The King's Man blu-ray anmeldelse

 
The King's Man blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

The King's Man blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave) 
Spilletid: 2 timer & 11 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 7.1: Engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 23. februar 2022
Distributør: The Walt Disney Company Nordic.
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: action, komedie, eventyr, historie
Biografpremiere: 16. januar 2022

Instruktør: Matthew Vaughn
Manuskript: Karl Gajdusek, Matthew Vaughn
Producer: Adam Bohling, Ralph Fiennes, Dave Gibbons
Fotograf: Ben Davis
Klip: Jason Ballantine, Robert Hall
Musik: Dominic Lewis Matthew Margeson

Skuespiller:
Ralph Fiennes som Orlando Oxford
Djimon Hounsou som Shola
Gemma Arterton som Polly
Charles Dance som Kitchener
Matthew Goode som Morton
Alexandra Maria Lara som Emily Oxford
Alexander Shaw som Young Conrad
Bevan Viljoen som Boer Sniper
Harris Dickinson som Conrad Oxford
Rhys Ifans som Grigori Rasputin
Valerie Pachner som Mata Hari
Daniel Brühl som Erik Jan Hanussen
Tom Hollander som King George / Kaiser Wilhelm / Tsar Nicholas
 
Beskrivelse:
The King's Man er den spændende fortælling om hvordan Kingsman, verdens første selvstændige efterretningstjeneste, blev skabt. Filmen foregår under første verdenskrig, hvor en række af historiens værste tyranner og kriminelle hjerner mødes for at planlægge en krig, der skal udrydde millioner af mennesker verden over og hvor hovedformålet er at udslette England. Da alt håb synes ude, må Kingsman gruppen, ledet af pacifisten Orlando Oxford, træde til for at stoppe de skumle planer.
 
The King's Man blu-ray anmeldelse
 
The King’s Man er en fantastisk underholdende actionfilm, hvor man med udgangspunkt i virkelige historiske begivenheder og personer trækker et plot om enkelt galnings besættelse om hævn ned over historien. Trods det usandsynlige i, at en enkelt mand skulle stå bag et komplot mod verdensfreden pga. en personlig vendetta, hænger det logisk så godt sammen, så der i ekstramaterialet advares mod at skoleelever tager det for gode varer og risikerer at dumpe historieeksamen (- med et glimt i øjet naturligvis).

The King’s Man er en prequel til de to fremragende Kingman film, som foregik i nutiden og serien er som helhed baseret på en tegneserie. Denne film fortæller historien om hvordan og hvorfor Kingsman organisationen blev grundlagt under første verdenskrig. Tonen er noget mere alvorlig end i de øvrige to film, som vel bedst kan betegnes som agent actionkomedier, men der er dog stadig masser af sjove scener i the King’s Man, som når Rasputin giver Orlando helbredende massage på inderlåret og den efterfølgende ballet-/fægte-scene. The King’s Man indeholder nogle fantastisk koreograferede action- og kampscener som f.eks. fægtescenen med Rasputin eller en katastrofal flystyrtscene. Scenerne fra første verdenskrigs skyttegrave er også gennemført lavet.

Hovedrollerne i The King’s Man spilles af Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Djimon Hounsou som alle gør det rigtigt godt. Fiennes virker måske lidt for gammel til at agere adræt agenttype, men til gengæld giver han noget dybde til karakteren. I de øvrige roller er Rhys Ifans genial, som Grigori Rasputin, mens Tom Hollander fint udfylder rollerne som både King George, Kaiser Wilhelm og Tsar Nicholas.
 The King's Man blu-ray anmeldelse

The King’s Man i denne 1080p blu-ray udgave indeholder generelt fantastisk flotte, detaljerige og farvemættede billeder fra de mange historiske locations, som både omfatter engelske kongeslotte, russiske paladser, skotsk højland, slagmarken fra første verdenskrig mv. Dog savnede jeg ofte lidt skarphed i billedet, som i visse scener virkede lidt ’blødt’. Om det skyldes at man har presset for meget data ind på blu-ray formatet (+1½ times ekstramateriale) ved jeg ikke, men det kunne have være bedre. Der er til gengæld god dybde i de mørkere scener og der var ikke spor af kompressionsfejl nogen steder.
 
 
The King's Man kommer med et 7.1 DTS-HD MA lydspor, som er yderst medrivende og præcist i filmens mange actionscener. Der er gode retningspanoreringer i samtlige surroundkanaler. Her er det værd at bemærke blandt andet scenerne fra første verdenskrig eller scenen med flystyrtet. Der gives også fuldt skrald på subwooferen ved diverse eksplosioner, som der heller ikke er sparet på i filmen. Dialogen fremstår klart alle steder perfekt integreret, højtopløst og centreret i lydbilledet. Det samme kan siges om soundtracket, som ligeledes er velintegreret i det øvrige lydspor og som underbygger handlingen perfekt.
 
•The King's Man: The Great Game Begins Documentary
 o A Generation Lost
 o Oxfords and Rogues
 o All the World's a Stage
 o Instruments of War
 o Fortune Favors the Bold
 o Long Live the Kingsman
• No Man's Land
• Remembrance and Finding Purpose
• Official Red Band Trailer
 

Anmeldelse skrevet februar 2022

Tak til The Walt Disney Company Nordic.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser