Venom Let There Be Carnage UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Venom Let There Be Carnage UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
Venom Let There Be Carnage UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 timer og 37 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 4K - 1.85:1 HDR10
 
UHD Blu-ray udgivelsesdato: 7. januar 2022
Distributør: SF Studios 
Antal disk: 2 = UHD 4K blu-ray + Blu-ray 

Genre: Action
Biograf premiere: 14. oktober 2021
 
Instruktør: Andy Serkis
Manuskript: Kelly Marcel
Producere: bl.a.Kelly Marcel, Tom Hardy, Avi Arad
Fotograf: Robert Richardson
Klip: Maryann Brandon, Stan Salfas
Musik: Marco Beltrami
 
Skuespiller:
Tom Hardy som Eddie Brock / Venom
Woody Harrelson som Cletus Kasady / Carnage
Michelle Williams som Anne Weying
Naomie Harris som Frances Barrison / Shriek
Stephen Graham som Detective Mulligan
 
Beskrivelse: 
På jagt efter sin næste, store historie lander journalisten Eddie Brock et eksklusivt interview med Cletus Kasady (Woody Harrelson), som sidder på dødsgangen for mord. Cletus opdager Eddies hemmelighed og bliver vært for Carnage, en truende og frygtindgydende symbiot. Venom: Let There Be Carnage foregår i et univers befolket af Spider-Mans kendte skurke. Således møder vi i filmen også den skrigende Shriek, mens vi må vente lidt længere på vampyren Morbius, der får sin egen film.
 
Venom Let There Be Carnage UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Der er gået tre år siden Venom udkom. Den skilte mildest talt både dens publikum og anmeldere, men ikke desto mindre blev filmen en økonomisk succes i en allerede succesfuld superheltegenre. Derfor har skuespiller og instruktør Andy Serkis fået til opgave at fortælle historien videre omkring det mærkelige rumvæsen, som indtager Eddie Brocks krop.

Venom er fortsat i Eddie Brocks krop. Dette fører både til frustrationer og underholdende momenter for begge parter. Der er nu gået tre år siden de to smeltede sammen og selvom de skændes som et gammelt ægtepar, så har de alligevel fundet ud af at leve i symbiose. Dog har Brock måtte opgive det meste i sit liv, inkluderet hans forlovede Anne, men det er vel en lille pris at betale for at være superhelt, ville Venom i hvert fald nok mene. Brock er dog ikke helt enig. Seriemorderen Cletus Kasady bliver dømt til døden, men først får han besøg af Eddie Brocks til en samtale om livet, men det ender blodigt. Herefter indser Cletus, at han ikke længere er alene i hans krop, og skurken Carnage kommer frem fra sit skjul. Nu må Venom og Eddie Brocks lære at arbejde sammen.

Woody Harrelson og Tom Hardy er to solide skuespillere og overfor hinanden virker det mærkværdigt nok. Dog bliver de lange og uinspirerende GCI-kampe mellem Venom og Carnage lidt pointeløse. Alt skal gå så hurtigt i filmen. Et af mine helt store problemer med denne fortsættelse er, at den for mig, kommer til at handle mere om Woody Harrelsons figur Carnage end om Venom. Vi får ikke nogen egentlig karakter udvikling af Venom, pånær måske lige i slutningen, hvor al focus derimod er på den nye symbiot. Med disse to symbioter sat op imod hinanden kan man endnu engang kun ærgre sig over at den ikke havde fået en voksen rating ligesom Deadpool så galskaben og volden kunne få frit spil, især når man tænker på kildematerialet. Denne manglende voksen rating er dog blevet kommenteret mange stedet og det hænger jo nok sammen med at han skal støde på den noget mere børnevenlige Spider-Man snarest.

Venom: Let There Be Carnage er dum, ulogisk og umotiveret fortalt som film, men den formår alligevel at underholde i enkelte scener. Venom er ligesom et lille barn. Hvis han ikke får sin vilje smider han et tantrum, som selvfølgelig går ud over Eddie Brocks. Der er underholdende momenter imellem disse to, men det bliver også alt for fjollet, når man tænker på, hvor voldsom og brutal det originale kildemateriale er. Det hele bliver næsten ufrivillig komisk. Fans af den første film vil bestemt nyde gensynet med Venom.
 
Venom Let There Be Carnage UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 1.85:1 2160p/H.265 HEVC transfer, som er flot behandlet på denne UHD udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farveskemaet er konstant en anelse mørkt, men dog stadig dejlig varme og lokaliteternes mange forskelligheder og symbioternes forskelligheder står godt på skærmen. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor også den nævnte sorte får lov til at have en god dybde. Detaljegraden er god, hvor ar, sår og andre makaberheder tydeligt kan ses og action sekvenserne bliver leveret med masse af visuel pondus. Det helt klart at HDR på denne farvefyldte udgivelse bidrager rigtig godt til de mange imponerende scener.
 
Venom: Let There Be Carnage kommer med et lækkert Dolby Atmos. På denne udgivelse bliver der virkelig gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system. Der er virkelig kælet for øregangene. Alle kanalerne bliver brugt, både for og bag, og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i de mange actionfyldte scener. Der er jævnligt action i filmen, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik, også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke, som denne film jo skal høres på. Det hele virker yderst kontrolleret og tilpas.
 
 

Tak til SF Studios

Anmeldelse skrevet februar 2022

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser