Cry Macho blu-ray anmeldelse

 
Cry Macho blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm

Cry Macho blu-ray anmeldelse

Zone B
Spilletid: 1 time og 44 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 31. januar 2022
Distributør: SF Studios / Warner
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Thriller, Drama, Western
Biografpremiere: Ikke vist i de Danske biografer

Instruktør: Clint Eastwood
Manuskript: Nick Schenk,N. Richard Nash
Producer: B.la.David M. Bernstein,Clint Eastwood,Holly Hagy
Fotograf: Ben Davis
Klip: David S. Cox,Joel Cox
Musik: Mark Mancina
 
Skuespiller:
Clint Eastwood som Mike Milo
Dwight Yoakam som Howard Polk
Daniel V. Graulau som Mexican Border Officer
Amber Lynn Ashley som Hippie Girl (as Amber Ashley)
Brytnee Ratledge som Hippie Girl
Alexandra Ruddy som Hippie Girl
Sebestien Soliz som Worker
 
Beskrivelse:
Clint Eastwoods kærlighedsbrev til “sig selv”.
 
Cry Macho blu-ray anmeldelse
 
Den tidligere, nu aldrende rodeo stjerne Mike Milo tager et job for sin tidligere chef som han skylder en tjeneste. Jobbet er at bringe mandens unge søn hjem fra Mexico, hvor han efter sigende lever på gaden om omsorgssvigtes af hans mor.Det resulterer i en roadmovie af fineste slags, hvor den gamle Mike Milo (spillet af Clint Eastwood) danner et skævt par med den unge Rafo (spillet af debutanten Eduardo Minett) på en rejse der på forunderlig vis ender med at lære dem begge noget. Den slidte gamle Milo revitaliseres på den udfordrende rejse.

Clint Eastwood er 91 år, men det stopper ikke skuespilleren og instruktøren for at tage endnu et projekt. Det er holdet bag flere andre Clint Eastwood film der står bag Cry Macho, der nærmest er et kærlighedsbrev til en svunden tid, effektivt det jeg vil kalde en moderne western. I rollen som Mike Milo hylder eastwood livet, der stadig kan charmere en kvinde og skabe en mellemmenneskelig forbindelse. I modsætning til flere WOKE anmeldere vurdering af filmen, synes jeg at det er en utroligt livsbekræftende film. Kærlighed, respekt, omsorg og beundring har ingen alder.

Det er en fin lille “roadmovie” der giver sig god tid, baseret på novellen af samme navn fra 1975 af N. Richard Nash. Skal man kritisere filmen og historien for noget som Clint Eastwood fan, er det at Cry Macho næsten er FOR forudsigelig. Det er en Eastwood film om Eastwood med Eastwood, og er det ikke bare herligt? For alle Clint Eastwood fans, er det selvfølgelig en disk der bør stå i samlingen!
 Cry Macho blu-ray anmeldelse

Det er dygtige folk der står bag Cry Marcho, der præsenteres i en stemningsfyldt “sandtonet” grade, uden nogen form for vildt “pang!”. Blu Ray disken står med en vitalitet jeg ikke finder på HBOMax hvor filmen også er at finde. Ingen kompression artefakter at spore
 
Lydmixet lider tydeligvis af “soundbar syndromet”, Prioriteret dialog og meget front orienteret med begrænset dynamik. Ærgerligt, da der ellers er rig mulighed for at skabe surround stemning, får vi her en tilbagelænet standardvare leveret i DTS HD MA 5.1 på blu ray disken, hvor intet får lov til at stikke ud.
 
Det er glædeligt og skønt at finde et par gode ekstramaterialer om tilblivelsen af filmen, historien om manuskriptet, hestearbejdet, diverse nterviews m.m. Fint ekstramateriale, der giver bluray disken god ekstra værdi!
 
Set/hørt på:
Billede: LG CX Serie OLED
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), (nyhed!) IW150T (4xHEIGHT). 2 x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.
Afspiller: Oppo UHD 205, DTS HD MA 5.1 lydspor hørt med DTS Neural:X upmix

Anmeldelse skrevet januar 2022.

Tak til SF Studios / Warner

Tilbage til blu-ray anmeldelser