Men hans egenrådighed skaber konflikter, både udadtil men også i den lille familie, som er omdrejningspunktet og nøglen til at Richards vision skal lykkedes.
 
King Richard blu-ray anmeldelse
 
King Richard er nomineret til 6 Oscars, herunder for bedste film og Will Smith for bedste mandlige hovedrolle, og det er fuldt fortjent, for King Richard er en af de bedste biopics jeg nogensinde har set. Dels er det en dybt rørende historie der viser hvordan stærkt familiesammenhold, vedholdenhed og urokkelig tro kan være midler til at opnå det umulige. Samtidigt er historien skruet utroligt godt sammen med både spænding og overraskelsesmomenter, når f.eks. Richard vælger at gå en anden vej med træningen end stjernetræneren anbefaler og ikke mindst masser af god humor. Will Smith spiller hovedrollen som den ukuelige Richard og det gør han fantastisk (inkl. 'en død overlæbe’ som virkelighedens Richard), mens Jon Bernthal også gør det godt i rollen, som træner Rick Macci der må sluge en del kameler leveret af Richard. De øvrige roller er besat med mindre kendte skuespillere, herunder pigerne som agerer Williams søstrene, men fælles for alle er dog at de spiller ganske overbevisende, både på og udenfor banen.

Alt i alt er King Richard bare en rigtig god film, som faktisk kan ses af hele familien (hvis man ser bort fra et par voldelige episoder i filmens start) og man behøver på ingen måde at være tennis fan for at nyde filmen og forstå dens budskaber.
 King Richard blu-ray anmeldelse

Billedsiden på denne 1080p blu-ray udgave af King Richard i formatet 2:39:1 står skarpt og detaljeret. Filmen indeholder fantastisk flotte og farvemættede billeder, der oser af varme og sommer i det solbeskinnede Florida. Detaljerigdommen er stor og små ansigtsdetaljer og andre teksturer fremstår klart og tydeligt. Samtidigt er er god dybde i de få scener, der foregår i aftenmørket og der er ikke spor af kompressionsfejl nogen steder.
 
King Richard kommer som en positiv overraskelse med Dolby Atmos lydspor, men det er kun i få scener at man formår at udnytte formatet. Men generelt fungerer lydsporet perfekt og naturligt med blandt andet de nødvenlige lyde fra tennisspillet projiceret ud i surroundhøjtalerne. Men generelt er King Richard primært dialogbaseret og dialogen fremstår alle steder klart, perfekt integreret og centreret i lydbilledet. Et glimrende soundtrack suppleret med masser af pop og R&B hits er også med til at gøre denne film utrolig seværdig.
 
• Following the Plan: The Making of King Richard (9:07)
• Becoming Richard (6:26)
• Champions on Screen (5:51)
• Deleted Scenes (3:03 total)
 

Anmeldelse skrevet februar 2022.

Tak til SF Studios / Warner

Tilbage til blu-ray anmeldelser